Ustawki na Multi!

Dział w pełni poświęcony grze w necie. Miejsce na ustawki, propozycje i pomoc.

Moderatorzy: Moderatorzy, ServerAdmin

Awatar użytkownika
Piroziom
ServerAdmin
ServerAdmin
Posty: 1677
Rejestracja: 23 mar 2012, 02:16
Lokalizacja: Pomorskie

10 cze 2012, 14:03

Jaro111 pisze: Co do ATG to za ddużo do ściągania tam :(
Ściągania faktycznie jest tam sporo. Ale jest na to rada.
Pobierz UTCacheConvert link
Raz włazisz na serwer, czekasz trochę czasu ( powiedzmy idziesz oglądać TV), pliki się ściągają, wypakowujesz do folderów i gotowe.
EDIT: Ups O_O , miałem dołączyć posta do poprzedniego. Ta kawa chyba zżera mi głowę ;/
Chyba nie wyrobię (Edit po raz drugi), dobrze że nie wiecie jakie błędy przed chwilą zauważyłem :566:
Czy to na pewno była kawa?
Ostatnio zmieniony 10 cze 2012, 14:09 przez Piroziom, łącznie zmieniany 2 razy.


Piro is back ;>
Awatar użytkownika
abdul11
Miłośnik broni
Posty: 116
Rejestracja: 21 wrz 2008, 09:56

10 cze 2012, 16:34

nic nie wypakowujesz system robi to za Ciebie (mógł by sie przestraszyć) poobierania jest ok 10 min tylko w momencie zmiany mapy tracisz połączenie


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

10 cze 2012, 22:57

Panie abdul11, pan Piroziom miał na myśli, że gdy już gra pobierze z serwera co potrzeba do folderu Cache, to programem UTCacheConvert możemy te pliki o nazwach z długiego ciągu znaków zmienić na nazwy właściwe i przenieść do właściwych folderów. <;)
abdul11 pisze:poobierania jest ok 10 min tylko w momencie zmiany mapy tracisz połączenie
Czasem trzeba też uważać, bo gdy pobieranie trwa dłużej, to prędkość dramatycznie zwalnia i naprawdę można czekać wieki. Wtedy przerywamy i ponownie wchodzimy. Dociągnie się z normalną prędkością.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
abdul11
Miłośnik broni
Posty: 116
Rejestracja: 21 wrz 2008, 09:56

11 cze 2012, 15:03

dramatycznie spada to prawda, ale z tego co zauważyłem to (w moim przypadku) tylko i wyłącznie z naszej winy a co do rozpakowywania ja bym sie przestraszył xDDDD


Awatar użytkownika
Piroziom
ServerAdmin
ServerAdmin
Posty: 1677
Rejestracja: 23 mar 2012, 02:16
Lokalizacja: Pomorskie

11 cze 2012, 21:10

Chodziło mi o wypakowywanie w sensie wycinanie i późniejsze wklejanie do poszczególnych folderów. Głównie pliki z mapami, static meshami oraz animacjami (odpowiednio: .fuk, .usx, .ukx . Z drugiej strony to co się ściągnęło jest zapisywane ( każde pobranie osobno) w plikach cache. U mnie jest już kilkadziesiąt plików z nazwami typu cache000A, cache000F, cache0005 itp. Być może nie potrzeba wypakowywać plików do folderów, bo (prawdopodobnie) gra odczytuje je bezpośrednio z plików cache.


Piro is back ;>
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

15 cze 2012, 00:46

Piroziom pisze:U mnie jest już kilkadziesiąt plików z nazwami typu cache000A, cache000F, cache0005 itp.
Pliki takie jak cache000A.tmp to nie są te pliki, którym należy poświęcać uwagę, możesz je spokojnie usunąć, bo zaśmiecają dysk, jak każde pliki TMP. Właściwe pliki są w folderze Cache i mają nazwy takie jak ta: BFCAC5524C37E467896053A04824CDCE.uxx - to jest interesująca zawartość.
Piroziom pisze:Być może nie potrzeba wypakowywać plików do folderów, bo (prawdopodobnie) gra odczytuje je bezpośrednio z plików cache.
Nie być może i nie prawdopodobnie, tylko na pewno. Zajrzyj w plik Cache.ini - zrozumiesz działanie tego. ;) I nie trzeba wypakowywać, czasem nawet lepiej nie ruszać. Pisałem o tym tutaj.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 1485
Rejestracja: 27 gru 2008, 12:06
Lokalizacja: بيروت

16 cze 2012, 19:07

No to kiedy gramy?


