Jakiej muzyki słuchasz?

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Jakiej muzyki słuchasz?

Rock & Roll
6
6%
Ska
0
Brak głosów
Hip-hop
12
12%
Punk
2
2%
Metal/Heavy Metal
21
20%
Rock/Rock Alternatywny
12
12%
Jazz/Fusion
3
3%
Funk
0
Brak głosów
M. Klasyczna
2
2%
Pop
5
5%
Blues
1
1%
Ambient/Illbient/Eksperymentalna
3
3%
Trance/GOA Trance/Psychodelic Trance/Buttrock Trance
5
5%
Goth/Goth Industrial/Darkwave
1
1%
Disco Polo
2
2%
House
4
4%
Industrial (nie Industrial Rock)
2
2%
Reggae
5
5%
Swing
0
Brak głosów
Inne
6
6%
New Romantic
1
1%
Muzyka lat 80/New Wave
0
Brak głosów
Harsh Electro/Aggrotech/Dark Electro/Terror EBM/Harsh EBM
2
2%
Electro
2
2%
EBM/New Beat
1
1%
Trip-Hop/Chillout/Downtempo
1
1%
Folk/Ethno/World Music
1
1%
Ballad/Power Ballad/Rock Ballad
0
Brak głosów
Country
0
Brak głosów
HardStyle/HandsUp/DubStyle
2
2%
Elektroniczna/Ethereal/New Age
2
2%

Liczba głosów: 104
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

03 sie 2012, 15:27

Kurde. Piszę posta tak długo, że w międzyczasie trzy nowe wskakują. Tak to jest jak trzeba wszystko przesłuchać, a potem jeszcze napisać o tym.
Tiquill pisze:Rap to elektronika? A to ciekawe. A, no tak, bo brakuje gitar. Ojej... :lol:
Może jestem tępy, ale znowu nie jestem pewien, czy piszesz na serio... Gdzie napisałem, że rap to elektronika?
Tiquill pisze:Nie lubię. Nie lubię lekceważenia. 8-)
Nie próbuję lekceważyć, a jedynie w pewien sposób się zapytać. Nie byłem pewien czy lubisz właśnie industrial czy industrial rock. A znowuż inni mówią jeszcze o industrial metalu. "Nieważne jednak czy lubisz industrial czy industrial rock, chciałem polecić Ci Neurotech" - to miałem na myśli.

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

03 sie 2012, 15:37

Do wszystkiego odniosę się potem, teraz tylko tyle, na ile czas pozwala. SD, nie sądzę, by same linki były dobrym sposobem. Sam nie lubię otwierać nowej strony i patrzeć, co mi tam YT wciska poza muzyką. okienka zawsze będą wygodniejsze, jednak gdy autor posta czuje, że będzie ich już za dużo - może albo dać mniej filmików w okienkach, albo - dać wiele filmów w linkach.

Bardziej chcę uwrażliwić na ten dylemat niż wskazywać jeden zwyczaj publikacji.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

24 sie 2012, 02:40

Ja tam uderzam w ciężki metal®, death®, czasem black® (jestem chrześcijaninem!), metalcore®, grindcore®, groove metal®, folk metal®/death metal® i jeszcze zespołu Mike Jaret' a - Wrythe™ (na zwiastunie Postala III (pre alpha) była ta piosenka. Koleś ma super wokal). Po prostu - bez metalu nie ma czego słuchać (IT'S MY LIFE!)
Załączniki
Zrobione :D
Naszywka2.png (248.71 KiB) Przejrzano 782 razy
Ostatnio zmieniony 25 sie 2012, 00:53 przez Zaver, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

24 sie 2012, 10:10

ZigHorDude pisze:black® (jestem chrześcijaninem!)
A co to ma do rzeczy? W sumie nie lubię słuchać o paleniu krzyży, ale na szczęście takie teksty występują rzadko. Deathspell Omega znasz? To jest prawdziwy satanizm. Nie ma tam oczywiście nic o paleniu krzyży, kotów, ludzi, ani o piciu krwi. Bardzo filozoficzne teksty.
ZigHorDude pisze:Po prostu - bez metalu nie ma czego słuchać.
Jeszcze siedzisz w metalowych kleszczach i świata poza metalem nie widzisz. :lol:
Może wymieniłbyś kilka zespołów. Tak po kilka z każdego podgatunku?

