TubeWeapons

Wszystkie modyfikacje dla Postala 2, StP, MP oraz AW (oprócz AWP i AWPMod) tworzone poza naszym forum.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Slaytanic
Miłośnik broni
Posty: 149
Rejestracja: 09 maja 2007, 20:21

22 cze 2007, 17:15

Gratulacje, wreszcie ten mod działa jak należy. Ileż ja się nawkurwiałem przez te crashe.


Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1345
Rejestracja: 19 kwie 2007, 16:18
Lokalizacja: Breslau

22 cze 2007, 20:02

Testowałem. Gratulacje Tiquill, świetna robota. Zrobisz jeszcze procę?


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

22 cze 2007, 20:49

Dzięki, chłopaki, zrobiłem co mogłem. ;)
eddie pisze:Zrobisz jeszcze procę?
Wątpię, ale jeśli już, to nieprędko. Jak się bardziej wycfanię w koderce. ;)

Zapomniałem dodać, że można moda używać też na StP. Autor pisze, że jest on dla AWP, ale chyba tylko dlatego, że aby dodać w łatwy sposób bronie, trzeba w AWP wpisać takie komendy:
IWant TubeWeapons.TubeSlingshot
IWant TubeWeapons.TubeFryingPan
IWant TubeWeapons.TubeSocks
Teoretycznie tylko. Bo ani sam mod, ani z moim fixem, u mnie nie działa. Trzeba PostEd'a i w nim dodać do jakiejś mapy. A za pomocą PostEd'a mod z moim fixem zadziała też na StP (w tym z KW2). Czyli: Jeśli macie moda zainstalowanego w folderze AW, możecie jego pliki przenieść do StP. Po spatchowaniu fixem moda będą widziały: StP, AW, AW7/AWP i chyba też ED (choć tu nie sprawdzałem).

A że nie każdy chce lub umie babrać się PostEdem, zrobiłem mapę z tym modem, którą znajdziecie w temacie [MAPA] cus-AnotherBodies. Dałem tam też procę, mimo że nie działa (ale błędów nie powodując). Ale może u kogoś zadziała proca i to nawet na Tube bez fixa? ;)
Ostatnio zmieniony 22 cze 2007, 20:53 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

25 cze 2007, 08:33

znakomita robota Tiquill. pokombinuj jeszcze nad proca
mapa tez fajna
kody u mnie nie dzialaja podobnie jak u innych
szkoda ze dopiero teraz moglem przetestowac te bronie bo postal mi sie popsul i musialem robic reinstalke :cry: ...
Ostatnio zmieniony 25 cze 2007, 08:34 przez Mixer, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

06 sie 2007, 17:02

Mixer, w temacie ze Skrinami dałeś ss z procą. JAK CI ONA DZIAŁA? :shock:


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

06 sie 2007, 17:05

zrobilem fixa naprawiajacego ten blad
xD xD xD xD xD XD xD xD xD xD xD xD xD zart xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD
ona niestety nie dziala :( czasami mi sie tak robi ze gdy ja wezme(i nic nie mam w ekwipunku) to widac ja ale nie mozna z niej strzelac :( jest tylko dla picu a szkoda :(


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

06 sie 2007, 17:11

Acha. :): A już zaczęła nachodzić mnie psychoza, że inni mają więcej szczęścia... :uzi: Cóż, muszę tak i ja spróbować! :509:


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

06 sie 2007, 17:13

heh szkoda bo ona jest ale strzelac nie mozna...
napewno byla by kupa zabawy
Ostatnio zmieniony 06 sie 2007, 17:13 przez Mixer, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Marcino
Początkujący morderca
Posty: 53
Rejestracja: 04 sty 2007, 19:56

06 sie 2007, 20:33

Słuchajcie.
Coś mnie naszło i zacząłem grzebać przy tym modzie , i chyba jestem na dobrej drodze bo:
Proca działa za każdym razem, strzela, zabija przechodniów (jednym strzałem) , są dzwięki
ale znikły tekstury z rąk i procy i nie chcą wrócić na miejsce, kamienie sie nie kończą (ale to chyba plus) i gdy leży na ziemi to jej nie widać w edytorze ją widać gdzie dodajesz ale w grze nie ale i tak ona tam będzie i gdzy ją masz i wyrzucasz też jej nie widać tylko pojawia sie kurz na ziemi i tam ona upadła gdzy tamtędy przejdziesz znów ją podniesiesz i znowu strzelasz uff...Będe jeszcze próbował

Są tekstury w procy!!!!
Ale skarpety sie zje...zepsuły
I patelnia ryksztosuje , ale trzeba ją porządnie zblindować
Ostatnio zmieniony 06 sie 2007, 20:43 przez Marcino, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

06 sie 2007, 21:18

Czyli jest niewidoczna, ale działa. Oż w mordę... Poprzestałem na tym, że jej nie widać, ale nie próbowałem z niej strzelać. :): Tekstury są, animacje są - usiłowałem to naprawić i poskładać do kupy, ale... Może Tobie się uda, Marcino. ;)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcino
Początkujący morderca
Posty: 53
Rejestracja: 04 sty 2007, 19:56

07 sie 2007, 06:10

Działa !!!! Działa !!! Jeszcze tylko ogólny test i robie Fix'a

[ Dodano: 2007-08-07, 07:56 ]
Fix do TubeWeapons
Powinno działać

https://www.megaupload.com/?d=PYDL53U3


Dodałem jako załącznik, aby móc łatwo ściągnąć.
Tiquill
Załączniki
TubeWeaponsMarcinoFix.rar
(250.38 KiB) Pobrany 215 razy
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 21:04 przez Marcino, łącznie zmieniany 2 razy.


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

07 sie 2007, 12:39

Marcino heh musiales cos zle zrobic podczas robienia fixa gdyz gdy biore proce to ona odrazu znika z moich rak i nie moge jej znalesc w ekwipunku(wyrzucilem wszystkie bronie)


Awatar użytkownika
Marcino
Początkujący morderca
Posty: 53
Rejestracja: 04 sty 2007, 19:56

07 sie 2007, 13:08

Nie wiem chyba wszytskie potrzebne pliki tam są .
Tylko że ja zobiłem to z oryginalnych plików bez fixa ,który zrobił Tiquill
Trzeba zainstalować TubeWeapons i dodać to i powinno działać u mnie działa


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

09 sie 2007, 15:25

Marcino, daj tego fixa na jakimś normalniejszym serwisie. Musiałeś wybrać największego syfa? :( Ciągle ograniczony i zajęty - z nachalnym wciskaniem rejestracji i instalem ich paska. Nie mam zamiaru! Daj tego fixa w jakimś tymczasowo założonym temacie w dziale PostEd, gdzie każdy może dawać załączniki. Pobiorę go wtedy i dam go jako załącznik, edytując Twego posta z linkiem.

P.S. Tak właśnie jako załącznik dodałem też swojego fixa - w tym poście.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

14 wrz 2007, 00:05

Przy okazji MatixMap miałem w końcu okazję przyjrzeć się Twojemu fixowi, Marcino. Niestety, ani gdy go pobrałem, ani teraz - proca u mnie wciąż nie działa. Mogę ją wziąć, ale - no, tak jak zawsze, znika bezpowrotnie.

Zaś co do tego TubeFX - to brawa za ten trik! ;)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
ODPOWIEDZ