Wczesne wersje AVPC już do pobrania

Rozmowy o A Very Postal Christmas.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

19 lis 2007, 22:38

Mixer pisze:
Tiquill pisze:Bo przecież nikt nie zmusza. A jeśli kto żądny ciekawości - niech się cieszy, że ją zaspokoi. Zaś błędów nie ma się co bać, bo na tym forum to nic niezwykłego. Ponadto AVPC wcale nie ma takich błędów jak AWP - jest mniej rozbudowane. AVPC to przede wszystkim mapy, nie nowe bronie czy efekty. A map nigdy nie za wiele...
AVPC jest bardziej rozbudoway niz AWP ;)
Pisząc "mniej rozbudowane" miałem na myśli dodatkowe bronie, skrypty, postaci i wszelkie paczki, które ładują się za każdym razem po odpaleniu gry. Bo to decyduje o "pożeranych" zasobach systemowych. Lecz gdy teraz się przyjrzałem, to - masz rację. Nowych broni i skrptów AVPC ma mniej - ale generalnie jest większe. Nie tylko w mapy, także w meshe, tekstury, dźwięki... Mój błąd. :):


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

20 lis 2007, 17:24

Dałoby się jakoś schować tego nowego HUD'a. Denerwuje mnie on niesamowicie.


Awatar użytkownika
PostalFanIMakeArts
Początkujący morderca
Posty: 64
Rejestracja: 26 wrz 2007, 21:39
Lokalizacja: Augustów

20 lis 2007, 17:44

Nie instalujcie AVPC!!!
Nie warto, będziecie musieli jeszcze raz Postala instalować...
Chciałem odinstalować AVPC i wypróbować nowego karma guna a tu....
WYwaliło mi wszystkie pliki potrzebne do uruchomienia Postala...
I aż ze zdziwienia chciało mi się krzyknąć OOagh!


Ashes to Ashes and Dust to Dust.
Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

20 lis 2007, 17:49

Pytanie za 100 punktów: po co usuwać AVPC do uruchomienia KarmaGuna?! Jeśli ktoś nie chce grać to nie musi wcale pobierać. Myślę, że wyraźnie jest napisane, że to wczesna wersja moda, która może zawierać błędy. Więc instalujecie na własne ryzyko i nie wińcie Oagha, za to, że AVPC popsuł wam Postala!
Ostatnio zmieniony 20 lis 2007, 17:50 przez kazik, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 lis 2007, 18:09

PostalFanIMakeArts pisze:Nie instalujcie AVPC!!!
Nie warto, będziecie musieli jeszcze raz Postala instalować...
Chciałem odinstalować AVPC i wypróbować nowego karma guna a tu....
WYwaliło mi wszystkie pliki potrzebne do uruchomienia Postala...
I aż ze zdziwienia chciało mi się krzyknąć OOagh!
Oto rada dobrze poinformowanego! :zdziw: Robisz błędy podczas instalacji - mało. Trzeba jeszcze publicznie poinformować o ich skutkach, jako o wadzie instalowanego programu. Ale ktoś to musi sprostować... :|

Instalator AVPC nie odnajduje folderu Postala samodzielnie i nie pilnuje, czy jest w ogóle on zainstalowany. Jak większość takich instalatorów. Pyta za to, gdzie zainstalować, podając domyślną ścieżkę instalacji, w tym wypadku "C:\Program Files\Postal2STP\A Very PostalChristmas_v1120". Jeśli zaś ktoś poda inną ścieżkę, zainstaluje w innej. Ty musiałeś podać ścieżkę gdzie masz zainstalowany sam P2 i jego pliki instalator nadpisał. A podczas deinstalacji instalator potraktował nadpisane pliki samego P2 jako swoje i zgodnie z zadaniem je usunął. W ten sposób pozbawiając Cię gry w samego P2. Gdzie więc błąd? W modzie AVPC? Nie. Po stronie użytkownika. Tak było? :/

Tak było! Przetestowałem to na każdy sposób, by nie pozostawić wątpliwości. Swym bezpodstawnym postem umniejszasz niesprawiedliwie pracę autora moda jak i twórców samego instalatora. Bo ten zawsze odinstalowuje wyłącznie swoje pliki.


Silver Dragon pisze:Dałoby się jakoś schować tego nowego HUD'a. Denerwuje mnie on niesamowicie.
Dałoby się. I to nawet rada jest już w tym temacie. Deczko wstecz i ją masz - tu.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2007, 23:05 przez Tiquill, łącznie zmieniany 2 razy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

20 lis 2007, 18:19

Tiquill, wyłączenie Stevensmoda nie usuwa nowego HUDa. Paranoja, ale cóż. Przynajmniej u mnie ikonki pozostały.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 lis 2007, 20:21

No tak... Domyślne triki nie dały rezultatu i trzeba było samemu z modem się pobawić, aby znaleźć rozwiązanie. Nie ma tak łatwo. ;) Zmodyfikowałem tego posta i obecna rada zadziała. Wcale bowiem nie trzeba zmieniać BaseMenu= i DefaultGame= (mogą być domyślne dla StevensMod) ale należy zmienić całkiem inną wartość na bSMHUD=False I znów mamy normalny HUD.

