A jak chcemy być pseudopoprawni to nie ma takiej muzyki jak Hip-hop, tylko rap. HH to sub-kultura.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Teraz jest 30 pozycji... Jak to podzielić?Slayer pisze:Imo ankieta jest za bardzo rozbudowana na tylko 3 pozycje.
To teraz mógłbyś jeszcze przenieść mój głos z kategorii inneŻe aż tak sobie go cenisz, to nie wiedziałem... Specjalnie dla pana dodany!
Nie bardzo. Fizycznie i etycznie. Oto powody:Silver Dragon pisze:To teraz mógłbyś jeszcze przenieść mój głos z kategorii inne
Eee tam... Aż tak mi na tym nie zależyTiquill pisze:Od początku ankieta była otwarta na sugestie. Każdy mógł zaproponować poprawki i potem zagłosować. A skoro tego nie zrobił - niech żałuje.Ja dopiero teraz zagłosowałem, bo warunki na to miałem wreszcie dobre.
No to zrób nową ankietę, powie ktoś. A co ze starą i głosami? Do kosza? Nie, to stara ankieta, piąta w historii forum. Zmieniam ją, na tyle, na ile mogę to sam zaakceptować. Nie naruszając niczyjego wcześniej oddanego wyboru.
Są głosy sprzeciwu?
Ewentualnie ktoś może zagłosować za Ciebie.Silver Dragon pisze:Eee tam... Aż tak mi na tym nie zależy
A co powiesz na to? Inne niż słuchasz, ale zechciałem zapodać.Ryuq666 pisze:Ja słucham prawie tylko i wyłącznie HardStyle, no czasami też jakiś HandsUp, DubStyle itp.
Nie mam nic przeciwkoEwentualnie ktoś może zagłosować za Ciebie.
Bardzo byłem ciekaw, Mr Minio, co zapodasz jako elektronikę. Niczego, poza A'Gostino nie kojarzę, więc zacząłem słuchać z uwagą. Najlepszy (tak na 6-7) jest pierwszy, dobra spokojna muza, drugi słabszy ale broni się. Wychodzi, że zjawisko zwane Ulver warto bliżej przesłuchać.Mr Minio pisze:Ech... elektronika. Mimo wszystko też trochę słucham.
Chyba Cię pogięło.Mr Minio pisze:Tiquill, pisałeś, że gitara nie jest instrumentem do wyrażania emocji. Nie wiem czy tak sądzisz, czy była to prowokacja mająca jedynie ukazać, że Ci się gitarowa muzyka nudzi, ale sprawdź to
Cieszę się bardzo, że sam zaspokoiłeś swoją ciekawość. Mnie rozróżnianie instrumentarium, jakiegokolwiek, po nazwie nie bardzo interesuje.Mr Minio pisze:Wychodzi na to, że to sitar. To tak w ramach ciekawostki.
No, byłem bardzo ciekaw, panie. I takie jest moje zdanie:Silver Dragon pisze:A tu jedne z moich ulubionych kawałków z pierwszej 5 naszej ankiety:
Tylko się nie wystrasz jak na pierwszym ich albumie usłyszysz black metal. Zmieniali styl bardzo często. Od black, przez folk, elektronikę, a teraz psychedelic pop/rock.Tiquill pisze: Najlepszy (tak na 6-7) jest pierwszy, dobra spokojna muza, drugi słabszy ale broni się. Wychodzi, że zjawisko zwane Ulver warto bliżej przesłuchać.
IMO lepsze od EBM, industriali i innych harsch electro, ale co kto lubi...Tiquill pisze:I powiem z dezaprobatą: Gdy się słucha takiej elektroniki, to trudno ją cenić, cienkie to.
Ano rzeczywiście inaczej napisałeś. Mój błąd.Tiquill pisze:I wypraszam sobie fałszywą interpretację moich słów
Zapodaję i zapodawać będę regularnie w tym temacie, w czego słuchasz i oceń utwór...Tiquill pisze:Zapodawaj ciekawe kawałki, to opinii o nudnej gitarze nie będzie
Tego pierwszego nie znałem, ale drugi owszem.Tiquill pisze:Zapodam dwa zespoły, które pokażą, co to jest łagodna, ale z wyrazem! elektronika. Jeśli nie znasz, to zapoznaj się i nie grzesz więcej.
Mnie nie. Ciężko mi przy elektronicznej muzyce doznać takiego uczucia. Jak już to końcówka pierwszego utworu Ulver, który dałem w ostatnim poście tutaj. Piękny moment. A drugi Juno Reactor - 6/10.Tiquill pisze:Od 2 minuty poniższy utwór miażdży i unosi do nieba.
Grali jakieś 10(?) lat temu. Wtedy tam leciał też rock i metal.Tiquill pisze:Tylko zgroza mnie bierze, że teledysk został z Vivy zgrany. Tam takie rzeczy grają?
Na których albumach/w jakich latach grali elektronikę?Mr Minio pisze:Tylko się nie wystrasz jak na pierwszym ich albumie usłyszysz black metal. Zmieniali styl bardzo często. Od black, przez folk, elektronikę, a teraz psychedelic pop/rock.
Elektronika zaczyna się od Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell, ale to dość słaba płyta IMO.Tiquill pisze:Na których albumach/w jakich latach grali elektronikę?