Gates: aplikacje Google to zabawki na jeden dzień

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

12 lis 2013, 02:44

Rycho3D pisze:Google znowu zmienia warunki korzystania z usług. Dokładnie to nie wiadomo do końca co zmienili, bo gdy klikasz w szczegóły to przerzuca na stronę z odnośnikiem do poprzedniej.
I w koło baśka. :drapanie:
Staram się być obiektywny, ale robią z ludzi debili.
https://www.google.pl/intl/pl/policies/ ... ional.html
Doszło:
Korzystanie z Usług
Niektóre z naszych Usług są dostępne na telefony komórkowe. Nie należy korzystać z tego typu usług w sposób, który utrudnia lub uniemożliwia stosowanie się do przepisów z zakresu bezpieczeństwa bądź przepisów ruchu drogowego.
Twoje Konto Google
Aby zapewnić bezpieczeństwo swojego konta Google, należy zadbać o poufność hasła. Za to, co dzieje się na koncie Google lub za jego pośrednictwem zawsze odpowiada jego właściciel. Nie należy używać hasła do konta Google w aplikacjach innych firm. W razie wykrycia nieuprawnionego użycia własnego hasła lub konta należy postępować zgodnie z tymi instrukcjami. (link do https://support.google.com/accounts/answer/58585?hl=pl )
Ochrona prywatności i praw autorskich
Google może w swoich usługach, w tym w reklamach i innych materiałach o charakterze komercyjnym, wyświetlać nazwę profilu, zdjęcie profilowe oraz czynności wykonywane przez właściciela konta Google w odniesieniu do posiadanego konta Google lub aplikacji innych firm połączonych z kontem Google (takich jak kliknięcia +1, opublikowane opinie oraz komentarze) Szanujemy wybory użytkowników w zakresie ograniczeń udostępniania lub ustawień widoczności konta Google. Na przykład można tak dobrać ustawienia, aby nazwa i zdjęcie użytkownika nie pojawiały się w reklamie.
Zniknęło:
Twoje Konto Google
W razie wykrycia przypadku nieuprawnionego użycia swojego hasła lub konta należy wykonać te instrukcje. (link do: https://support.google.com/accounts/answer/58585?hl=pl )
8-)

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

12 lis 2013, 07:25

Czyli zabraniają mi korzystać z google w samochodzie i wsadzić sobie hasło głęboko .
Zapomnieli dodać bym na mrozie wkładał ciepłe skarpety.

8=======D
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

12 lis 2013, 09:15

Rycho3D pisze:Czyli zabraniają mi korzystać z google w samochodzie i wsadzić sobie hasło głęboko .
Zapomnieli dodać bym na mrozie wkładał ciepłe skarpety.
Nie ich wina, że świat jest pełen kretynów dzięki którym na niektórych instrukcjach od mikrofalówek i piekarników możemy przeczytać "Nie używać do suszenia odzieży.". Na wielu stronach można poczytać jak ktoś się żali, że Google nie dba o bezpieczeństwo, bo mu "hakerzy" złamali jego uber tajne, mega mocne hasło "password" albo "12345". 8-)

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

12 lis 2013, 11:09

O ile pamiętam akurat Google nie ma z tym problemu, ale na niektórych stronach jest taki idiotyzm z hasłami, że można używać tylko liter i cyfr, ale już polskie znaki są be, jakieś ukośniki czy gwiazdki też są be i odstępy też są be. Na jednej stronie do tego stopnia się mordowałem z hasłem (cały czas miałem tak, że ustawiałem hasło, przyjmowało, a później nagle okazywało się, że było nie takie jak trzeba i w konsekwencji musiałem ustawić je od nowa, bo się nie mogłem zalogować), że, wkurzony, ustawiłem hasło „1234” i w końcu mam spokój. :D
Rycho3D pisze:Zapomnieli dodać bym na mrozie wkładał ciepłe skarpety.
Kiedyś czytałem, że pewien człowiek pozwał browar, w którym pracował o to, że nie został poinformowany, że z jego stanowiskiem (tester piwa) powiązane jest ryzyko popadnięcia w alkoholizm (w który, co dość oczywiste, popadł). Sprawę wygrał. Teraz pytanie, gdzie to mogło być…
No dobra, zagadka kiepska, i tak wszyscy wiemy, że takie rzeczy mogą być tylko w USA lub rzadziej w WB.

Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Kontakt:

12 lis 2013, 12:09

Pangia pisze:Kiedyś czytałem, że pewien człowiek pozwał browar, w którym pracował o to, że nie został poinformowany, że z jego stanowiskiem (tester piwa) powiązane jest ryzyko popadnięcia w alkoholizm (w który, co dość oczywiste, popadł). Sprawę wygrał.
To jest nie możliwe.
Tester piwa musi być abstynentem i próbuje po łyku z kilku piw raz na miesiąc. Nie da rady popaść w alkoholizm.
Pracowałem w Polmosie i z każdej partii otwierali butelkę do badania. brali próbkę a resztę mieli wylać, więc wylewali :D do gardła.

8=======D
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

12 lis 2013, 15:50

Na Ziemi nie ma rzeczy niemożliwych. Ludzie są tak poj♥bani, że są zdolni do wszystkiego zwłaszcza, jeśli kilku poj♥bów spotka się ze sobą :P

Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

16 lis 2013, 05:22

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

16 lis 2013, 11:38

No tak, teraz jeszcze tę ich żałosną przeglądareczkę będą forsować. Jakby było mało, że jeśli jakiś instalator chce instalować jakieś syfy, to na pierwszym miejscu jest Google Chrome, a później jakieś toolbary.

Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

16 lis 2013, 22:48

Ja tam nie widze różnicy w tych wersjach Chromium itp oprocz jakiś pierdół którymi Jarają sie pryszczate nerdy albo Open Source'owi programiści [często to to samo :D] i detale że jedna przegladarka używa Getvarpierdupierdu a druga SetRzęchDupawałek i tyle z tego.
A różnią się doinstalowanymi dodatkami jak np Torch, który odbiega od durnego Chrome tylko tym że zasysa torrenty i pliki "w przeglądarce". A muli tak jak Chrome i jest identyczny.
To samo z Linuxami. 3/4 linuksów to to samo tylko Programy dodane inne.
Tails, Whonix itp to systemy anonimowe, z dorzuconymi jedynie programami do Anonimowości i tyle. A tak na prawde różniących sie jest niewiele.

A co do tego całego Full Haj Definiszyn [ja tam nie ogladam nawet filmików w niczym innym niż 360 [chyba że 720p dla Roja. i to mi starczy] ale u mnie na firefoxie i tak wystarcza mi mój skrypcik, i "Full High Definition MP4" razem z HTML5. I trybi. Ale rzeczywiście, to z Google Chrome to przesada lekka. Ale w sumie, nie dałoby sie im jakoś na Google napluć znowu User-Agent'em czy czymś podobnym, i podszyć się pod Chrome?

Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

16 lis 2013, 23:43

chciałbym zwrócić uwagę na ten fragment z tamtego artykułu
only Chrome, Opera and IE11 for Windows 8
You're not affected if you use the Flash player, the HTML5 player in Chrome, Opera and IE11 or YouTube's mobile apps.
wiec to nie jest tylko że chrom to ma a inni nie
Ryuq666 pisze:ale u mnie na firefoxie i tak wystarcza mi mój skrypcik, i "Full High Definition MP4" razem z HTML5. I trybi.
spróbuj wykorzystać ten swój trik na XP

powodzianie
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez prawdziwy 666, łącznie zmieniany 1 raz.

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Kontakt:

17 lis 2013, 07:27

Trzeba napisać złośliwy dodatek do Chrome ;> :D

8=======D
Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator

17 lis 2013, 15:40

Ej ale Opera nowa nie hula czasem na trzewiach z Chromium czy innych Chrome świństwach teraz? Czy jestem nie w temacie, hm.
spróbuj wykorzystać ten swój trik na XP
Pierwsze słysze żeby greasemonkey/Scriptish nie odpalał na XP'ku.

Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

17 lis 2013, 16:41

Ja to bym się najchętniej dowiedział, czy nie ma czasem jakiegoś addona do FF 3.6.3 na odblokowanie buforowania YouTube, a nie że załaduje się 10 sekund video i dopóki nie zacznę oglądać, to dalej się nie wczyta :/ A wydaje mi się, że gdzieś mi coś takiego mignęło, tylko znaleźć nie mogę teraz.

Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator

17 lis 2013, 17:07

Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

17 lis 2013, 18:44

No dobra, przynajmniej nie ma autostartu, ale dalej załaduje 10 sekund i ma wyj♥bane na dalszą pracę :/

Zablokowany