The Elder Scrolls III - Morrowind

Rozmowy o innych grach wszelakiego rodzaju.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

16 gru 2007, 20:16

Lothar pisze:Tak na oko patrząc... ni chu... znaczy niebardzo... raczej... :-P Umiejętności (podstawowo) jest 27, z czego każdą można rozwinąć na 100, a na początku rozwoju postaci ma się 5 umiejętności na 30, 5 umiejętności na 15 i 17 umiejętności na 10. Daje to 420 z 2700 punktów umiejętności do zdobycia, czyli pozostaje jeszcze 228 poziomów do uzbierania. Odejmijmy od tego 20 - 30 punktów bonusowych od rasy i klasy postaci, czyli otrzymamy poziom 225 8-)
Morał - nie jest możliwe posiadanie wszystkich umiejętności na 100 na poziomie 123 8-)
hmmm chyba ze:
masz itemy ktore dodaja do wspolczynnikow (o ile sie nie myle zaklete)
uczysz sie w glidiach
kombinujesz nad dlugo-trwalymi mixami
no i mody :D
jestem pewny ze to zapewni po 100 statystyk na 123 lvl 8-)




a wracajac do tego ze nie mogles zdobywac lvl przyczyna bylo to iz:
nie zrobiles 1 questa czyli isc do takiego kolesia w balmory 8-)
Ostatnio zmieniony 16 gru 2007, 20:19 przez Mixer, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

16 gru 2007, 20:18

To wszystko jest teoretycznie możliwe, a często droga od teoretyki do praktyki jest wyrażona w latach świetlnych 8-)


Obrazek
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

16 gru 2007, 20:37

Mixer pisze:hmmm chyba ze:
masz itemy ktore dodaja do wspolczynnikow (o ile sie nie myle zaklete)
Max +5 do wszystkiego, więcej nie wyciągniesz, bo itemy nie pozwalają :-P
Mixer pisze:uczysz sie w glidiach
Efekt ten sam, jak ze zdobywaniem skilli samemu - co 10 punktów level 8-)
Mixer pisze:kombinujesz nad dlugo-trwalymi mixami
Fakt, można, ale wtedy jest to zaznaczone (chyba, że w tym save też było)
Mixer pisze:no i mody :D
jestem pewny ze to zapewni po 100 statystyk na 123 lvl 8-)
Umiejętności i statystyki to co innego :-P Ale można modami można wykręcić umiejętności na 100 bez zdobywania nawet 1lvl xD Ale to takie trochę 0 zajawki z gry i zakrawa o cheat'erstwo 8-)
Ostatnio zmieniony 16 gru 2007, 21:12 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

16 gru 2007, 21:05

Lothar pociskasz 8-) Będę pobierał i instalował, ale najpierw muszę rozwiązać mój problem z Morrowindem. Chyba przez Vampire Embance gra zaczyna się krzaczyć i często wywala mnie z raportem o błędach :/ A tak fajnie gra się wamporem, dzieki temu modowi.


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

16 gru 2007, 21:12

A czy gdy się ktoś zamieni w wampira nie ma odwrotu?


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

16 gru 2007, 21:13

Jest odwrót, trzeba wypełnić jakiegoś kłesta. Poszukaj na polskich serwisach Morrowinda, tam jest wszystko dokładnie opisane.


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

16 gru 2007, 21:22

kazik pisze:Lothar pociskasz 8-) Będę pobierał i instalował, ale najpierw muszę rozwiązać mój problem z Morrowindem. Chyba przez Vampire Embance gra zaczyna się krzaczyć i często wywala mnie z raportem o błędach :/ A tak fajnie gra się wamporem, dzieki temu modowi.
Jeśli dodatkowo używasz Vampire Realism, to mogą występować błędy (podobno :-P)
Mr Minio pisze:A czy gdy się ktoś zamieni w wampira nie ma odwrotu?
Jest pewien sposób - ciekawscy niech przeczytają zapiski gwardzisty Viveca, który znaleźć można w Galom Daeus.
Zapiski Galura Rithari pisze: Prywatne zapiski Galura Rithari, Gwardzisty Viveka

[wyjątki z ręcznie pisanych foliałów]
"Samotny i osaczony, uległem wrogowi. Postać odziana była niczym szlachcic, oczekiwałem więc zacnego potraktowania, stałem się jednak ucztą potwora-krwiopijcy...

"Zawstydzony swym zepsuciem, rozpaczałem nad straszliwym losem, jaki przypadł mi w udziale. Bezwiednie pogrążyłem się w sprawach klanu Aundae. Żaden człowiek nie padł mym łupem, jedynie zwierzęta, trzymałem się też z dala od innych członków klanu. Pomimo to porzuciłem wszelką nadzieję i żyłem niczym dzika bestia.

