TubeWeapons

Wszystkie modyfikacje dla Postala 2, StP, MP oraz AW (oprócz AWP i AWPMod) tworzone poza naszym forum.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell
Posty: 2182
Rejestracja: 30 sie 2007, 19:37
Lokalizacja: Apocalyptic City

14 wrz 2007, 00:18

już wyjaśniam Tiqull proca (i ogólnie TW) znajduje się w pliku "TubeWeapons.u"
natomiast w "paczu" Marcino jest plik o nazwie "TubeInventory.u"

najprawdopodobniej mapa z TW odwołuje się do ich wersji z pliku "TubeWeapons.u" zamiast wersji z "TubeInventory.u"
żebyś mógł użyć procy musisz dokonać zmiany na mapie i zamienić proce z "TubeWeapons.u" na proce z "TubeInventory.u"
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2007, 23:12 przez prawdziwy 666, łącznie zmieniany 2 razy.


I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

14 wrz 2007, 15:10

proca (i ogólnie TW) znajduje się w pliku "TubeWeapons.u"
natomiast w "paczu" Marcino jest plik o nazwie "TubeInventory.u"
No, to ja zauważyłem, hehe. Ale za słowa następnej sugestii - thanx. :) Zasugerowałem się postem Matixa i na tym oparłem, nie szperając dalej. Teraz zaś dodałem bronie do własnej mapy używając fixa Marcino...

Proca działa jak ta lala! Nawet występuje obok pozostałych, a nie wymiennie z nimi. Spóźnione, ale brawa, Marcino! :spoko:

Obrazek

I mnie tekstury nie znikają, bo użyłem swoich przeróbek, z fixa Marcino użyłem tylko TubeInventory.u i TubeFX.usx, reszta moja i samego moda. I wszystko gra i buczy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

14 wrz 2007, 17:49

proca to i tak kiepska bron(przynajmniej taka jest w sztoporze). prawde mowiac to niepotrzebnie meczyliscie sie chlopaki z tymi fixami dla 3 broni wrywac sobie wlosy :P ale gratki za ambicje


Awatar użytkownika
Ma57
Seryjny zabójca
Posty: 414
Rejestracja: 01 lip 2007, 12:07
Lokalizacja: Giżycko
Kontakt:

19 wrz 2007, 08:32

Tiquill pisze:Dobra, posiedziałem trochę nad tym zakichanym modem. Autor zrobił go niestarannie i wydaje mi się, że nawet z TubeFX nie chodziłby poprawnie. :/ Naprawiłem go w znacznej części. Przede wszystkim pozbyłem się konieczności tego TubeFX, teraz gra już nie zgłasza jego potrzeby i mapy działają. Naprawiłem też brak tekstur w widoku trzeciej osoby i część brakujących dźwięków. Patelnia i skarpeta działają. Niestety, nie działa proca. Nie miałem cierpliwości dalej się z tym pierdzielić. TubeFX chyba jest dla procy niezbędny, jest też jakaś klasa obca naszemu Postalowi. Inne "smaczki"? Nie można mieć pod klawiszem [1] obu broni, trzeba inną wyrzucić, aby móc cieszyć tą jedną. Taka pierdołka... :bolek:

A pobierzecie tego fixa stąd. U mnie działa, jak opisałem, mam nadzieję, że nie odwołuje się do jakiegoś pliku u mnie, którego Wy nie macie. Sprawdźcie. ;)



EDIT 9sie07: Adres powyższy dawno nieaktualny. Fixa dodałem jako załącznik.
Sorry że się wtrącam ale jak tego ściągnąc Fixa Tiquilla


Obrazek Kenny
Obrazek
Cartman
Awatar użytkownika
Iquid
Założyciel PostalSite
Założyciel PostalSite
Posty: 667
Rejestracja: 14 paź 2006, 11:06
Lokalizacja: GRS
Kontakt:

19 wrz 2007, 09:15

Tiquill pisze:Fixa dodałem jako załącznik.
Ma57 pisze:jak tego ściągnąc Fixa Tiquilla
https://forum.postalsite.info/download.html?id=9

Ws\ystarczy poczytac Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2007, 09:16 przez Iquid, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

19 wrz 2007, 15:08

tak jednak jak wlanczamy ten link to wyskakuje info
Nie masz zezwolenia na ściąganie lub przeglądanie załączników na tym forum.
;)
nie wiem czy u innuch takie cos jest ale u mnie tak


Awatar użytkownika
Ma57
Seryjny zabójca
Posty: 414
Rejestracja: 01 lip 2007, 12:07
Lokalizacja: Giżycko
Kontakt:

19 wrz 2007, 17:14

Mixer pisze:tak jednak jak wlanczamy ten link to wyskakuje info
Nie masz zezwolenia na ściąganie lub przeglądanie załączników na tym forum.
;)
nie wiem czy u innuch takie cos jest ale u mnie tak
Mi wyskakuje to samo


