Każdy serial kręcony TERAZ to stracony potencjał.
Ludzie Chudego weszli odrazu z limitem 1/13 komedia kryminalna szybko znudziło.
39 i pół głośna średniawka.
Rodzinka.PL gòwno na licencji.
BrzydULA było świetne ale na licencji.
Niania było świetne ale na licencji.
Reszty nie pamiętam... jeśli włączam to tylko dokument Okiła i tym podobne życiówki.
Ulubione seriale
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- BloodLogin
- Pracownik RWS
"You will always find blood here! "
"No i dobrze 1 Blood mniej Szatanowi lżej"
09 Gru 2013 - 09 Gru 2016 PRAWIE 3 LATA z wami !!
- Dzienis
- V.I.P.
- Postawił piwo: 14 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
- Kontakt:
Nie każdy. Są dobre seriale, ale nie znajdziesz ich raczej na mainstreamowych kanałach w godzinach szczytowej oglądalności. Wiele perełek można znaleźć w necie.BloodLogin93 pisze:Każdy serial kręcony TERAZ to stracony potencjał.
Niewypał. Połowa obsady z "Rancza", ani to było śmieszne, ani ciekawe.BloodLogin93 pisze:Ludzie Chudego weszli odrazu z limitem 1/13 komedia kryminalna szybko znudziło.
Karolak to jedno z najbardziej przereklamowanych beztalenć któremu udało się zrobić karierę. Jeszcze na początku grał w nienajgorszych filmach (Ciało, Rezerwat, Lekcje pana Kuki), a teraz już tylko w gównach.BloodLogin93 pisze:39 i pół głośna średniawka.
Zgadzam się z tym.BloodLogin93 pisze:Rodzinka.PL gòwno na licencji.
Jak dla mnie polska wersja była lepsza niż oryginalna. Nawet przyjemnie się ogląda, 6/10BloodLogin93 pisze:Niania było świetne ale na licencji.
Współczuję ci. Po co to oglądać? Chyba tylko by się pośmiać z przedstawionych tam sytuacji i aktorów amatorów.BloodLogin93 pisze:jeśli włączam to tylko dokument Okiła i tym podobne życiówki.
I regret nothing
- BloodLogin
- Pracownik RWS
Szpital, Sąd, Szkoła nic na siłe zależy od tematu jest ich wiele, daje się ponieść emocjom.
Co lepiej obejrzeć miłość w serialu paradokumentalnym
Czy Pierwsza Miłość odcinek np. 1993
Co lepiej obejrzeć miłość w serialu paradokumentalnym
- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
Sąd Wesołowskiej jeszcze przęłknę, nawet da się to oglądać. Niestety jak widzę te inne powalone i sztuczne życiówki, mam ochotę pier*olnąć siekierą w telewizor. OHYDA DO SZEŚCIANUBloodLogin93 pisze:Szpital, Sąd, Szkoła nic na siłe zależy od tematu jest ich wiele, daje się ponieść emocjom.

Najlepiej w ogóle seriali nie oglądać, a czas wolny spędzić w ciekawszy sposóbBloodLogin93 pisze:Co lepiej obejrzeć miłość w serialu paradokumentalnym
Ja wolę sobie pójść na basen w tym czasie, albo książkę poczytać

Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, 19:23 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 2 razy.
Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew 

- Dzienis
- V.I.P.
- Kontakt:
Seriale warto oglądać, ale muszą to być DOBRE seriale.Silver Dragon pisze:Najlepiej w ogóle seriali nie oglądać, a czas wolny spędzić w ciekawszy sposób
No bo jeśli się ogląda....
BloodLogin93 pisze:Szpital, Sąd, Szkoła
....to wtedy faktycznie lepiej jest....BloodLogin93 pisze:Czy Pierwsza Miłość odcinek np. 1993
....albo pobiegać, pograć na komputerze czy choćby pouczyć się czegoś.Silver Dragon pisze:pójść na basen w tym czasie, albo książkę poczytać

I regret nothing
Filmy pełnometrażowe > mini-seriale > filmy krótkometrażowe > seriale
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
- BloodLogin
- Pracownik RWS
A teraz przeskoczmy do Stanów
tam seriale Breaking Dead , Walking Dead, Dr Hause , Terminator
Jak już zaczyna się wchodzić z serialem
trzeba to emitować jak najdłużej,
przez co chyba zmniejszają się pomysły na filmy.
tam seriale Breaking Dead , Walking Dead, Dr Hause , Terminator
Jak już zaczyna się wchodzić z serialem
przez co chyba zmniejszają się pomysły na filmy.
- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
Tak jak np: 'Moda na sukces'BloodLogin93 pisze:Jak już zaczyna się wchodzić z serialem
Sukces murowany

