Niee, to mówił Nordycki barbarzyńca o pewnej atrakcyjnej kobiecie, której nie zapłacił za usługi, więc sama sobie zapłaciła

A ten zwyrol wkręca Ci, że to wielka ZŁA wiedźma i musisz mu pomóc ją zabić. I tutaj pojawia się wybór komu chcesz pomóc
========MUST HAVE========
No więc, tutaj taka mała niespodzianka z mojej strony - moja aktualna kolekcja modów "must-have" do The Elder Scrolls III: Morrowind! Łącznie 137 modów, 3661MB danych, skompresowanych do 646MB! Dlatego zalecam zwolnienie na dyski 4,5GB w celu rozpakowania wszystkiego. Instalacja modów ogranicza się do przeniesienia interesujących nas plików do folderu Data Files w Morrowind. Wszystkie mody zostały przekonwertowane na wersję polską, a ich skrypty zrekompilowane (trochę mi to zajęło, ale warto było) z wersją 1.6.1820, dzięki czemu przy odpalaniu gry nie powinniście ujrzeć nawet cienia ostrzeżenia, jeśli macie Morrowind + Tribunal + Bloodmoon PL w wersji 1.6.1820 (czyli na przykład z TESIII: Morrowind - Złoate Edycja). Większość modów znikomo wpływa na trudność rozgrywki, a te które mogą ją w jakiś sposób ułatwić zrekompensowane są modami, które efektywnie ją utrudniają. Zatem jakby nie patrzeć trudność pozostała niezmieniona.
A tutaj link:
Morrowind Must Have MODs by Lothar
Zatem ściągajćie i instalujcie!
Za jakiś czas dorzucę plik ReadMe z pełnym opisem wszystkich modów wraz z problemami jakie mogą one powodować w połączeniu z innymi modami.
Aktualnie nadmienię, że CompleteMorrowind-REPLACER nie za dobrze współpracuje z VibrantTrees, a wszystkie pliki z pre/su-fiksami MCA wymagają zainstalowanego i uruchomionego moda Morrowinc Comes Alive (MCA), który również jest w paczuszce. Zaś mody polepszające grafikę (Better Bodies, Visual Pack, Ultimate Textures, czy Changing Faces NPC replacer) mogą powodować spadek FPS na starszych kartach graficznych. Niestety nie mogę wam zagwarantować 100% stabilności gry.

Z czasem będę dorzucał coraz więcej modów, które są godne uwagi i robił update'y (tak jak z modami oficjalnymi, które - jak odkryłęm - również wywoływały ostrzeżenia od gry

)
No więc miłego grania w totalnie stuningowanego Morrowind'a