[STP] Zły plik spew.utx, brak śniegu i inne zagadki...

Tu pomagamy początkującym i całkiem zaawansowanym w ich kłopotach i błędach z P2, StP i AW.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

03 maja 2007, 21:37

Dzięki. :-) Wiem już wystarczająco... Kto ma pecha, ten ma... arghhhhh...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

22 kwie 2008, 18:31

W związku z kolejnymi problemami z modem AVPC, który tego spewa potrzebuje w poprawnej wersji, aby sam AVPC wyglądał "po ludzku" (gdyż sam mod opiera się na zimowych śnieżnych realiach a tenże tylko spew ma ów śnieg) daję go jako załącznik. Plik pochodzi z AW.

Załączanie plików jest na tym forum zabronione, wyjątek stanowi (więcej o tym tu) tylko ten plik spew.utx, którego wada jest nagminna, a problemy z nim bez winy gracza.

A sam temat przyklejam.
Załączniki
dobry_spew.utx_.zip
(3.74 MiB) Pobrany 982 razy
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2008, 18:37 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 934
Rejestracja: 30 kwie 2008, 22:38
Lokalizacja: Parczew

08 cze 2008, 09:44

czyli wśród tych rozważań z tym plikiem rozumiem że jesli mapy są bez śniegu (co i u mnie się zdarzało) należy go podmienić i wszystko będzie jak być powinno?


Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

08 cze 2008, 09:49

Dokładnie. Wystarczy podmienić wadliwy plik. :)


Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 934
Rejestracja: 30 kwie 2008, 22:38
Lokalizacja: Parczew

08 cze 2008, 15:17

kazik pisze:Dokładnie. Wystarczy podmienić wadliwy plik. :)
dzięki wielkie...teraz działa poprawnie...

mam jeszcze jedno pytanie..starałem się szukać tego na forum ale nie znalazłem...mianowicie chodzi mi o mapę która pokazuje plan miasta...rozumiem że zadania są takie same jak w P2 ale dlaczego nie ma zaznaczonego w którym jestem miejscu? wie ktoś coś o tym więcej?


Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

08 cze 2008, 15:59

Zadania w AVPC (bo chyba o to chodzi) zapewne będą inne, a co do działającej mapy, funkcjonuje ona w wersji 1024. Jednak mimo tego, że pokazuje gdzie jesteś, wciąż nie będziesz wiedział gdzie co jest, póki sam nie obcykasz.


Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Limo
Wnerwiony urzędas
Posty: 18
Rejestracja: 19 maja 2009, 13:22
Lokalizacja: z zadupia

19 maja 2009, 14:50

chcialbym poprosic o upload pliku ponieważ wygasł a mam ten sam problem(to likwiduje też blod z brakiem ziemi chodnika itp jest tylko w niektorych miejscach no wkażdym razie proszę o upload)


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

19 maja 2009, 15:40

Dziwne. U mnie działa
Spróbuj jeszcze raz


Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Limo
Wnerwiony urzędas
Posty: 18
Rejestracja: 19 maja 2009, 13:22
Lokalizacja: z zadupia

19 maja 2009, 16:24

Nic mam error The file could not be found. Please check the download link


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

25 maja 2009, 21:22

Plik jest i działa pobieranie, sprawdziłem. Coś u ciebie z pobieraniem jest źle. A sam link do załącznika z plikiem (a nie uploadu na rapidzie) dodałem do pierwszego posta.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
DJ Pudzianos
Miłośnik broni
Posty: 208
Rejestracja: 04 lut 2008, 17:06

26 sty 2010, 21:48

Miałem ten sam problem. Dzięki wielkie za spew.utx , nawet nie wiecie, jaką radość dziecku sprawiliście :D :D :D


Awatar użytkownika
B3zk93
Początkujący morderca
Posty: 91
Rejestracja: 06 wrz 2010, 12:48
Lokalizacja: Paradise, AZ

20 kwie 2011, 22:48

No to tak,
Pobrałem tego waszego SPEW'a i w menu mam śnieg, a w grze już nie...
Ock?!

Menu:
>>L!nk<<

Gra:
>>L!nk<<

W innych modach jest ok, tylko z tym jest problem.
(Screeny są w linkach, bo inaczej ich nie wyświetla)
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, 22:56 przez B3zk93, łącznie zmieniany 3 razy.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

21 kwie 2011, 02:41

W menu jest, w grze nie ma... Dziwne, ale sprawdź, gdzie zainstalowałeś ten plik. Ma być w podstawce, czyli w katalogu \Textures samej gry Share the Pain.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
B3zk93
Początkujący morderca
Posty: 91
Rejestracja: 06 wrz 2010, 12:48
Lokalizacja: Paradise, AZ

21 kwie 2011, 10:24

Dałem do STP i AVPC i nic się nie zmieniło.
A może to dlatego, że AVPC mam jako "mod", tak jak jest zainstal. AW.


3 Lata z wami!!
06.09.10 - 06.09.13
---
Nowy PC:
Proc: AMD FX-4300 Quad-Core Processor: 3,8GHz,
Graf: Gigabite GeForce GTX 650 Ti Boost - 2GB
Ram: 1x 8GB 1600MHz,
OS: Win 7 - Home Premium 64-bit
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

22 kwie 2011, 23:32

Skoro AVPC widzi inne pliki, które ma tylko StP, to znaczy, że same AVPC jest dobrze zainstalowana. I powinna widzieć poprawny plik spew.utx czy to, gdy ów jest w StP czy też w AVPC. Jeśli wszystko zrobiłeś dobrze, musi działać. Bo inni mieliby podobne problemy. A skoro nie mają, to coś jednak pokrewiłeś. Metodycznie i od początku przejdź każdy etap instalacji tego dobrego spew.utx.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
ODPOWIEDZ