Ulubione seriale

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

03 paź 2014, 09:11

BloodLogin93 pisze:Dlaczego nikt nie wspomina o polskich serialach ??
Bo są po prostu do rzyci. W erze tasiemcowych telenowel trudno o dobry serial.
Kiedyś lubiłem Czterech Pancernych oraz Klosa, ale ileż można oglądać to samo. Czas Honoru się jeszcze w jakimś stopniu broni

Na dzień dzisiejszy telewizja zeszła na dalszy plan. Jedyny serial jaki oglądam aktualnie to Ice Road Truckers

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
BloodLogin
Pracownik RWS
Pracownik RWS

03 paź 2014, 13:10

Nowe pojęcie Web-Serial
Horda polski serial konkurencja dla Walking Dead
Sama nazwa mówi za siebie sprawdzcie traisery making off na kanale yt ...

"You will always find blood here! "
"No i dobrze 1 Blood mniej Szatanowi lżej"
09 Gru 2013 - 09 Gru 2016 PRAWIE 3 LATA z wami !!
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

03 paź 2014, 19:05

Silver Dragon pisze:Kiedyś lubiłem Czterech Pancernych oraz Klosa, ale ileż można oglądać to samo.
Mnie jakoś nigdy zbytnio się nie podobały. Ze starych polskich lubiłem Alternatywy 4 i Siedem Życzeń.
Silver Dragon pisze:Czas Honoru się jeszcze w jakimś stopniu broni
Fakt, niezły.
Ostatnio obejrzałęm na YouTube mini serial Kaliber 200volt od GITProdukcji. Kto lubi Kapitana Bombę i stare filmy Skurcza, temu się spodoba.
Z animowanych tylko Simpsoni i okazjonalnie Family Guy jak gdzieś leci w TV.

Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

03 paź 2014, 20:12

BloodLogin93 pisze:Dlaczego nikt nie wspomina o polskich serialach ??
Ja wspominałem o 13 posterunku, który jak mi się zdaje - jest polskim serialem, jak nie zauważyłeś.
Silver Dragon pisze:Czterech Pancernych
Oglądałem większość odcinków, problem w tym, że nie da się chyba obejrzeć WSZYSTKICH.
Bo mam wrażenie, że jak powtarzają w TV to, niektóre omijają czy coś.. :/
A poza tym, mam też na DVD. :p

Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 paź 2014, 21:41

seebeek17 pisze:Ja wspominałem o 13 posterunku, który jak mi się zdaje - jest polskim serialem, jak nie zauważyłeś.
13 posterunek, 13 posterunek II, Miodowe lata, stare odcinki świata wg Kiepskich, Rodzina Zastępcza - kiedyś na Polsacie robili może nie wybitne, ale wcale znośne seriale. A teraz - Trudne Sprawy, Dlaczego Ja, Pierwsza Miłość, jakieś Przyjaciółki czy inne badziewo, do tego kretyńskie show. Ta stacja stoczyła się na dno, zresztą jak większość dzisiejszych kanałów.

Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

03 paź 2014, 22:04

Co do tych Trudnych Spraw, Dlaczego ja? itp. to serio masakra ostatnio z tym. :/
Co raz to więcej tego wprowadzają. I to nawet na TVN - szkoła (choć to akurat IMHO jest fajne i oglądam jak wrócę do domu przed 15.00 :) ), szpital, policjanci i policjantki.. ehh..

Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 paź 2014, 22:13

Niedługo cała ramówka będzie składać się z takich "seriali" + dorzucą jeszcze nowe talent show typu Jak oni prykają albo Gwiazdy tańczą i śpiewają na rurze. Lub gotowanie topless na ekranie, no to akurat by było niezłe :D .
Ostatnio oglądałem "Rolnik szuka żony" na jedynce, taka randka w ciemno na gospodarstwie. Zastanawia mnie, jakie kobiety się pchają do takich programów, bo kolesi to jeszcze mogę zrozumieć.

Awatar użytkownika
TheSider
Seryjny zabójca
Kontakt:

04 paź 2014, 00:01

Chyba na prawdę im się nudzi lub nie mają kasy :-D

Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

11 paź 2014, 00:44

Obejrzałem parę dni temu Wikingów. Nawet niezłe, ciekawy był drugi odcinek z motywem plądrowania kościoła i mordowania mnichów. Podejrzewam jednak, że na Pulsie puszczają wersję ocenzurowaną bo krwi było jak na lekarstwo...
The Walking Dead oglądam jednocześnie na Pulsie (1 sezon) i na jedynce (4 sezon). Można porównać dzięki temu sezony pod względem jakości. Ocena jest jednoznaczna: pierwszy sezon jak narazie bije 4 na głowę.
Z animacji lubiłem kiedyś oglądać Pingwiny z Madagaskaru, szkoda że już nie robią nowych odcinków...

I regret nothing
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

11 paź 2014, 03:09

seebeek17 pisze:Lost-Zagubieni
dzienis666 pisze:The Walking Dead
Nie przepadam za historiami o zombie, Lost zeżarł totalnie tematykę przetrwania, ale WD się broni. To chyba jedyny nowy serial jaki toleruję obecnie w tv.