Dałem też w tym poście załącznik z samym .ini gdzie też parę innych modyfikacji dokonałem.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell
Posty: 2182
Rejestracja: 30 sie 2007, 19:37
Lokalizacja: Apocalyptic City

20 lis 2007, 21:01

Ej mam pytanie??
jak u was z efektem cienia?? bo um nie to tylko okrągła plama pod postacią :(
jeśli u was też to wiem co zrobić
w pliku PostalChristmas.ini

znajdźcie
[StevensMod.SMP2Interaction]
bSMHUD=True
ShadowDetail=1

i ShadowDetail=1 zmiecie na ShadowDetail=2

cienie staną się wyraźne ale coś za coś lepsze cienie równa się większe obciążenie kompa I spowolnienie gry
Ostatnio zmieniony 20 lis 2007, 21:02 przez prawdziwy 666, łącznie zmieniany 1 raz.


I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 lis 2007, 21:13

U mnie też tylko koliste plamy - i pewnie u każdego, bo ta opcja jest domyślna. Dobra uwaga. Ale właśnie, to obciążenie... Gra i tak wolno chodzi. Pomyśleć można, że to wina rozległych map czy nieba (jak na niektórych mapach). Ale tak nie jest. Przyroda nie jest aż tak bogata ani budynki... Nawet wewnątrz domów gra jest wyraźnie wolniejsza niż P2 czy AWP. Oby finalna wersja była bardziej zoptymalizowana...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Gość

20 lis 2007, 21:35

Tiquill pisze:No tak... Domyślne triki nie dały rezultatu i trzeba było samemu z modem się pobawić, aby znaleźć rozwiązanie. Nie ma tak łatwo. ;) Zmodyfikowałem tego posta i obecna rada zadziała. Wcale bowiem nie trzeba zmieniać BaseMenu= i DefaultGame= (mogą być domyślne dla StevensMod) ale należy zmienić całkiem inną wartość na bSMHUD=False I znów mamy normalny HUD.

Dałem też w tym poście załącznik z samym .ini gdzie też parę innych modyfikacji dokonałem.
Dzięki Tiquill, jesteś wielki.
prawdziwy 666 pisze:Ej mam pytanie??
jak u was z efektem cienia?? bo um nie to tylko okrągła plama pod postacią :(
A ja wyłączyłem ten efekt. W AWP nie nie ma cienia, to i tu mi się on nie przyda (szkoda mi zasobów systemowych)


Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

20 lis 2007, 21:38

Zapisało mi posta jako gość? Ciekawe


Widać na chwilę Cię wylogowało. Już tak było z kimś, ale na sb. Goście pisać nie mogą, ale...
Tiquill
Ostatnio zmieniony 20 lis 2007, 21:53 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
D-Ice
Wnerwiony urzędas
Posty: 10
Rejestracja: 20 lis 2007, 19:04

21 lis 2007, 16:53

To może ja coś powiem.

Zainstalowałem wersję 1000.
Działa bez zażutu.Jedynie na początek sie troche przycina.ALE:

1.Mapa jest spierdolona-brak znacznika który pokazuje gdzie się znajdujesz.
2.Misje są z normalnego Postala.

Wypełniłem narazie jedno zadanie.GET MILK Nie umiem znaleźdź firmy gdzie mam odebrać czek,ani banku:/


Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

21 lis 2007, 17:26

Szczerze. To jest dopiero pierwsza beta, więc nie oczekuję od niej mega kokosów. Ja osobiście jestem na etapie zwiedzania. Na razie misje mi nie są potrzebne. Sprawna mapa by się jednak przydała, bo można się nieźle pogubić.

A do uwag dotyczących moda dorzucę jeszcze problem z przeładowywaniem broni (v.1120)


Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell
Posty: 2182
Rejestracja: 30 sie 2007, 19:37
Lokalizacja: Apocalyptic City

21 lis 2007, 17:29

Silver Dragon pisze:Szczerze. To jest dopiero pierwsza beta, więc nie oczekuję od niej mega kokosów. Ja osobiście jestem na etapie zwiedzania. Na razie misje mi nie są potrzebne. Sprawna mapa by się jednak przydała, bo można się nieźle pogubić.

A do uwag dotyczących moda dorzucę jeszcze problem z przeładowywaniem broni (v.1120)
Co do mapy to faktycznie można się zgubić

a do przeładowywania służy klawisz “T”


I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

21 lis 2007, 17:32

prawdziwy 666 pisze:a do przeładowywania służy klawisz “T”
Dzięki
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 17:32 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.


ODPOWIEDZ