Wasze ulubione piosenki i gatunki muzyki
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Czyli muzyka elektroniczna za którą poza kilkoma wyjątkami nie przypadam. Źle. Ja nawet lubię niektóre kawałki, ale pod warunkiem, że nie są to młócki, gdzie ten sam bit puszczony jest w loopie i tak przez 10 minut. A jeśli chodzi o Trance to lubię tylko Psy Trance: GMS, Paranormal Attack(tylko wybrane utwory), a także nieśmiertelny Gigi D'Agostino. Pomijam Celldwellera i Blue Stahli, bo on nich już pisałem wcześniej.
EDIT:
No i bym zapomniał o najbardziej znanych: The Prodigy i Pendulum, ale ich to chyba każdy lubi.
EDIT:
No i bym zapomniał o najbardziej znanych: The Prodigy i Pendulum, ale ich to chyba każdy lubi.

Ostatnio zmieniony 06 sie 2011, 18:40 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Co do niemena znam kilka jego piosenek, dobry muzyk byłMr Minio pisze:Ja ostatnio odkryłem jak genialnym kompozytorem jest Víg Mihály. To twórca ścieżki dźwiękowej do Harmonii Werckmeistera i wszystkich innych filmów Tarra. Tak, musiałem gdzieś to upchnąć, ale jak dla mnie ta muzyka jak i film są objawieniem.
Jeśli chodzi o inne zespoły to przez ostatnie dwa tygodnie nie słuchałem zbyt dużo muzy. Patrząc w większym przedziale czasowym, swojego czasu płytka City of Evil zespołu A7X przykuła bardzo moją uwagę. A tak żeby jeszcze coś polecić nowego, to polski Metus wydaje się być bardzo ciekawy. Smutne, smętne granie zapewne nie każdemu przypadnie do gustu, ale jak dla mnie to jeden z najlepszych polskich zespołów/projektów niemetalowych. O tutaj próbka jeśli ktoś byłby zainteresowany.
No i jeszcze lubię Niemena. Dużo poezji śpiewanej, ale mi to nie przeszkadza. Tutaj przykładów chyba podawać nie trzeba, bo każdy zna chociaż dwie-trzy jego najpopularniejsze piosenki.

Co do ogólnie muzyki polskich zespołów/wykonawców.. Zadko slucham polskiej muzyki zadko cos strawie... Np. z tych "zadko trafionych" jest właśnie Niemen, KAT, https://www.youtube.com/watch?v=RjAyNjzLu3Y]FRONTSIDE no to chyba tyle co do Polish-Music

Co do kompozytora Víg Mihály mało sie moge na jego temat wypowiedziec poniewarz jedyne co o nim wiem to to co napiszesz na jego temat na forum.... i znam tylko jedno jego muzyke którą zaprezentowałeś..
Tia... Tiesto... nie dla mnie muzykarigstudio pisze:A ja słucham Tiesto i wszystkiego podobnego tak jak np DJ Remo i inni

Frontside znam i ryzykuję stwierdzeniem, że to najlepszy polski zespół. 
Co do Víg Mihály, to na Forum wkleiłem 2 jego utwory też jedyne, które znam. Wolę obejrzeć jakiś film Tarra i dopiero potem posłuchać z niego OSTa. Nigdy odwrotnie.
Co do kompozytorów to znasz Hans Zimmera? Chyba jeden z najbardziej znanych. Ma nawet swój temat na tym Forum.

Co do Víg Mihály, to na Forum wkleiłem 2 jego utwory też jedyne, które znam. Wolę obejrzeć jakiś film Tarra i dopiero potem posłuchać z niego OSTa. Nigdy odwrotnie.
Co do kompozytorów to znasz Hans Zimmera? Chyba jeden z najbardziej znanych. Ma nawet swój temat na tym Forum.

KATa nie lubię. Frontside wymiata. AmetriA też całkiem spoko, a w niemetalowych to tak jak pisałem - Niemen i Metus.
A co powiecie o Melodic Death Metalu? Arch Enemy, Soilwork, Scar Symmetry itp. Bardzo lubię ten gatunek, bo łączy ostrą muzykę z łagodniejszymi wstawkami.
A co powiecie o Melodic Death Metalu? Arch Enemy, Soilwork, Scar Symmetry itp. Bardzo lubię ten gatunek, bo łączy ostrą muzykę z łagodniejszymi wstawkami.