PS: Trochę za duży ten załącznik. Rozwala stronę. Zmniejsz go trochę.

Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

25 sie 2012, 01:16

Mr Minio pisze: Jeszcze siedzisz w metalowych kleszczach i świata poza metalem nie widzisz. :lol:

Oczywiście żartuje mówiąc, że metal to całe moje życie (wyjaśniam więdząc, że pewnie to wiesz). Jest jeszcze rodzina, kumple, pies i glony :D
Mr Minio pisze: Może wymieniłbyś kilka zespołów. Tak po kilka z każdego podgatunku?

Oczywiście: heavy metal - Soulfly, TSA, Odd Crew, Static X, czasem Iron Maiden, Aggressive Chill; death metal - Frontside; technical death metal - Decapitated (gra na Cieszanów Rock Festival w tym roku, nie pojechałem :( ); black metal - Gorgoroth (osobiście mój ulubiony black :D ), Immortal; metalcore - HATEBREED!, Parkway Drive, Divine Heresy, Killswitch Engage, As I Lay Dying; grindcore - Napalm Death; groove metal - Lamb of God; folk metal - In Extremo; folk death metal - Eluveitie; metal progresywny - Dream Theater; death metal progrsywny - Opeth; alternatywny metal - Disturbed, Drowning Pool, Dope, Mudvayne; numetal - Linkin Park, System of a Down, KoRn; rapcore - Limp Bizkit, Biohazard; rock - CKY, Red Hot Chili Peppers, Luxtorpeda (też gra[ła] 24'ego o 20:50); punk - W Sekund 5, Smar SW (NIE MA PIWA!: hardcore punk - Misfits;
Mr Minio pisze: PS: Trochę za duży ten załącznik. Rozwala stronę. Zmniejsz go trochę.

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

25 sie 2012, 20:08

ZigHorDude pisze:Oczywiście żartuje mówiąc, że metal to całe moje życie (wyjaśniam więdząc, że pewnie to wiesz). Jest jeszcze rodzina, kumple, pies i glony
Miałem oczywiście na myśli inne gatunki muzyki.

Za Opeth, Disturbed, Frontside i Decapitated masz plusa. Za kilka innych też, bo znam większość z tego co podałeś.
ZigHorDude pisze:black metal - Gorgoroth, Immortal
:ziew: Czy ludzie znają jakiekolwiek inne blacki poza tymi 5-7, które zawsze wymieniają.

Nie wymieniłeś też żadnych sludge, ani post-metali.

Kilka propozycji:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

26 sie 2012, 15:25

Spoko kawałki, ten Mastodon - Blood And Thunder brzmi trochę jak Hatebreed pomieszany z RATM lub Biohazard :D

PS. Zapomniałem wymienić Darkthrone oraz Obituary i kilka innych :D

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

27 sie 2012, 20:38

Poleci ktoś jakieś smuty? Nie mam dziś ochoty na żadne wesołe piosenki. Posłuchałbym za to czegoś melancholijnego, depresyjnego. Gatunek nieważny.

Przykład:
[youtube][/youtube]

Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

27 sie 2012, 21:23

[youtube][/youtube]

Może być?

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

27 sie 2012, 21:30

Człowieku, Disturbed było moim ulubionym zespołem przez chyba dwa lata. Na Last.fm mam 17 tysięcy odtworzeń ich muzyki. Anyway, tego utworu dawno nie słuchałem. Boję się aż odtwarzać, bo jak znowu mnie na nich faza złapie jak kiedyś to dobiję na Last.fm do 20k odtworzeń. :P

Daję kilka nowych odkryć. Nawet nie znam innych utworów tych wykonawców poza podanymi.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Awatar użytkownika
Cziko
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

28 sie 2012, 08:33

Mr Minio pisze:Czy ludzie znają jakiekolwiek inne blacki poza tymi 5-7, które zawsze wymieniają.
Tak :P Dark Funeral, i z tych co wiem że są ale nie słucham aktualnie i pozostawiam ludziom do szukania to Peste Noire, Marduk, Mayhem, Nortt, Rotting Christ, wspomniana już Deathspell Omega, Nargaroth, Emperor, z polskich to Mgła, Furia i Infernal War. Mam nadzieję, że pomogłam x3

Zablokowany