Posiadam zasilacz z białej listy.
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

16 cze 2012, 22:40

A może tak powariujemy na naszym serwie? Boty won, hasełko, by nam nikt nie przeszkadzał i zadajemy to, na co mamy ochotę. W końcu możemy robić, co się nam podoba, co nie? :) Jutro będę miał czasu więcej, co proponujecie? Współpraca na SAW, wyścigi samochodowe? Coś świeżego, dziwnego?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 2 razy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Piroziom
ServerAdmin
ServerAdmin
Posty: 1677
Rejestracja: 23 mar 2012, 02:16
Lokalizacja: Pomorskie

17 cze 2012, 07:57

Pewnie, dzisiaj niedziela, czasu więcej, w sam raz na wspólną siekankę xD
Najlepiej po południu po 3-4 kiedy jest trochę chłodniej, wcześniej siedzę w lesie, zbieram żywicę do doświadczeń chemicznych itp. ;)
Wyścigi- ciekawa propozycja, raz warto spróbować jak to jest :D


Piro is back ;>
Awatar użytkownika
abdul11
Miłośnik broni
Posty: 116
Rejestracja: 21 wrz 2008, 09:56

17 cze 2012, 10:46

tak żywica wykazuje duże właściwości palne xDDDDDDDDDDD


Awatar użytkownika
Jaro111
Początkujący morderca
Posty: 56
Rejestracja: 10 sty 2011, 21:02

17 cze 2012, 14:15

To co? Wbija ktoś?


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

17 cze 2012, 14:36

Właśnie przygotowuję serwer - upload ProjectMarica w najnowszej wersji.

Do samochodowej przejażdżki po żywicę potrzebne jest nam więc to:ProjectMarica version 1.2.5 (wybieramy Full Version).

Nie ma tego jeszcze w naszym downloadzie, na razie więc stamtąd. Z tego co sprawdziłem, to jedyny potrzebny mod, ani MPKarma ani żadne update i dodatkowe bronie nie są potrzebne. To próba, jakby co. ;)

Dam znać, gdy serwer będzie gotowy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

17 cze 2012, 15:11

Moje gałki oczne! :bolek: Z moim pingiem to ja sobie nie pogram. Nie mogłem nawet w drzwi ni na schody trafić, bo przerzucało mnie obok. Stale teleportowało nieco dalej i dostałem oczopląsu od tych migawek coraz to nowego miejsca. Massacre i AirMail na serwie, w oczekiwaniu na samochody. Które dodaję. A to dowód, że tam bylem ja :D w załączniku.

Acha, Piroziom, sorry, że strzelałem do Ciebie, nie jestem przyzwyczajony do TDM. :):
Załączniki
Shot00099.jpg
Shot00099.jpg (174.65 KiB) Przejrzano 564 razy
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 1485
Rejestracja: 27 gru 2008, 12:06
Lokalizacja: بيروت

17 cze 2012, 16:13

Ustalmy konkretny dzień i godzinę. Jutro o 18?


Posiadam zasilacz z białej listy.
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

17 cze 2012, 16:24

I co ma być na serwerze? Samochody, czy AirMaile i Massacre? Dziś nie śmiałem przerywać gry z mutkami i dawać samochody. :D Sama Project Marica czeka, tylko ją włączyć... Jakby nie było, na noc mogę PM włączyć, zaś, The Iceman, można mapy z PM z rotacji wyłączyć i aut nie będzie. Serwer otwarty na każdą propozycję.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
ODPOWIEDZ