HOT NEWS!

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

07 lip 2010, 14:17

The Iceman pisze:Przynosi tylko pośmiewisko PO i dziwię się, że ktoś w ogóle go lubi (od jednego JPkowca usłyszałem, że chciałby, aby Palikot został prezydentem Polski).
Cokolwiek, do JP naprawdę ku**wsko mi daleko, a Palikota jako prezydenta chciałbym mieć. Poza tym, jak dla mnie Palikot i Niesiołowski biją wszystkich pod względem wypowiedzi jeśli chodzi o ludzi z PO. Uważam, że PO bez Palikota wiele straci, bo zmeni się proporcja mdłych członków, jak Schetyna, czy Tusk do członków kontrowersyjnych, którzy ubarwiają klub. A sama wypowiedź o krwi na rękach Kaczyńskiego jest faktycznie mocno kontrowersyjna i trochę przegiął, ale PO walnie sobie samobója, jak pozbędzie się Palikota.
Yama pisze:Nie wspomnę już nawet o tym, że prawie wszyscy z nich opowiadają się za Korwin-Mikkem, bo mógłbym tutaj rozpocząć niepotrzebną dyskusję.
Ja obu uwielbiam, a na JKM nawet głosowałem w pierwszej turze tegorocznych wyborów, więc chyba nie jestem potwierdzeniem Twojej teorii :>

Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

07 lip 2010, 16:01

4 x TAK czyli gdzie się POdziało 750 tyś. podpisów?!

[youtube][/youtube]
kazik pisze:Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że prezydentowi-elektowi jak i jego małżonce życzę owocnej kadencji z korzyścią dla Polski i tego, aby naród traktował ich lepiej niż poprzednią parę prezydencką.
Komu tak namiętnie słodzisz? Oczywiście, że naród będzie traktował parę prezydencką z należytym szacunkiem. Już żeby nie było inaczej to do tego nie dopuszczą media JSP*

JSP - Jedyna Słuszna Partia

Co do Palikota to PO nie powinna się go pozbywać, bo świetnie rozpier**la i sabotuje partię od środka.

KLIK
Ostatnio zmieniony 07 lip 2010, 16:36 przez Dr. Dundersztyc, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

07 lip 2010, 17:53

Dr. Dundersztyc pisze:Komu tak namiętnie słodzisz? Oczywiście, że naród będzie traktował parę prezydencką z należytym szacunkiem.
No cóż, ja jestem bardzo konserwatywny i szanuję każdego urzędującego prezydenta. Szanowałem śp. Lecha Kaczyńskiego jak pełnił swoją funkcję i szanuję obecnego prezydenta-elekta. Jeśli będzie źle sprawował urząd nie będę szczędził krytyki, ale nigdy nie zniżę się do poziomu ludzi, którzy traktują urzędującego prezydenta jak szmatę i krzyczą hasła typu "it's not my president".
Ostatnio zmieniony 07 lip 2010, 17:53 przez kazik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

07 lip 2010, 19:21

Znalezione w Internecie:

Kod: Zaznacz cały

Orędzie do Narodu - bronisława marii komorowskiego
bardzo chcę być ważny w Polsce, więc do Was przemawiam,
jestem przecież najmądrzejszy, więc wszystkich namawiam,
by oddali na mnie głosy w tych nowych wyborach,
wsparcie w mędrcach mam narodu, jak też i w aktorach,
wpiera bardzo mnie przyjaciel, prezenty podsyła,
mam od niego już pistolet i świńskiego ryja,
mam wibrator różowiutki, taki piękny, nowy,
z chińskiej gumy jest zrobiony, nie żaden gipsowy,
nie musiałem go kupować, jest od palikota,
jestem piękny bronek maria - zwany też idiota,
chcę być waszym prezydentem, więc się bardzo staram,
chodzę zatem z wibratorem i trawkę też jaram,
mam komitet honorowy, są tam same asy,
nie wiem tylko czemu ludzie mówią, że ku..sy,
przecież jest tam dziadzio władzio, mądry, wykształcony,
nie ukończył w prawdzie studiów, ale jest uczony,
wszyscy zwą go profesorem i mędrcem narodu,
więc na pewno mój komitet będzie pchał do przodu,
wajda andrzej też mnie wspiera w moim komitecie,
nawet putin i miedwiediew najlepsi na świecie,
adam michnik sondażami bardzo pięknie kręci,
ma nadzieję, że gazeta ludziom w łbach zakręci,
i tak jak 3 lata temu pójdą do wyborów,
wierząc w cuda PO znowu, bojąc się potworów,
straszę zatem ludzi Jarkiem, by tylko mnie chcieli,
nie chcę Polski solidarnej, nie tracę nadziei,
że też Państwo wszyscy chcecie Polskę z palikotem,
Polskę mirów, zbychów, rychów - przekrętów hołotę...
więc głosujcie na mnie zatem, ja Wam obiecuję,
że jak wygram, będę machał różowiutkim ch..em
(:

Obrazek
Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

07 lip 2010, 19:43

Gazeta.pl pisze:Coraz więcej polityków PO otwarcie krytykuje Janusza Palikota za jego ostatnie wypowiedzi na temat Lecha Kaczyńskiego. - My, ludzie Platformy, powinniśmy się zastanowić, jak to się dzieje, że tolerujemy tego typu wypowiedzi w naszych szeregach - ocenił Jarosław Gowin. Wniosek do sądu koleżeńskiego o ukarania posła złożył dziś europoseł Filip Kaczmarek, natomiast senator Marek Trzciński domaga się odwołania Palikota z prezydium klubu PO.
Nawet członkowie PO nie chcą Palikota w swoich szeregach...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8112027,Palikot_atakowany_przez_kolegow_z_PO__Nie_chca_go.html?skad=rss
Gazeta.pl pisze:Platforma nie radzi, lub nie chce sobie radzić z Januszem Palikotem. Za swoje ostre wypowiedzi poseł kilkakrotnie był już karany upomnieniem a nawet zakazem pisania w internecie. Poseł przepraszał zapowiadał poprawę, ogłaszał przemiany. I wracał do swojego języka.
W tym przypadku danie mu kolejnej szansy nic nie wskóra. To tak samo jak z casanovą, który zdradza żonę, ale po ostatnim występku mówi jej, że to był ostatni raz, wszystko się ułoży. Ten człowiek jest spalony.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8112683,O_tym_jak_Platforma_karala_Palikota.html?skad=rss

Posiadam zasilacz z białej listy.
Awatar użytkownika
Slayer
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

07 lip 2010, 21:15

Palikot po prostu mówił prawdę, np. że to Kaczyński kazał lądować na umór, im to się nie spodobało.Polska...urokliwy kraj.

Teachin bitches how to swim
Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

07 lip 2010, 21:19

Slayer pisze:Palikot po prostu mówił prawdę, np. że to Kaczyński kazał lądować na umór, im to się nie spodobało.
Prawda niepoparta dowodami? Nie ma prawdy bez dowodów. Polska właśnie uzupełniła braki w stenogramie. Zobaczymy co wykaże dalsze śledztwo w tej sprawie.

Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

07 lip 2010, 22:52

Slayer pisze:Palikot po prostu mówił prawdę, np. że to Kaczyński kazał lądować na umór, im to się nie spodobało.Polska...urokliwy kraj.
Teraz należy wierzyć we wszystko co powie PaliKot. Bez apelacyjne.*

* Dotyczy ludzi z IQ poniżej 30.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

13 lip 2010, 22:57

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,tit ... caid=1a846 Pokazał klasę. Urodzony polityk. Już żądanie przeprosin przez Kaczyńskiego można przemilczeć, bo Jarosław po przegranych wyborach w końcu mógł sobie ulżyć i zrzucić maskę cudownie przemienionego człowieka, ale Brudziński, jak samo nazwisko wskazuje w polityce jedynie brudzi. I tym sposobem wracamy do wojny polsko-polskiej? Błąd, takiej wojny nigdy nie było, zawsze była wojna polaczko-polska.

Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

14 lip 2010, 00:04

No cóż, gościu ma stuprocentową rację, ale w ten sposób możemy się tylko kłócić. Co do trumien, to nie były to w zasadzie żadne trumny, tylko pudła na zwłoki :zdziw: Co jak co, ale ciało prezydenta to priorytet i rzecz najważniejsza, nieważne jaki ten demokratyczny prezydent by nie był - nieważne też, kto byłby na jego miejscu.
Kariko pisze:Już żądanie przeprosin przez Kaczyńskiego można przemilczeć
Jakież wielkie było oburzenie mediów. A winowajcy nie znają prostego słowa "przepraszam". Po raz kolejny telewizja pokazuje swoje prawdziwe oblicze i brak obiektywizmu zarazem.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2010, 00:24 przez The Iceman, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.

15 lip 2010, 07:54

https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... IP_ow.html

jesli wierzyć Wyborczej to nie pan Tusk do końca zawinił...

Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

15 lip 2010, 08:16

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8139958,_Nie_etyczna_kreska_na_swiadectwie.html
Brak możliwości wyboru w polskich szkołach etyki zamiast religii narusza Europejską Konwencję Praw Człowieka i Podstawowych Wolności - uznał Trybunał w Strasburgu.

Rzecznik praw obywatelskich zapytał MEN w jaki sposób zamierza wykonać wyrok Trybunału w Strasburgu w sprawie kreski z religii/etyki na świadectwie, informuje "Gazeta Wyborcza".

W czerwcu Trybunał Praw Człowieka osądził skargę polskiego ucznia i uznał, że kreska na świadectwie w miejscu przedmiotu religia/etyka narusza prawo do milczenia w sprawie przekonań religijnych. Ujawnia bowiem, że uczeń nie chodził na religię, a zatem, że jest niewierzący.

Według najnowszych danych MEN religia jest nauczana w 72 proc. polskich szkół wszystkich szczebli i rodzajów, a etyka - w 2,4 proc.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2010, 08:16 przez The Iceman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

15 lip 2010, 10:05

:zdziw:
Chciałbym nie powiedzieć nic więcej, ale muszę. TO IDIOTYZM! Zajmują się jakimiś pierdołami, które 30 mln ludzi gówno obchodzą. Ja się nie dziwię, że niektórzy się śmieją, iż RPO nie ma nic wartościowego do roboty, bo jak niektórzy męczą się z absurdami polskiego prawa i rzeczywiście potrzebują pomocy, to RPO woli bawić się z "problemami" marginesu społecznego (no bo ilu jest niewierzących w Polsce? 5%?).

Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

15 lip 2010, 15:23

Coraz więcej osób. Ja mam w klasie 1 muzułmankę i 3 albo 4 protestantów (na 32 osoby). A oprócz nich około 10 deklaruje się jako niewierzący

Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

15 lip 2010, 17:27

A ja mógłbym się zadeklarować jako transwestyta i co? Kto mi uwierzy?

Zablokowany