Obrazek Kenny
Obrazek
Cartman
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 wrz 2007, 14:52

A więc to takie buty... :drapanie: Admin dać może, user wziąć jednak nie może. :lol: Szkoda, że dopiero teraz o tym informujecie. Moje niedopatrzenie. Teraz każdy już może ściągać załączniki na forach 'AW, AW7/AWP' oraz 'Postal 2 i StP'. :)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

20 wrz 2007, 16:31

Tube weapons mi nie działaja ... dzieje sie to samo co z broniami EA .. (ale problemem był brak kilku packages który był wynikiem uszkodzonego archiwum) .... teraz nic nie jest uszkodzone ale dam glowe ze czegos brakuje ... bo wogole nie mozna wykryć tych broni ... ani poprzez wpisanie nazwy inventory poprzez komende iwant ani poprzez edytor map a iwant przepisałem prawidłowo żywcem wydarłem nazwe klasy z EAinventory.u :(


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 wrz 2007, 17:41

Chm... Więc jak to było u mnie.

1. Mam polskojęzycznego, zmodowanego na maksa StP. Najpierw sam mod TubeWeapons stąd (warto odświeżać ten ściąg, aby nie znikł na Rapidzie). Po wybraniu 'IWant' gra na momencik stanęła, co sugerowało, że pliki zostały wczytane. Ale brońki były niedostępne.
2. Dodałem PostEe'em. Sam PostEd poprawnie je wyświetlał i dodał bez uwału. Ale gdy tą mapę wczytałem do gry - crash, bo nie ma paczki 'TubeFX'...
3. Pobawiłem się tym i zrobiłem swego fixa. Nadal 'Iwant' o ile pamiętam nie działał. Dodałem do mapy. Gra nie chciała 'TubeFX' i wczytała mapę. Skarpeta i patelnia były poprawne (widoczne tylko jedno z nich, aby odkryć drugie, pierwsze musiałem wyrzucić) za to proca - nie. Mogłem ją wziąć - i tylko tyle.
4. Dodałem fixa Marcino, tylko dwa wspomniane wyżej pliki. Wszystko cacy. Pliki moda, fixa mojego i fixa Marcino pięknie się uzupełniły.

Opisałem krok po kroku, aby jakoś zebrać w całość tą gmatwaninę... Pewno Ci to niepotrzebne, ALCRD - ale... ;)
ALCRD pisze:żywcem wydarłem nazwe klasy z EAinventory.u
E? Tube są w TubeInventory.u by Marcino... I nawet PostEd nie widzi?? Musisz nie mieć jakichś plików... To cp powyżej wypunktowałem, to wszystkie pliki dla tego moda. Jeszcze coś gra chce, czego nie masz? Jeśli możesz ruszyć grę z taką mapą i zdoła ona wygenerować poprawny plik Postal2.log, to zapodaj, czego gra nie może znaleźć.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

20 wrz 2007, 17:44

Tubeweapons.u **** sorka ;P myślałem o inventory.u i taka literówke zrobilem :)
zainstalowalem jeszcze raz plus fix ... dzialaja oprocz 1 ... proca sie zacina nie mozna strzelac z niej


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 wrz 2007, 17:51

No to już mało brakuje do szczęścia. :D Pokombinuj dalej z poprawną obecnością wszystkich plików. Jeśli Postal2.log beczy o braku czegoś - to daj. Jeśli zaś braku nie zgłasza - musi działać. ;) Dodaj na nowo do innej mapy itp.

A przy okazji. Działa Ci 'IWant', bo sam nawet tego nie sprawdzałem?


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Ma57
Seryjny zabójca
Posty: 414
Rejestracja: 01 lip 2007, 12:07
Lokalizacja: Giżycko
Kontakt:

20 wrz 2007, 18:28

Mam pytanie

Gdzie znaleźć tam jakąś broń bo niechce mi się szukać czy na poziomie Really Fucking Hard będą chodźić z tymi brońmi ?


Obrazek Kenny
Obrazek
Cartman
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 wrz 2007, 19:14

Ma57 pisze:Gdzie znaleźć tam jakąś broń bo niechce mi się szukać
Jak to gdzie?? Na mapie cus-AnotherBodies, która jest dla Tube? Facet, co za pytanie... :zdziw:
Ma57 pisze:czy na poziomie Really Fucking Hard będą chodźić z tymi brońmi ?
Nie wiem. Sprawdź sam, bo nie chce mi się sprawdzać. :P I napisz, czy się dało. ;)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

20 wrz 2007, 19:43

Tiquill pisze: A przy okazji. Działa Ci 'IWant', bo sam nawet tego nie sprawdzałem?
Działa ideolo uzywam go co chwile bo broni z ED i TN i EA niechce mi sie dodawac na wszystkie mapy ;P


ODPOWIEDZ