[P2] General Protection Fault!

Tu pomagamy początkującym i całkiem zaawansowanym w ich kłopotach i błędach z P2, StP i AW.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

09 mar 2009, 21:56

Tu chodziło chyba o Postal2.ini. Przenieś go do jakiegoś backupowego katalogu i spróbuj uruchomić grę


Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
kryhoo
Miłośnik broni
Posty: 206
Rejestracja: 18 lip 2008, 21:01
Lokalizacja: Paradise 16b\8

09 mar 2009, 21:56

zielAK mapy możesz sobie na czas deinstalacji skopiować gdzie indziej. Mapy są w folderze na przykład: C:\xxx\Postal 2 MP\Cache

Tak, w Cache są te mapy, tylko "zaszyfrowane". Wiem, bo tak robiłem i na 100% to są mapy ;)


Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Posty: 1299
Rejestracja: 05 gru 2007, 22:48
Lokalizacja: Druelselstein
Kontakt:

09 mar 2009, 22:17

Dzięki Silver, pomogło :)


Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

19 mar 2009, 03:03

kryhoo pisze:zielAK mapy możesz sobie na czas deinstalacji skopiować gdzie indziej. Mapy są w folderze na przykład: C:\xxx\Postal 2 MP\Cache

Tak, w Cache są te mapy, tylko "zaszyfrowane". Wiem, bo tak robiłem i na 100% to są mapy ;)
Nie tylko mapy, ale i inne pliki (tekstury, dźwieki, animacje, meshe) dodatkowych modów. Wszystko jak na dłoni jest w w pliku Cache.ini w folderze Cache. Odszyfrować pomoże i przenieść (choć nie mapy) ta zabaweczka: UTCacheConvert.
zielAK pisze:Ostatnio miałem przerwę w dostawie prądu gdy odpalałem P2MP. Czy to oznacza, że muszę jeszcze raz zainstalować grę
Przerwa w dostawie prądu prawdopodobnie spowodowała, że uległ uszkodzeniu plik, który gra zapisywała, czyli Postal2MP.ini lub User.ini. Pliki, których gra nie zapisuje, a tylko odczytuje (czyli niemal wszystkie) nie zostaną zniszczone. No, chyba że awaria zasilania spowodowała uszkodzenie twardego dysku, wtedy wiele rzeczy ulegnie uszkodzeniu, nie tylko pliki Postala. Czego nikomu nie życzę. ;)

Jeśli są tylko problemy z plikami konfiguracyjnymi (rozszerzenie INI) to nie musimy deinstalować gry. Możemy zamarkować deinstal usuwając pliki Postal2.ini (w przypadku darmowej multi to jest Postal2MP.ini a moda AWP - Postal2AW7.ini) oraz User.ini - gra zostaje odświeżona przy wystartowaniu jej. Ale gdy problem pojawia mimo wszystko, znaczy to, że podczas instalacji gra zapisała bazowe pliki konfiguracji (Default.ini i DefUser.ini - pliki tylko do odczytu, z których potem gra się odświeża) według zastanego na kompie sprzętu i jego wydajności. A jeśli ów jest niezgodny z grą (i odwrotnie), to i samo odświeżenie gry niewiele pomoże - niepoprawny bazowy konfig będzie wracał. Wtedy potrzebny deinstal gry i/lub praca przy kompie i sterach jego sprzętu.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ignac8
Wnerwiony urzędas
Posty: 13
Rejestracja: 24 kwie 2009, 08:38

24 kwie 2009, 18:38

U mnie ten błąd często wywala (tak co pół godziny), ale wywala mi każdą grę, są błędy graficzne i często się restartuje :D


Awatar użytkownika
reaver
Wnerwiony urzędas
Posty: 13
Rejestracja: 05 lip 2009, 22:09

05 lip 2009, 23:11

gdy włączam P2 lub P2STP to pojawia mi się taki błąd:

unrecoverable error - bombing out

Historia: UWindowsViewport::OpenWindow <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Pomoże ktoś??


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

05 lip 2009, 23:13

reaverze, witaj na Forum. :)

Pierwsze pytanie: Postal oryginalny?

Usuń plik Postal2.ini z /System.


Obrazek
Awatar użytkownika
reaver
Wnerwiony urzędas
Posty: 13
Rejestracja: 05 lip 2009, 22:09

05 lip 2009, 23:15

Witam,witam

postal z playa, już wcześniej usuwałem ten plik i niestety nie pomogło:(


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

05 lip 2009, 23:18

Musisz poczekać na kogoś innego... Ja nie mam żadnych pomysłów. :(


Obrazek
Awatar użytkownika
reaver
Wnerwiony urzędas
Posty: 13
Rejestracja: 05 lip 2009, 22:09

05 lip 2009, 23:39

a przy AW jest inny błąd a mianowicie:

Nie uda&sup3;o si&ecirc; wpisa&aelig; Entry: Nie mo&iquest;na znaleŸ&aelig; pliku 'Entry'

Historia: UGameEngine::Init <- InitEngine

lipton :(

[ Dodano: 2009-07-06, 12:53 ]
Postal 2 i STP mam z pleya a AW ściągnęłem żeby zobaczyĆ czy działa więc proszę o pomoc do posta o P2 i STP


Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

06 lip 2009, 13:16

Za zpiracenie AW dostajesz premię +1 do ilości warnów. Administracja forum.postalsite.info pozdrawia serdecznie i przypomina o Regulaminie forum, który bezwzględnie obowiązuje wszystkich.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

07 lip 2009, 16:25

reaver pisze:unrecoverable error - bombing out

Historia: UWindowsViewport::OpenWindow <- UGameEngine::Init <- InitEngine
reaver pisze:Postal 2 i STP mam z pleya a AW ściągnęłem
Nic mi ten błąd nie mówi i nie miałem z tym do czynienia. Musiałbym przejrzeć cały Postal2.log aby poznać to bliżej. Ale, jak sądzę, błąd może być z winy pirata, bo chyba nie tylko AW spiraciłeś.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
reaver
Wnerwiony urzędas
Posty: 13
Rejestracja: 05 lip 2009, 22:09

08 lip 2009, 11:25

dobra, zrobiłem formata i wszystko śmiga jak należy:)


Awatar użytkownika
Darnok15
Seryjny zabójca
Posty: 261
Rejestracja: 26 sty 2010, 11:30

06 lut 2010, 17:42

1.General protection fault!

History: KInitSkeletonKarma <- KInitActorKarma <- AActor::setPhysics <- AActor::ProcessState <- Object M79Explosion aw7_Industry.M79Explosion3, Old State State AW7FX.M79Explosion.Exploding, New State State AW7FX.M79Explosion.Exploding <- AActor::Tick <- AEmitter::Tick <- TickAllActors <- ULevel::Tick <- (NetMode=0) <- TickLevel <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop
2.Baiłem Się tym czymś czarnym co ma znak zapytania i co strzela dowolną rzeczą.
3.Procesor:AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ X2
Ram: 1Gb
System Operacyjny:Microsoft Windows Vista Home Basic PL
Karta Graficzna:NVIDIA GeForce 8600 GT
Wiem że to stary temat ale nie będe robił drugiego.


Awatar użytkownika
dawidhaulin
Wstydliwy morderca
Posty: 8
Rejestracja: 29 mar 2010, 11:18

30 mar 2010, 22:08

czesc mam tez podobny problem

General protection fault!

History: ProcessLeaf <- TraverseBsp <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- FCameraSceneNode::Render <- UGameEngine::Draw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

To sie pokazuje w Postal 2 bez modow .


ODPOWIEDZ