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew 

- BloodLogin
- Pracownik RWS
Seriale zabierają wiele pomysłów na filmy - tak chciałem podsumować.
- Dzienis
- V.I.P.
- Kontakt:
Bzdura. Filmy i seriale nie przeszkadzają sobie nawzajem. Faktem jest natomiast, że filmy były pierwsze.BloodLogin93 pisze:Seriale zabierają wiele pomysłów na filmy - tak chciałem podsumować.
Seriale są zupełnie odmienną formą sztuki filmowej. Trudniej zrobić dobry serial niż dobry film.
Film jest przeważnie fabułą skondensowaną w określonym czasie, przeważnie 1,5-2h.
Serial musi zaś mieć dobrą fabułę rozciągniętą na wiele odcinków.
Problemem jest natomiast sytuacja, gdy fabuła w serialu zaczyna się wyczerpywać i jest on robiony "na siłę", bo duża oglądalność, fani, pieniądze itp. Dlatego większość seriali ma dobre pierwsze 1-2 sezony, a potem z każdym następnym jest równia pochyła.
Filmom też się to oczywiście zdarza, mam na myśli rozmaite serie filmowe, np. wiadomo, że pierwszy Rocky jest o wiele lepszym filmem od Rocky 4 czy 5.
I regret nothing
Piszesz te słowa, wymieniasz tytuły, których albo nie znoszę, albo nigdy nie widziałem, a potem dodajesz, że oglądasz abominacje typu 'Trudne Sprawy'.BloodLogin93 pisze:Każdy serial kręcony TERAZ to stracony potencjał.
Na oglądaniu filmów najlepiej. Jakaś taka moda na te seriale się zrobiła. Na studiach u mnie nikt prawie filmów nie ogląda, tylko seriale.Silver Dragon pisze:Najlepiej w ogóle seriali nie oglądać, a czas wolny spędzić w ciekawszy sposób
Nieprawda. Od dawna już krzyczy się 'wszystko już było!', a jednak to właśnie niezależni twórcy filmów, a nie seriali, potrafią nadal zaskoczyć oryginalnością.BloodLogin93 pisze:Seriale zabierają wiele pomysłów na filmy - tak chciałem podsumować.
Były, ale już w 1908 powstał we Francji serial, a możliwe, że było coś jeszcze wcześniej. Najstarszy serial jaki oglądałem to Wampiry Louisa Feuillade z 1915, a ma on jeszcze np. Fantomasa z 1913 i Judex z 1916. USA nie pozostawało w tyle. Znam dwa seriale z 1914, których niestety nie widziałem.Dzienis pisze:Bzdura. Filmy i seriale nie przeszkadzają sobie nawzajem. Faktem jest natomiast, że filmy były pierwsze.
Racja. Tak jak pisałeś, chociaż czasami sukces pierwszego sezonu sprawia, że kolejne są robione z jeszcze większą starannością. Film zrobić łatwiej, ale z drugiej strony w serialu jest więcej czasu na budowanie klimatu, rozwijanie fabuły i portretów postaci...Dzienis pisze:Seriale są zupełnie odmienną formą sztuki filmowej. Trudniej zrobić dobry serial niż dobry film.
"Are the hills going to march off?
- BloodLogin
- Pracownik RWS
Dzienis pisze: Bzdura. Filmy i seriale nie przeszkadzają sobie nawzajem...
Seriale są zupełnie odmienną formą sztuki filmowej. Trudniej zrobić dobry serial..
Nie chodzi o trudność tylko właśnie o ciągnięcie odcinkòw, ten jeden motyw gdzieś tam pojawiający się w serialu.
Motyw to Pomysł.
Niech teraz wyjdzie film o ojcu chorym i produkującym twarde narkotyki prochy, przejdzie, k** nie sądze.
Jak mi Tata pokazał ten film, to sam z siebie siadałem przed tvp i oglądałem kolejne części tej historii.Dzienis pisze:
Filmom też się to oczywiście zdarza, mam na myśli rozmaite serie filmowe, np. wiadomo, że pierwszy Rocky jest o wiele lepszym filmem od Rocky 4 czy 5.
Nie przeszkadzało a ciekawiło, młody byłem.
W tym filmie pierwszy raz poznałem Stallone.
Wiem jak hardkorowo zaczoł kariere

Teraz nic innego tylko Niezniszczalni !!
Szklana Pułapka też została naciągnięta ,
jedynie co mnie zszokowalio to plakaty jak ten szybko zrzucił włosy XD
- Dzienis
- V.I.P.
- Kontakt:
Trzeba było wcześniej wpaść na ten pomysł filmowcom, nikt nie bronił. Ale są pewne tematy, które zawsze będą wałkowane od nowa zarówno w kinie, jak i w serialach, np. zombie, wampiry, ucieczki z więzienia, katastrofy atomowe i post-apokalipsa, żołnierze po przejściach, wydarzenia historyczne, filmy "wyścigowe", odkrywanie prawdziwej miłości, alkoholizm i uzależnienia, choroby psychiczne, śmierć i cierpienie, itd.itp.BloodLogin93 pisze:Niech teraz wyjdzie film o ojcu chorym i produkującym twarde narkotyki prochy, przejdzie, k** nie sądze.
Akurat pierwsze trzy części trzymały w miarę równy poziom. Czwórka trochę słabsza, ale znośna. Piątki nie oglądałem, ale ponoć już beznadziejna...BloodLogin93 pisze:Szklana Pułapka też została naciągnięta ,
Bruce i tak długo łysiał. Już w latach 80tych w serialu "Na wariackich papierach" (ktoś pamiętaBloodLogin93 pisze:jedynie co mnie zszokowalio to plakaty jak ten szybko zrzucił włosy XD

I regret nothing
- Dzienis
- V.I.P.
- Kontakt:
Oglądałem pierwszy sezon na Pulsie. Niezły serial, a Mads Mikkelsen jest jednym z moich ulubionych aktorów.kamil425 pisze:Mój ulubiony serial to Hannibal, jeżeli ktoś lubi kryminały i "fantastyczne" zabójstwa to mu się spodoba
Jakoś nie mogę się za niego zabrać, w ogóle ten serial jest bardzo chwalony. Może kiedyś spróbuję obejrzeć. Dla zainteresowanych: emituje go teraz stacja TV6 (dostępna z naziemnej).kamil425 pisze:Oczekując na 3 sezon zacząłem oglądać Breaking Bad'a
I regret nothing