[P2] General Protection Fault!

Tu pomagamy początkującym i całkiem zaawansowanym w ich kłopotach i błędach z P2, StP i AW.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1743
Rejestracja: 14 lip 2012, 22:09

25 wrz 2013, 17:18

tam jest tyle tych rzeczy, że mały wybuch oraz fizyka podnosząca samochód mogłaby zcrashować grę :P
możesz zmniejszyć liczbę przechodniów itp.
zobacz ile mapa zajmuje pamięci
zainstaluj drugie PX i porównaj (jeśli masz na dysku wystarczająco dużo miejsca)
jeszcze jedno - to jest wersja z SvM (Stevens Mod)?


Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Posty: 2483
Rejestracja: 27 lis 2010, 20:12
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

25 wrz 2013, 18:01

to jest wersja pierwsza tego moda czyli tam są bronie ze zwykłego postala

Edit:też mi się tak dzieje na mapie ze szkołą w AWP. Dokładnie ten sam błąd tylko że zamiast 7 przechodniów to wywala za 3 :bolek: dziwne
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2013, 18:04 przez Dev4ever, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

26 wrz 2013, 00:31

Skoro jest już druga taka mapa, to pewno i więcej się znajdzie. Na szczęście problem jest i tak marginalny i da się z nim żyć. Jak? Wspomniane zmniejszenie liczby przechodniów. Albo zwykłe odczekanie, aż trupy znikną z mapy. Albo używanie broni, która rozwala na kawałki bystnaderów, nie zostawiając ragdolla. Lub choćby taki laser z AWPModa...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Posty: 2483
Rejestracja: 27 lis 2010, 20:12
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

26 wrz 2013, 14:00

mi się wydaje ze to jest błąd mapy, bo na żadnej mapie ze zwykłego postala albo moich nie ma tego błędu i można siekać ludzi jak się chce i ile chce (chyba że użyję jakiś broni wybuchających) ;)

Może kiedyś dojdę do przyczyny tego błędu i go wyeliminuje


Awatar użytkownika
sk1ba
Wstydliwy morderca
Posty: 9
Rejestracja: 29 wrz 2013, 21:09

29 wrz 2013, 21:11

Chłopaki, pomocy. Chciałem pograc, ale nie mogę. Błąd standardowy - https://scr.hu/184o/pc3dv

Mam STP, zainstalowałem patcha, instaluje moda i po odpaleniu wyskakuje mi ten błąd. Gierka włącza mi się na sekunde (widzę kontury menu, przez chwilę dźwięk z menu postala) i później mnie wywala. Co robić? Próbowałem wszystkie 4 podpunkty z pierwszego posta, nic nie podziałało. :/


Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Posty: 11948
Rejestracja: 24 kwie 2011, 14:47
Lokalizacja: SinCity
Postawił piwo: 5 razy
Kontakt:

29 wrz 2013, 22:09

Błąd jest na mapie startowej.


8=======D
Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1743
Rejestracja: 14 lip 2012, 22:09

29 wrz 2013, 22:11

Witam

pytanie - jakiego moda wgrałeś?


Awatar użytkownika
sk1ba
Wstydliwy morderca
Posty: 9
Rejestracja: 29 wrz 2013, 21:09

30 wrz 2013, 09:13

Ah, bym zapomniał - a very postal christmas. O dziwo kumpel ma ten sam błąd, ja mam Windowsa 7 64bity, on XPka. Nie mam pojęcia co robić. Można ta wersja STP jest akurat jakaś zryta?


Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1743
Rejestracja: 14 lip 2012, 22:09

30 wrz 2013, 13:18

rozumiem że do osobnego folderu wgrałeś, czyli nie zamieniłeś plików z stp na avpc :D
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2013, 14:32 przez Zaver, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
sk1ba
Wstydliwy morderca
Posty: 9
Rejestracja: 29 wrz 2013, 21:09

30 wrz 2013, 18:07

Teraz normalnie wgrałem do stp, nie tworząc osobnego folderu avpc, dalej to samo. :<


Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Posty: 11948
Rejestracja: 24 kwie 2011, 14:47
Lokalizacja: SinCity
Postawił piwo: 5 razy
Kontakt:

30 wrz 2013, 18:31

Pobierz moda z innego źródła bo
Błąd jest na mapie startowej.


8=======D
Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1743
Rejestracja: 14 lip 2012, 22:09

30 wrz 2013, 19:11

sk1ba pisze:Teraz normalnie wgrałem do stp, nie tworząc osobnego folderu avpc, dalej to samo. :<
a niepotrzebnie (nie wstawiłem pytajnika do pytania)
rycho ma racje - teraz jak wgrałeś do stp, przeinstaluj i pobierz moda z tego downloadu: https://postalsite.info/infusions/pro_do ... hp?did=109
(szkoda, że w downloadzie nie ma wersji 1000 z Postal X :D)


Awatar użytkownika
sk1ba
Wstydliwy morderca
Posty: 9
Rejestracja: 29 wrz 2013, 21:09

01 paź 2013, 14:48

Damn, dalej to samo. :/


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

01 paź 2013, 22:31

Startowa mapa tej wersji AVPC jest dość prosta i komunikat też krótki. Problem z wykonaniem skryptu. Daj log z gry (załącznik, zip, tu lub na PM), tam może być informacja, co jest przyczyną błędu.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
sk1ba
Wstydliwy morderca
Posty: 9
Rejestracja: 29 wrz 2013, 21:09

02 paź 2013, 13:52

W jaki mam sposób wyciągnąć loga z gry, której nie jestem w stanie odpalić? Jakaś rada, co mam zrobić? :D


ODPOWIEDZ