Anime

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Slaanesh
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

02 lis 2010, 17:07

Mr Minio pisze: Nie mówiąc o wersji polskiej puszczanej na Jetix w której wycieli krew z wersji oryginalnej.
Chociaż ostatnio wszystko cenzurują. Dobrze, że Elfen Lied jest takie krwawe. 8-)
Albo Hellsing, chociaż on już chyba nie wychodzi. Szkoda że Gotha nie zekranizowali, ale miał on tylko 5 chapterów więc anime trwało by z 2-3h.

Szkoda, że teraz nawet w japońskim Naruto nie pokazali Otoko no Ko Doushi no jutsu. Nie żebym jakoś za nim tęsknił, ale widać, że autorzy boją się pokazać shounen-ai. Ciekawe co zrobią z pancernikiem (ci co czytają mangę wiedzą o co mi chodzi 8-)).
Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 17:08 przez Slaanesh, łącznie zmieniany 1 raz.

Ten, kto walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas.
Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

02 lis 2010, 17:39

...
Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 19:58 przez Alixo, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

02 lis 2010, 17:42

Alixo, możesz nie lubić Japonii i rzeczy z nią związanych, ale nie obrażaj innych z tego powodu.

Awatar użytkownika
Slaanesh
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

02 lis 2010, 18:08

Alixo twoja konstruktywna i obfitująca w niepodważalne argumenty krytyka mnie zmiażdżyła, nie jestem wstanie nawet pomyśleć o sensownych kontrargumentach, od teraz porzucam wszystko i pragnę wstąpić do Twojego kościoła antyjapońskiego.

V EDIT V

Zgadzam się w stu procentach. Jeśli byłby jakiś event to może bym na niego poszedł, ale na pewno nie przebierał. W Polsce już długie włosy wystarczą by słyszeć za sobą "Ale pedał".
Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 19:01 przez Slaanesh, łącznie zmieniany 1 raz.

Ten, kto walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas.
Awatar użytkownika
Deadly Jake
Miłośnik broni

02 lis 2010, 18:45

Alixo, alixo. Wiem że istnieją tacy ludzie którzy chorowicie podniecają się Japonią i kulturą japońską, ale nie przesadzajmy. Trzeba znać granicę w byciu fanem. Ja dla przykładu nie robię z siebie idioty i nie przebieram się za postacie z anime, nie używam japońskich zwrotów gdy z kimś rozmawiam (chyba że ta osoba podziela moje zainteresowanie Japonią). Po prostu lubię i tyle.

EDIT @ UP : Sam ma długie włosy i wiem co ludzie potrafią na ten temat powiedzieć Vega.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 21:53 przez Deadly Jake, łącznie zmieniany 1 raz.

Why don't you give a damn?
Obrazek
Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

02 lis 2010, 20:42

Chyba źle się zrozumieliśmy, no dobra, mam warna, zadowoleni?
Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 20:43 przez Alixo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

02 lis 2010, 21:48

Alixo pisze:Chyba źle się zrozumieliśmy, no dobra, mam warna, zadowoleni?
A z czego? Za przeproszeniem, z głupoty? Bo innego powodu warna nie ma. Dałeś głupi obrazek, obraziłeś kilku forumowiczów i z czego tutaj być zadowolonym? Ale to w sumie nadaje się do osobnego tematu, tutaj nie ma za bardzo miejsca na taką polemikę.

Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

02 lis 2010, 22:14

Z czego zadowoleni? A może z tego że jakiś kabel mnie raportnął i teraz siedzi przed monitorem i cieszy jape z tego, że dostałem warna? Hę? Tak czy siak, zwijam się z tego forum na jakiś czas, myślę że wszystko o Postalu 2 zostało powiedziane (oprócz modów) zwisa mi to, czy dostane 2 czy 3 warna, bana, ale wiem, że na pewno nie jeden admin tylko czyha na to, aby mi dobić do 4 warnów, nie ma co tu dłużej siedzieć czy pisać, energia i plastyczność tego forum moim zdaniem wyczerpała się, może tu jeszcze coś napiszę jak wyjdzie Postal 3, bo póki co to oprócz zabaw, kańciastych map wydawanych przez nowych użytkowników, to nic się nie dzieje, poczekam również na jakiś sensowny MOD do postala, nowa fabuła itp. typu ED, już ktoś tam mnie się czepiał, że ostatnio się zgorszyłem bo pisze tylko w Hyde Parku, ale to tylko i wyłącznie dlatego, że nie ma już sensu powielać tematów z przed roku doszukując się na siłę nowych rzeczy w postalu, owszem, to forum o nim samym, więc czego on do cholery chce?! A niczego, ostatnio jedyną rozrywką na tym forum były ataki jakiegoś fagasa, przynajmniej z tego na mojej twarzy mógł pojawić się uśmiech, także ograniczam swoją aktywność do minimum.

Teraz pewnie każdy myśli że zapiździały milord się zrejdżował po warnie - nie, po prostu chciałem "wydalić" z siebie to co miałem do powiedzenia od dawna :P
Ostatnio zmieniony 03 lis 2010, 15:47 przez Alixo, łącznie zmieniany 5 razy.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tiszer
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

08 sie 2011, 20:10

Odkopię temat :P
Mój pierwszy świadomy kontakt z anime to seria pod tytułem High School of the dead.
Nie jest to zbyt ciekawy anime, zawiera nie potrzebną (w 50 %) erotykę (ale co ja tam mogę wiedzieć przecież mam tylko 14 lat :lol: ).
Ale narazie to dobry początek, widziałem jeszcze ciut odcinka Elfen lied ale wyłączyłem po kadrze na nagą postać lucy (oglądałem to z młodszym kuzynem :bolek: )
Jak coś to może jeszcze Hellsinga spróbuje zobaczyć.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2011, 20:11 przez Tiszer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Heret
Seryjny zabójca

08 sie 2011, 23:32

Moje pierwsze anime, które oglądałem i które jest moim faworytem to wszystkie 3 serie Dragon Ball. Oglądałem to mając 4 latka. Potem oglądałem też Pokemony i jakieś anime na Hyper, ale nie znam tytułów jednak większość była naprawdę ciekawa.

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

18 kwie 2013, 19:02

Jeśli o mnie chodzi, to nie jestem jakimś tam wielkim fanem anime, ale kilka serii już obejrzałem. Z tego co widziałem, najbardziej podobały mi się Elfen Lied oraz Kara no Kyoukai.

Obejrzałbym sobie coś jeszcze, ale warto podkreślić, że jeśli chodzi o "chińskie baje" to jestem bardzo wybredny. Na liście do obejrzenia mam trzy tytuły:
-Death Note - z dwa lata temu obejrzałem jeden odcinek i tak jakoś zostało; może dam jeszcze jedną szansę, chociaż koncept średnio mnie interesuje,
-Higurashi no naku koro ni - tutaj już jest o wiele lepiej, bo ogólny zarys fabuły wydaje mi się o wiele bardziej ciekawy,
-Serial Experiments: Lain - sam pomysł jest ciekawy, ale boję się, że realizacja już nie - sam się będę musiał co do tego przekonać.

Jak ktoś zna jakieś anime z dobrymi wątkami psychologicznymi, gdzie postawiony jest dość duży nacisk na rozwój postaci, to wszelkie propozycje chętnie przyjmę. Nie interesują mnie tylko jakieś kilkuset odcinkowe tasiemce. Najlepiej tak do 2 sezonów góra.

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

12 wrz 2014, 13:21

Nie przepadam za anime.

Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

25 wrz 2014, 21:27

Tylko dwa pierwsze Dragon Balle mi sie podobały. Reszta anime może dla mnie nie istnieć.

Zablokowany