[P2] General Protection Fault!

Tu pomagamy początkującym i całkiem zaawansowanym w ich kłopotach i błędach z P2, StP i AW.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kacpero Dude
Wnerwiony urzędas
Posty: 19
Rejestracja: 11 lis 2008, 18:54
Lokalizacja: z Paradise

30 kwie 2011, 19:31

1.Nie wiem dokładnie, ale mam Postala z Playa
2.Nie, nic nie instalowałem
3.Windows XP
4.Tylko AWP i AW
5.Tak
6.Nie


Kiedy Koleś padnie inni dołączą do niego bardzo szybko
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

30 kwie 2011, 20:05

A na pewno zanim przedstawiłeś swój problem, zastosowałeś znane rozwiązania wylistowane w pierwszym poście tego tematu, a konkretnie to:
Lothar pisze:4. Jeśli gra się nie włącza - pomóc może wywalenie pliku Postal2.ini, co zaowocować powinno odpaleniem gry w tzw. Safe Mode
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Kacpero Dude
Wnerwiony urzędas
Posty: 19
Rejestracja: 11 lis 2008, 18:54
Lokalizacja: z Paradise

30 kwie 2011, 20:11

Tak, zastosowałem ale nic to nie dało.


Kiedy Koleś padnie inni dołączą do niego bardzo szybko
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Posty: 11948
Rejestracja: 24 kwie 2011, 14:47
Lokalizacja: SinCity
Postawił piwo: 5 razy
Kontakt:

30 kwie 2011, 20:15

Zainstalowałeś AW na AWP ?


8=======D
Awatar użytkownika
Kacpero Dude
Wnerwiony urzędas
Posty: 19
Rejestracja: 11 lis 2008, 18:54
Lokalizacja: z Paradise

30 kwie 2011, 20:17

Zainstalowałem najpierw Postala 2 STP później Apocalypse Weekend a na końcu AWP


Kiedy Koleś padnie inni dołączą do niego bardzo szybko
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

30 kwie 2011, 20:22

Chm, TickAllActors na poziomie menu głównego? Mój zasób rad kończy się na sugestii reinstalacji STP, na razie samej STP. Starej nie usuwaj, a tylko zmień nazwę folderu. Jeśli nowa będzie działać, zachowaj tą nową, wklejając do niej ze starej folder z AW i AWP. Zabieg szybszy niż metodyczne szukanie przyczyny - a może pomóc.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Kacpero Dude
Wnerwiony urzędas
Posty: 19
Rejestracja: 11 lis 2008, 18:54
Lokalizacja: z Paradise

30 kwie 2011, 20:24

Ok, spróbuję i napiszę czy dało to jakiś efekt.
[EDIT]Dzięki wielkie Tiquill, pomogła twoja rada ;)
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, 20:48 przez Kacpero Dude, łącznie zmieniany 1 raz.


Kiedy Koleś padnie inni dołączą do niego bardzo szybko
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Posty: 11948
Rejestracja: 24 kwie 2011, 14:47
Lokalizacja: SinCity
Postawił piwo: 5 razy
Kontakt:

30 kwie 2011, 20:38

AWP Tworzy skrót do pliku ini .
Odpal z edytora.


8=======D
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

30 kwie 2011, 22:04

Kacpero Dude, to i AWP powinno działać. Coś miałeś skopane w folderze System, ale już nie musimy dochodzić. ;)
Rycho3D pisze:AWP Tworzy skrót do pliku ini .
Odpal z edytora.
Jest jeszcze lepszy sposób. Zapraszam tutaj.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Kacpero Dude
Wnerwiony urzędas
Posty: 19
Rejestracja: 11 lis 2008, 18:54
Lokalizacja: z Paradise

01 maja 2011, 08:16

Dzisiaj włączyłem postala i znowu to samo :(
Nie wiem co sie dzieje. Przecież wczoraj wszystko było dobrze, AWP chodziło, ale zrobiłem dużą rozróbe i mnie crashnęło. A tu dzisiaj włączam i dalej fault na STP a AWP nic


Kiedy Koleś padnie inni dołączą do niego bardzo szybko
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Posty: 11948
Rejestracja: 24 kwie 2011, 14:47
Lokalizacja: SinCity
Postawił piwo: 5 razy
Kontakt:

01 maja 2011, 09:43

Usuń wszystkie postal2.ini


8=======D
Awatar użytkownika
Kacpero Dude
Wnerwiony urzędas
Posty: 19
Rejestracja: 11 lis 2008, 18:54
Lokalizacja: z Paradise

01 maja 2011, 17:24

Usuwałem i nic to nie pomogło.
[EDIT]Wychodzi na to, że codziennie bym musiał przeinstalowywać gre, ale to troche bez sensu.
[EDIT2]Przeinstalowałem dzisiaj STP, AW i przy włączaniu STP wyskakuje to samo, a przy włączaniu AW wyskakuje takie coś:

General protection fault!

History: FBspLightVertexStream::GetStreamData <- FD3DDynamicVertexStream::AddVertices <- FD3DRenderInterface::SetDynamicStream <- FBspLightDrawList::Render <- FBspDrawList::Render <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- FCameraSceneNode::Render <- UGameEngine::Draw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 13:26 przez Kacpero Dude, łącznie zmieniany 2 razy.


Kiedy Koleś padnie inni dołączą do niego bardzo szybko
Awatar użytkownika
keneZ~
Wstydliwy morderca
Posty: 7
Rejestracja: 08 kwie 2011, 14:06

21 sie 2011, 12:54

Witam, od pewnego czasu gdy zainstalowalem awp itp wyskakuje mi owe okno z napisem

Kod: Zaznacz cały

General protection fault!

History&#58; FCollisionHash&#58;&#58;ActorLineCheck <- CheckWithActors <- ULevel&#58;&#58;MultiLineCheck <- ULevel&#58;&#58;MoveActor <- MoneyPickup21  <- AActor&#58;&#58;physFalling <- AActor&#58;&#58;performPhysics <- AActor&#58;&#58;Tick <- TickAllActors <- ULevel&#58;&#58;Tick <- &#40;NetMode=0&#41; <- TickLevel <- UGameEngine&#58;&#58;Tick <- UpdateWorld <- MainLoop
Mozna jakos na to poradzic? na prawde mi na tym zalezy.
Pogram moze jakies 5-10 min i wyskakuje to i wylacza gre. :(
Licze na szybka odpowiedz !


Obrazek
Nie Bawisz Się... NIE ŻYJESZ!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

21 sie 2011, 13:05

Pierwszy post w tym temacie:
Lothar pisze:Znane przypadki:
General protection fault!
History: FCollisionHash::ActorLineCheck <- CheckWithActors <- ULevel::MultiLineCheck <- ULevel::SingleLineCheck <- UMeshEmitter::UpdateParticles <- AEmitter::Tick <- TickAllActors <- ULevel::Tick <- (NetMode=0) <- TickLevel <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop
W tym przypadku pomóc powinno odznaczenia opcji "Allow Projectors / Zezwól na Obrazy" (oraz Limb Fix o Head Fix, jeśli używasz AWP).


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
keneZ~
Wstydliwy morderca
Posty: 7
Rejestracja: 08 kwie 2011, 14:06

21 sie 2011, 19:58

a gdzie to odznaczyc? :(


Obrazek
Nie Bawisz Się... NIE ŻYJESZ!!
Obrazek
ODPOWIEDZ