"Wiedziony śladami poprzedniego żywota, odwiedziłem swój dawny posterunek w Bal Ur w nadziei, że wymażę część mych grzechów walcząc z tamtejszymi potworami lub ginąc z ich rąk. Tam właśnie zaniosłem swe modły do Władcy Nieszczęść, Molag Bala, na ołtarzu w jaskiniach głęboko pod kaplicą pielgrzymów. Wielkie było moje zdziwienie, poruszenie, a zarazem i przerażenie, gdy Molag Bal, czy też wysłannik Daedry, zaproponował mi uleczenie z wampiryzmu w zamian za przysługę. Nie mając nadziei na uratowanie duszy w obecnym stanie ciała, podjąłem się zadania.

[Rithari odszukał i zdobył przeklęty i tajemniczy klejnot duszy z głębokiej jaskini na północnych zboczach Dagoth Ur, a następnie dostarczył go do kaplicy Molag Bala w Bal Ur.]

"Umieściłem klejnot w zagłębieniu przed ołtarzem. Natychmiast przeszył mnie oślepiający ból i strach, którego nie potrafię opisać słowami. Wydawało mi się później, że spałem, a we śnie tysiące maleńkich ostrzy przecinało me wnętrzności. Obudziłem się przed ołtarzem i dostrzegłem w klindze miecza odbicie swej własnej twarzy, nie zaś krwiożerczej bestii o długich kłach i pustce w oczach".
8-)


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

21 gru 2007, 16:10

Mam problem. Otóż:
-przekopiowuję pliki must have do data files
-włączam grę i daję pliki danych. i co widzę? morrowind, tribunal, bloodmoon a gdzie inne pliki do zaznaczenia te z modyfiakcji!!!??? nie działa pomocy!


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

21 gru 2007, 16:14

nie zrozumialem to ci sie dokladnie dzieje powiedz to po "polsku"
hmmm w oknie pliki danych musisz zaznaczyc mody.
pamietaj ze w folderze data files musisz umiescic pliki z koncowka *esp 8-)


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

21 gru 2007, 16:18

po pierwsze nie ma tam żadnych plików z tą koncowką. sa tylko plik 001 plik 002 itd.
po drugie ja nie mam co zaznaczać tego tam poprostu nie ma, ale jest czyli gra nie widzi tych plików!

odkryłem że gra nie widzi plików tylko z moda Lothara must udpade zainstalowałem inne mody i dzialaja, ale juz te packi lothara must udpade nie, nie widzi ich!
Ostatnio zmieniony 21 gru 2007, 16:25 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 2 razy.


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

21 gru 2007, 16:26

Mr Minio pisze:po pierwsze nie ma tam żadnych plików z tą koncowką. sa tylko plik 001 plik 002 itd.
loooooool a moze najpierw bys pomyslal ze trzeba to rozpakowac?? np 7zipem??


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

21 gru 2007, 16:46

nie moge plikam prawym przyciskiem myszy i tam nie ma rozpakuj!!!


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

21 gru 2007, 17:14

looooooool mowie ze musisz sciagnac 7zip!! a poza tym to mozesz zrobic: otworz za pomoca i tam wybierasz program -.-


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

21 gru 2007, 19:58

Mam klejnot duszy, warty 60 k. Mogę zakląć jakiś przedmiot, by zyskał szczególne moce, ale nie umiem! Przenoszę klejnot na siebie, pojawia mi się nowe okno; zaznaczam np. buty i dodaję obrażenia od ognia (odpowiednio modyfikując zwykły czar). Klikam "Utwórz" i... nic się nie dzieje. Jest napisane, że nie mogę zakląć już więcej czarów, a przecież tego nie chcę.


Obrazek
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

21 gru 2007, 22:50

Mr Minio pisze:nie moge plikam prawym przyciskiem myszy i tam nie ma rozpakuj!!!
Eeee, ale możesz kazać otworzyć to WinRAR'em i kazać rozpakować :-P
Kmieciu pisze:Mam klejnot duszy, warty 60 k. Mogę zakląć jakiś przedmiot, by zyskał szczególne moce, ale nie umiem! Przenoszę klejnot na siebie, pojawia mi się nowe okno; zaznaczam np. buty i dodaję obrażenia od ognia (odpowiednio modyfikując zwykły czar). Klikam "Utwórz" i... nic się nie dzieje. Jest napisane, że nie mogę zakląć już więcej czarów, a przecież tego nie chcę.
Tworzysz je samodzielnie, czy u kogoś z gildii magów? Bo jeśli samodzielnie, to musisz mieć odpowiednio wysoką umiejętność "Zaklinanie" 8-)
Dzięki, zaraz tam pójdę. Kmieciu
Ostatnio zmieniony 21 gru 2007, 23:02 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.


ODPOWIEDZ