Dziękuję za całkowite zniechęcenie mnie do tego

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Nie ufać niczemu w sieci. I ja mam konto na Naszej-Klasie. Fałszywe dane. Gdy raz jedyny od rejestracji tam wszedłem, byłem bardzo zaskoczony, że wybrałem takie a nie inne dane. I tak ma być, kituj ile wlezie i gdzie się da! Na Facebooku mam konto także z fikcyjnymi danymi, plus minimum, co wskazuje, że jestem żywym człowiekiem. Nie dałbym i tego minimum, ale z szacunku dla rozmówców na fejsie dałem choć to prawdziwe, by nie być całkiem niewiarygodnym kimś-tam. Tylko tyle ile muszę i ile sam określę. (Swoją drogą co za sprzeczność w tym zdaniu: muszę vs wybieram). Żadne konto pocztowe nie ma moich prawdziwych danych itd. Moje życie to moja twierdza. Twierdza przed niebezpieczeństwem sprowadzenia mnie do roli przepełniającej się od realnych faktów pozycji w czyjejś bazie danych. Jestem sobą, człowiekiem, osobą. Choć: Mam telefon z Androidem, więc nie jest tak słodko. Ale - byle nie dać się zwariować.Pangia pisze:Dlatego też nigdy nie korzystałem z serwisów społecznościowych (miałem kiedyś Naszą-Klasę, ale i tak nigdy na nią nie wchodziłem i szczęśliwie usunąłem ją przed burdelem z regulaminem, bez konieczności pisania do administracji, żeby łaskawie usunęli moje dane z bazy)
Pangia pisze:Poza tym nie widzę sensu posiadania konta na jakimkolwiek serwisie społecznościowym i dlatego tak bardzo boli mnie to, że ci durnie z próżnią zamiast rozumu zmuszają mnie do korzystania z ich Gówna+ tylko po to, żebym mógł napisać komentarz pod video lub odpisać zupełnie obcemu człowiekowi.
Nie po to kupili YT, żeby teraz liczyć się z kimś, któremu to nie pasuje. Robią co chcą na swoim podwórku i albo godzisz się na to, albo nie korzystasz z tego. Swego czasu zaskoczyła mnie propozycja Google nie do odrzucenia: Albo godzisz się na połączenie z kontem pocztowym, albo kasujesz swoje konto. No, to ci wybór!Pangia pisze:znając życie, kratka z publikowaniem komentarza w Google+ będzie się zawsze automatycznie zaznaczała i zapewne spora część ludzi tak to będzie zostawiać. Konto będzie aktywne, a w styczniu czy lutym Google zacznie się spuszczać, że dogania Facebooka. Nieważne, że nie zrobili tego w czystej walce o klienta/użytkownika, poprzez przekonanie, że ich produkt naprawdę jest lepszy od produktu tamtych. Zrobili to, przymuszając aktualnych użytkowników jednego z prawdopodobnie najbardziej udanych produktów do nich należących do wejścia w ten bajzel, sukcesywnie zresztą od niemal czterech lat psując YouTube'a bezużytecznymi update'ami, które tylko doprowadzały ludzi do szewskiej pasji. „Najważniejsze, że hajs się zgadza”.
To ma być ZALETA???Lothar pisze: Do tego integracja z YT, Gmail, Hangouts...
No, to już przykład totalnego draństwa i debilizmu Google i nie wiem, Rycho3D, skąd w tobie tyle spokoju. To już jest ustrój totalitarny, a nie serwis społecznościowy.Rycho3D pisze:Ja straciłem konto na YT bo brat zalogował się do Gmail z mojego komputera.
Google połączyło moje konto YT z jego adresem e mail, bo stwierdziło że zmieniłem adres. Nie da się na to konto zalogować pod żadnym nickiem i hasłem, ani moim, ani brata.