Nie lubię seriali, to pułapka i pożeracz czasu. Ale jak już to wolę polskie, te które już znam. Ze starszych Alternatywy 4 i Zmiennicy, z nowszych 13 posterunek (oj, czas się z nim źle obszedł, gdy przypomnieli go teraz, to jaka to ramotka się zrobiła. A już Miodowe lata to kurz i pajęczyna). Świat wg Kiepskich - zawsze i wszędzie. Poza kategorią. Nie, że bardzo lubię, ale sprawia mi przyjemność, odpręża.
dzienis666 pisze:Świat wg Bundych
Uwielbiałem i uwielbiam. Meldyjka początkowa wbiła się w pamięć i teraz też już brzmi w głowie! Super!
Mr Minio pisze:Danger 5 - czemu to nie jest bardziej znane i kultowe?
Kiedyś podobny oglądałem. Byli jacyś kosmiczni niedorozwoje...
dzienis666 pisze:Od 7 października na Pulsie puszczają Wikingów.
Puls? Stacja dla mało wymagającego odbiorcy, rzadko tam leci cokolwiek ciekawego. Nie drażni, może być, ale gdyby nie było to by nie było.
dzienis666 pisze:Dr House
Nie cierpię tego faceta, wkurza mnie.
dzienis666 pisze:kiedyś na Polsacie robili może nie wybitne, ale wcale znośne seriale. A teraz - Trudne Sprawy, Dlaczego Ja, Pierwsza Miłość, jakieś Przyjaciółki czy inne badziewo, do tego kretyńskie show. Ta stacja stoczyła się na dno, zresztą jak większość dzisiejszych kanałów.
Te Trudne Sprawy itp "rzeczy" to najgorsze, co się przydarzyło telewizji jako takiej, w całej jej historii. Odmóżdżacze totalne. Spalić to ścierwo! G**nianie odtwarzane role, wszyscy tacy sami przejęci i nadmiernie... Dość, nie warte to ni słowa więcej.

A czy Polsat aż tak się stoczył? Kiedyś dawno temu był Polszmat i TVN. Od czasu kiedy z Polsatu znikło disco polo a na TVN pojawił Taniec z gwiazdami czy coś, to role się odwróciły. Jest Polsat i TVszNat. i tak trwa. Szkoda, że produkuje te dziadostwa i sprzyja plebsowi. Ale nie jest wredny, nadal lubię Polsat. Za stare dobre seriale głównie.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

11 paź 2014, 11:43

TzG jest na Polsacie ;)
Tiquill pisze:z nowszych 13 posterunek (oj, czas się z nim źle obszedł, gdy przypomnieli go teraz, to jaka to ramotka się zrobiła)
Nie rozumiem za bardzo. To wciąż jest całkiem zabawny serial, na głowę bijący aktualne produkcje (głównie dlatego, że nie miałby konkurencji poza Światem wg Kiepskich), przy czym wg mnie najfajniejsze są w nim aluzje do polskich filmów, jak chociażby odcinek z Bogusławem Lindą :)

Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

11 paź 2014, 12:32

dzienis666 pisze:13 posterunek, 13 posterunek II, Miodowe lata, Świat wg Kiepskich
do tych 4 wróciłem z kilka miechów temu :ok:

Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

11 paź 2014, 17:37

Wysłany: Dzisiaj 3:09
Tiquill, kiedy ty sypiasz? :zdziw:
Tiquill pisze:Lost zeżarł totalnie tematykę przetrwania,
Czy ja wiem? O ile pamiętam to bohaterowie skupiali się stricte na przetrwaniu głównie przez pierwsze dwa sezony... Potem to już inne schizy były :) .
Tiquill pisze:Świat wg Kiepskich - zawsze i wszędzie. Poza kategorią. Nie, że bardzo lubię, ale sprawia mi przyjemność, odpręża.
Uwielbiam odcinki tak do 2004 roku czyli odejścia Waldusia. Potem już tylko niektóre były dobre, zaś wiele było żałośnie głupich... :/
Tiquill pisze:Puls? Stacja dla mało wymagającego odbiorcy, rzadko tam leci cokolwiek ciekawego. Nie drażni, może być, ale gdyby nie było to by nie było.
IMO lepsze od Polsatu. Podobają mi się tam przerwy reklamowe, jak już jakąś dadzą to co prawda trwa ze 15-20 minut, ale potem prędko jej nie powtórzą. Jest czas na prysznic, kibel itp :D .

I regret nothing
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

22 sty 2015, 22:19

Serdecznie polecam serial "Wilfred" - https://www.filmweb.pl/serial/Wilfred-2011-612991
Leci w dni powszednie na EskaTV o 21.30. Naprawdę zabawny, a jednocześnie inteligentny i pouczający.

I regret nothing
Awatar użytkownika
Pablo1989
Niedorobiony bandzior

23 sty 2015, 16:49

Mystery Science Theater 3000 aka MST3K
:D Coś o oglądaniu kiepskich filmów wbrew twojej woli, w towarzystwie zbudowanych robotów przyjaciół.

Zakazane Imperium(Broadwalk Empire)
Choć już nie interesuje się dawną gangsterką z lat 20/30 to serialik niczego sobie.

Hogan Heroes
:P Zabawne perypetie więżniów osadzonych w niemieckim obozie jenieckim w czasie 2 wojny światowej.

Zablokowany