[P2] General Protection Fault!

Tu pomagamy początkującym i całkiem zaawansowanym w ich kłopotach i błędach z P2, StP i AW.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator
Posty: 1337
Rejestracja: 03 paź 2010, 17:20
Lokalizacja: Galicja
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

21 sie 2011, 20:15

W opcjach ;]


Awatar użytkownika
ppipczyk
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 27 kwie 2013, 18:52

27 kwie 2013, 19:31

witam. mam problem
kod
General protection fault!

History: FWaveModInfo::ReadWaveInfo <- callingGetPerioid <- 1 <- FSoundData::Load <- TLazyArray<< <- USound::Serialize <- LoadObject <- (Sound ExBatonSounds.EbatonSwing2 44933==44933/60552 44927 7989) <- ULinkerLoad::Preload <- PreLoadObjects <- UObject::EndLoad <- UObject::StaticLoadObject <- (Core.Class RiotMod.ExpandableBatonWeapon NULL) <- UObject::StaticLoadClass <- ULevel::SpawnPlayActor <- MatchViewportsToActors <- (aw7_suburbs-1) <- ClientInit <- UGameEngine::LoadMap <- LocalMapURL <- UGameEngine::Browse <- ClientTravel <- UGameEngine::Tick


Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

27 kwie 2013, 20:30

GPF to przekleństwo AWP. Pojawia się bardzo często w przypadku robienia potężnej rozróby.

Moje pytanie więc brzmi: kiedy wystąpił błąd?
Ewentualnie zarzuć logiem z gry. Ja się wprawdzie na ich czytaniu zbytnio nie znam, ale są osoby bardziej obeznane i mogą pomóc ;)


Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
ppipczyk
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 27 kwie 2013, 18:52

27 kwie 2013, 21:23

ten błąd pojawia się przy przechodzeniu na suburbs 1 albo przy wpisywaniu kodu modsweapons


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

27 kwie 2013, 21:27

Witaj na forum! Sprawdź czy masz poprawnie zainstalowanego moda RiotMod - ewentualnie zreinstaluj go.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ppipczyk
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 27 kwie 2013, 18:52

27 kwie 2013, 21:31

ten błąd pojawia się przy wpisywaniu
kodu modsweapons
lub przy przechodzeniu na dzielnice tam gdzie
znajduje się sklep chabiba
kiedyś jusz prubowałem go od instalowywać i tak błąd nie ustempywał
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, 21:54 przez ppipczyk, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

27 kwie 2013, 21:52

Odwrotnie, zaintaluj RiotMod, a nie usuwaj. Pod cheatem modsweapon jest przynajmniej jeden mod, który używa dźwięków z moda RiotMod. Kod błędu, jaki podałeś wskazuje na to. Albo więc usuń tego dodatkowego moda (nie pamiętam jaki to), albo zainstaluj RiotMod. No i możesz też wpisać kod CleanMyWeaps, który oczyści twoje bronie i taki przejdziesz na inną mapę.

I ostrzeżenie słowne: Trzy posty o tym samym. Naucz się edytować wcześniejszą wypowiedź, za post pod postem czeka warn. :czytaj:
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, 21:59 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ppipczyk
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 27 kwie 2013, 18:52

27 kwie 2013, 21:56

wrzuciłem szystko tak jak jest czyli
np. animations do animations mam pytanie czy nic nie trzeba konfigurować?


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

27 kwie 2013, 22:05

Nie trzeba nic konfiguriwać. Przeczytaj mój powyższy post jeszcze raz. Edytowałem go m.in. o coś ważnego dla ciebie. 8-)
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 2 razy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ppipczyk
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 27 kwie 2013, 18:52

28 kwie 2013, 08:38

dzięki za pomoc pomogło


Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Posty: 2483
Rejestracja: 27 lis 2010, 20:12
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

24 wrz 2013, 21:46

Witam. Otóż mam problem z takim errorem:

General protection fault!

History: KInitSkeletonKarma <- KInitActorKarma <- AActor::setPhysics <- UObject::ProcessEvent <- (DudePlayer Save9.DudePlayer9, Function Postal2Game.P2Player.Fire) <- UObject::ScriptConsoleExec <- (DudePlayer Save9.DudePlayer9) <- UPlayer::Exec <- UViewport::Exec <- UWindowsViewport::Exec <- UInput::ExecInputCommands <- ExecAlias <- UInput::Exec <- UViewport::Exec <- UWindowsViewport::Exec <- UInput::ExecInputCommands <- UInput::Process <- UEngine::InputEvent <- UWindowsViewport::CauseInputEvent <- UWindowsViewport::UpdateInput <- UViewport::ReadInput <- APlayerController::Tick <- TickAllActors <- ULevel::Tick <- (NetMode=0) <- TickLevel <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

Doszedłem do wniosku że dzieje się tak jak zabije dokładnie 7 osób naraz a na innych mapach działa normalnie. Czy jest jakaś możliwość żeby ten problem zniknął bo on przeszkadza mi w zabijaniu przechodniów ? z góry dzięki


Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1743
Rejestracja: 14 lip 2012, 22:09

24 wrz 2013, 22:53

Jaką masz ustawioną liczbę przechodniów i poziom ragdolla? bo może w tym tkwi cały problem (wątpliwe chociaż możliwe)


Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Posty: 2483
Rejestracja: 27 lis 2010, 20:12
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

25 wrz 2013, 13:23

wszystko mam ustawione na maksa. ale na innych mapach można ile się chce zabijać i nie ma tego błędu a na tej mapie wywala :/ .może pokombinuje w edytorze


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

25 wrz 2013, 13:31

A co to za mapa?


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Posty: 2483
Rejestracja: 27 lis 2010, 20:12
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

25 wrz 2013, 17:13

mapa z policją moda postal christmas. wersja z Postal X


ODPOWIEDZ