https://img810.imageshack.us/i/paradise2l.jpg/ (Przepraszam za złą jakość zdjęcia, ale obecnie nie dysponuję żadnym aparatem cyfrowym)
1. Paradise
Nie ma o czym pisać, po prostu przeniosłem miasto z podstawki w niezmienionej formie, poszedłem tylko na jedno ustępstwo i dodałem dalszy ciąg drogi wylotowej z mapy "Okolice zajezdni". Inaczej nie byłoby o czym gadać.
2. Lower Paradise
Tutaj troszkę pogłówkowałem. Wyszedłem z założenia, iż most prowadzi na północ (tzn. z punktu widzenia Kolesia w ostatniej misji AW, bo most prowadzi w obie strony

z Paradise.
3. Al-Kaida
Na niekorzyść mojego stwierdzenia z ostatniej wypowiedzi umiejscowiłem oba skupiska terrorystów blisko siebie (współpracujący obóz i T-B jako tajna placówka - może badawcza, mamy tam jakieś urządzenia i specjalną bazookę, której nazwy zapomniałem). Ponadto rozdziela je rzeka, a w Tora Bora widzimy sporych rozmiarów podziemny wodospad, mogący czerpać wodę z rzeki (zbiorników wodnych z samego Paradise nie wiązałbym tak bezpośrednio z główną rzeką).
4. Dom Vince'a, Rezerwat słoni
Oba miejsca leżą w pewnej odległości od LP (gorsze drogi, tekst Desiego o "Podwiezieniu do miasta" po niedzielnej imprezie z zombiakami). Ponadto, wg mojej mapy, Koleś wracając, ma obóz talibów po drodze. Droga prowadząca do całego sektora jest tą widzianą na mapie "Most" lub obie są powiązane, np. skrzyżowaniem w nieodwiedzonej przez głównego bohatera części LP.
5. Wjazd do miasta
Uważam, że tereny z intra P2 oraz outra AW zbytnio się różnią, aby przedstawiona była na nich jedna droga (poza tym wiele razy było mówione, iż miasto powinno posiadać kilka tras wylotowych, a poza tymi dwoma mogą one występować tylko w LP, bo "stare" Paradise, jak wiadomo, jest szczelnie zamknięte). Obie mają połączenie z dwoma miasteczkami, ponadto wschodnia (outro AW) umożliwia Kolesiowi szybką ewakuację z zagrożonego obszaru bez konieczności przedzierania się przez jakiekolwiek Paradise.
Oczywiście wiem, że to tylko moja wyobraźnia, ale chciałbym, abyście wypowiedzieli się, co o tym sądzicie. Nie przypominam sobie, żeby wcześniej coś takiego zostało stworzone, więc możemy podyskutować o takim, a nie innym umiejscowieniu Lower Paradise.
Pozdrawiam