Wasze ulubione piosenki i gatunki muzyki

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
rigstudio
Modder
Modder
Kontakt:

06 sie 2011, 18:32

A ja słucham Tiesto i wszystkiego podobnego tak jak np DJ Remo i inni :D

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

06 sie 2011, 18:39

Czyli muzyka elektroniczna za którą poza kilkoma wyjątkami nie przypadam. Źle. Ja nawet lubię niektóre kawałki, ale pod warunkiem, że nie są to młócki, gdzie ten sam bit puszczony jest w loopie i tak przez 10 minut. A jeśli chodzi o Trance to lubię tylko Psy Trance: GMS, Paranormal Attack(tylko wybrane utwory), a także nieśmiertelny Gigi D'Agostino. Pomijam Celldwellera i Blue Stahli, bo on nich już pisałem wcześniej.

EDIT:
No i bym zapomniał o najbardziej znanych: The Prodigy i Pendulum, ale ich to chyba każdy lubi. :D
Ostatnio zmieniony 06 sie 2011, 18:40 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 1 raz.

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Japonka93
Miłośnik broni

06 sie 2011, 18:44

Mr Minio pisze:Ja ostatnio odkryłem jak genialnym kompozytorem jest Víg Mihály. To twórca ścieżki dźwiękowej do Harmonii Werckmeistera i wszystkich innych filmów Tarra. Tak, musiałem gdzieś to upchnąć, ale jak dla mnie ta muzyka jak i film są objawieniem.

Jeśli chodzi o inne zespoły to przez ostatnie dwa tygodnie nie słuchałem zbyt dużo muzy. Patrząc w większym przedziale czasowym, swojego czasu płytka City of Evil zespołu A7X przykuła bardzo moją uwagę. A tak żeby jeszcze coś polecić nowego, to polski Metus wydaje się być bardzo ciekawy. Smutne, smętne granie zapewne nie każdemu przypadnie do gustu, ale jak dla mnie to jeden z najlepszych polskich zespołów/projektów niemetalowych. O tutaj próbka jeśli ktoś byłby zainteresowany.

No i jeszcze lubię Niemena. Dużo poezji śpiewanej, ale mi to nie przeszkadza. Tutaj przykładów chyba podawać nie trzeba, bo każdy zna chociaż dwie-trzy jego najpopularniejsze piosenki.
Co do niemena znam kilka jego piosenek, dobry muzyk był :)

Co do ogólnie muzyki polskich zespołów/wykonawców.. Zadko slucham polskiej muzyki zadko cos strawie... Np. z tych "zadko trafionych" jest właśnie Niemen, KAT, https://www.youtube.com/watch?v=RjAyNjzLu3Y]FRONTSIDE no to chyba tyle co do Polish-Music :P

Co do kompozytora Víg Mihály mało sie moge na jego temat wypowiedziec poniewarz jedyne co o nim wiem to to co napiszesz na jego temat na forum.... i znam tylko jedno jego muzyke którą zaprezentowałeś..
rigstudio pisze:A ja słucham Tiesto i wszystkiego podobnego tak jak np DJ Remo i inni
Tia... Tiesto... nie dla mnie muzyka ;)

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

06 sie 2011, 18:49

Frontside znam i ryzykuję stwierdzeniem, że to najlepszy polski zespół. :)

Co do Víg Mihály, to na Forum wkleiłem 2 jego utwory też jedyne, które znam. Wolę obejrzeć jakiś film Tarra i dopiero potem posłuchać z niego OSTa. Nigdy odwrotnie.

Co do kompozytorów to znasz Hans Zimmera? Chyba jeden z najbardziej znanych. Ma nawet swój temat na tym Forum. :)

Awatar użytkownika
Japonka93
Miłośnik broni

06 sie 2011, 18:53

Hans Zimmer jasne ze znam :) nagrał dużo dobrej muzyki :) m.i sountrack do piratów z karaibów :D

Co do fronside...według mnie po zespole KAT najlepszy :)
Ostatnio zmieniony 06 sie 2011, 18:54 przez Japonka93, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

06 sie 2011, 19:29

KATa nie lubię. Frontside wymiata. AmetriA też całkiem spoko, a w niemetalowych to tak jak pisałem - Niemen i Metus.

A co powiecie o Melodic Death Metalu? Arch Enemy, Soilwork, Scar Symmetry itp. Bardzo lubię ten gatunek, bo łączy ostrą muzykę z łagodniejszymi wstawkami. :D

Awatar użytkownika
Marlo64
Początkujący morderca

23 gru 2011, 19:51

Ja tam lubię muzykę z lat 90 i 80 np:
BadBoysBlue - luv 4 u.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 19:53 przez Marlo64, łącznie zmieniany 4 razy.

Myślałeś że dzisiaj nie umrzesz niespodzianka!
Awatar użytkownika
Pawsam35
Miłośnik broni

31 gru 2011, 23:15

Zebrahead i Breaking Benjamin

pow pow ^^
Zablokowany