A ja nie chcę oceniać apek na Google Play z konta powiązanego z grą Postal 2, bo to nie ten świat. I specjalnie dla tego sklepu założyłem nowe konto Google+. Pamiętajcie, zawsze w odwodzie jest opcja założenia lipnego konta, niech se na nie Google+ sra - a wy razem z nim.Pangia pisze:Niemniej jednak wolałbym w internecie być Pangią, kolesiem z Polski mającym filet rybny w avatarze, a nie 19-letnim Dawidem K. z Rzeszowa, o którym każdy może wiedzieć tyle samo, co ja sam wiem o sobie.
Aha, to o to cała afera? Na razie spokojnie sobie o tym wszystkim czytam, nie wchodząc na YT.Mozal pisze:Odpowiedzi na komentarz tylko z G+, czy mi się coś pokićkało?
A dzięki bardzo, przyda się!Ryuq666 pisze:wszystko wyszkujuje przez duckduckgo.com które ma możliwość wyszukiwania wszystkiego, i obrazów przez Google od razu. Anonimowo
O, i o to chodzi!Ryuq666 pisze:Czyli plujemy google...w Gogle
NoScript i AdBlock siedzą - czyli tylko filtrów potrzeba. OK.Ryuq666 pisze:Co do dodatku do firefoxa, najlepszy jest Noscript, Adblock z filtrami na wszelkie komenty z fejsem powiązane, i Cookie Manager/Cookie Monster do wyboru ciasteczek bądź pozbywania się ich.Akurat skrypty nie są mi potrzebne, to wyłączam. Flash? Też. Mam youtuba w HTML5 przecież.
Zależy jak start Firefox. Chyba FF4 albo FF5 już obsługuje HTML5 Video. A włączyć możesz bez zakładania konta:Tiquill pisze:A czy na starym Firefox można przełączyć wyświetlanie YT bez Flasha? Bo o tym, jak ja nie lubię tej technologii to mógłbym pisać więcej. Oby to nie było tylko tak, że trzeba zalog na konto YT i tam w opcjach... <NIEEE>
Ja tam zostałem na ostatniej wersji, która nie miała osobnego procesu na pluginy (niechlubny plugincontainer.exe), czyli 3.6.3 - gdyby nie fakt, że na Wikiach przestały mi się wyświetlać obrazy, wciąż byłbym na 3.0.18, która przez 5 czy 6 lat korzystania wykrzaczyła mi się 2 razy, a gdy miałem przez 10 minut wersję 4.0, to zdążyła się tym swoim pieprzonym procesem od pluginów wywalić kilka razy.Tiquill pisze:A przy okazji ten znienawidzony plugincheck, czyli sprawdzanie aktualizacji wtyczek. To przez Flasha i to sprawdzanie ludzie zaczęli odchodzić od Firefoxa, i to właśnie od wersji 13 FF, tej przy jakiej ja pozostałem.
Ja jestem na wersji 25 i wywala się tylko wtedy, gdy nadużyje sobie RAM-u.a gdy miałem przez 10 minut wersję 4.0, to zdążyła się tym swoim pieprzonym procesem od pluginów wywalić kilka razy.
Ew. "podziel się" przy nieprzyzwoitych filmachCzy nie wkurza was, że wejdziecie na byle jaką stronkę, dziadocha szpetna i mała - a widzicie 'Skomentuj' i - swoje zdjęcie z Fejsa?
Mnie w wyszukiwarce Google wkurza to, że po wpisaniu hasła do wyszukania wyszukuje mi ze skreślonymi/zmienionymi słowami, jakby wiedzieli lepiej co chcę znaleźć.wszystko wyszkujuje przez duckduckgo.com które ma możliwość wyszukiwania wszystkiego, i obrazów przez Google od razu. Anonimowo
Nie, teraz można komentarz udostępnić także w G+, opcja jest odznaczalna.Odpowiedzi na komentarz tylko z G+, czy mi się coś pokićkało?