HOT NEWS!

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.

07 wrz 2010, 11:02

Szemat pisze:Widzę że zaraz po obejrzeniu wiadomości wpadłeś i się podzieliłeś :D Też je widziałem i muszę przyznać że pomysł jak dla mnie bomba. Nie to że komputer>religia, ale religia powinna być dodatkowa a informatyki powinno być więcej, mamy XXI wiek i rozwijamy się technologicznie więc trzeba wiedzieć to i owo. A po drugie : kto nie woli siedzieć przed kompem niż w ławce? :D
nie mam telewizora w domu...ale skoro nawet Wyborcza o tym pisze :P

poza tym...zapewniam Cię, że można siedzieć przed kompem długo, ale zapewne nie zastąpi Ci on Boga, Allacha, Jehowy czy innej istoty wyższej..to nie Terminator albo Endymion...póki co religia w naszym kraju ma się dobrze i nasze konserwatywne społeczeństwo nie pozwoli na takowe praktyki...

edit a tu mała notka o naszym kochanym Uwe, na którą przed chwilą trafiłem :D

https://www.filmweb.pl/news/WIDEO+Uwe+Bo ... z%22-64684
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 11:50 przez Ramesses, łącznie zmieniany 1 raz.

Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Szemat

07 wrz 2010, 15:01

Ramesses pisze: poza tym...zapewniam Cię, że można siedzieć przed kompem długo, ale zapewne nie zastąpi Ci on Boga, Allacha, Jehowy czy innej istoty wyższej..to nie Terminator albo Endymion...póki co religia w naszym kraju ma się dobrze i nasze konserwatywne społeczeństwo nie pozwoli na takowe praktyki...
Hola hola. Jakiego boga? ;>

Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.

07 wrz 2010, 15:22

Szemat pisze:
Ramesses pisze: poza tym...zapewniam Cię, że można siedzieć przed kompem długo, ale zapewne nie zastąpi Ci on Boga, Allacha, Jehowy czy innej istoty wyższej..to nie Terminator albo Endymion...póki co religia w naszym kraju ma się dobrze i nasze konserwatywne społeczeństwo nie pozwoli na takowe praktyki...
Hola hola. Jakiego boga? ;>
a o tym to możesz porozmawiać tutaj lub tutaj

Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

19 wrz 2010, 22:08

https://wiadomosci.onet.pl/raporty/walka ... omosc.html

Polsko! Dokąd ty zmierzasz?? Toż to wstyd na skalę światową...
Dzięki takim ludziom gasną we mnie resztki patriotyzmu :|

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Smuggler
V.I.P.
V.I.P.

19 wrz 2010, 22:46

https://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

Polsko! Dokąd ty zmierzasz?? Toż to wstyd na skalę światową...
Dzięki takim ludziom gasną we mnie resztki patriotyzmu
U mnie już dawno zgasł, mi już wszystko jedno co się dzieje tutaj.

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

20 wrz 2010, 00:25

Ci ludzie zlinczowaliby Jezusa, gdyby zstąpił przy nich z nieba w towarzystwie kilku aniołów dla wiarygodności. Zaczęło by się od wrzut typu "antychryst, rosyjska k**wa, Żyd...", a skończyło na butowaniu... ale co tam, oni są wierni, trÓ chrześcijanie, ostoja wiary...
Szkoda mi było czasu na czytanie o tych odpadach społecznych, tak więc - czy może wspomnieli w tym artykule, że chcą również przerobienia nauk z Bilbii na oficjalnie funkcjonujące prawo? xD Do tego na ulice niedługo wjedzie krzyż na kółkach, żeby straż miejsca nie mogła się przyczepić, że "stoi" on na ulicy - będzie sobie jeździł z obrońcami krzyża. Najlepsze, że na to buractwo nie ma sposobu. Rząd zjechali i nie słuchają, księży zjechali i nie słuchają, papieżowi też by pewnie wpierdol spuścili. Z drugiej strony - gdyby tak nagle media i rząd po prostu ich olali - nie rozmawiali z nimi, nie pokazywali w TV, nie pisali na ich temat, nie próbowali by pertraktować - może by im się w końcu znudziło 8-)

Imprezaaaaaaaaaa!!! 8-)
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, 00:26 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

20 wrz 2010, 14:58

Lothar pisze:Do tego na ulice niedługo wjedzie krzyż na kółkach, żeby straż miejsca nie mogła się przyczepić, że "stoi" on na ulicy - będzie sobie jeździł z obrońcami krzyża.
Nawet im nie podsuwaj takich pomysłów, bo znowu będzie cyrk na wzór Drzymały i jego ruchomości xD

Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

20 wrz 2010, 23:00

Silver Dragon pisze: Polsko! Dokąd ty zmierzasz?? Toż to wstyd na skalę światową...
Dzięki takim ludziom gasną we mnie resztki patriotyzmu
Chciałem o tym napisać, ale wyleciało mi z głowy :D. W tych sprawach jestem kompletnym ignorantem, bo nie ma możliwości, że zrozumiem sens poczynań takich ludzi. Oni wszyscy urodzili się kilka wieków za późno. Nawet ich stroje nieco przypominają mi templariuszy - oczywiście są odwrócone kolory, ale mam takie luźne skojarzenie. Ci ludzie to chyba najbardziej żałosny odpad jaki mamy w kraju. Po raz kolejny widząc ich myślę o średniowieczu, albo Iranie. Szkoda nawet gadać, bo przez takich taśmowo padają bastiony mojej wiary w ludzi. Polska, mieszkam w Pooolscee...

https://sondaz.wp.pl/kat,1342,wid,126905 ... omosc.html

https://www.gadu-gadu.pl/551966968946603 ... -sondaz/20

Porównajcie te wiadomości. Tak rzetelne właśnie są sondaże i wiadomości, które są nam oferowane. Różnica 19, a 27% to bardzo dużo
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, 22:55 przez Kariko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

04 paź 2010, 00:03

Przeglądając ostatnie wiadomości trafiłem na wywiad z panią minister Kępą. Już sam temat tego mówi sam za siebie.
onet.pl pisze:- Czy w Polsce staną pomniki Lecha Kaczyńskiego?

- Tak, wkrótce staną w Polsce pomniki Lecha Kaczyńskiego. Będą skwery i ulice imieniem Lecha Kaczyńskiego, bo tego domaga się wielu Polaków. Będą też miejsca upamiętniające wszystkie ofiary katastrofy smoleńskiej. Dobrze, żebyśmy pamięć ofiar katastrofy smoleńskiej kultywowali, a nie zabijali.
Ten cytat powalił mnie z nóg. To pochowanie Kaczorka na Wawelu nie wystarczyło?? Niech najlepiej wybudują wielkie mauzoleum ku czci ofiar Smoleńska, najlepiej takie na kształt Lichenia, z Kaczyńskiego niech zrobią świętego męczennika i niech najlepiej jeszcze powstanie nowa religia :bolek:

To zakrawa na totalną kpinę. Z wielkiej tragedii zrobiła się wielka polityczna komedia.
Kiedy to się skończy, bo niedobrze mi się robi jak słyszę/czytam cokolwiek na ten temat :rzygi2:

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

04 paź 2010, 06:30

No na reszcie ruszyło coś w tej sprawie. To świetnie, że powstaną takie miejsca i pomniki. Jestem na tak. Co prawda istnieją mieszane uczucia, czy byłemu prezydentowi należy się taki hołd, ale przecież nic złego nie zrobił, jako człowiek był bardzo sympatyczny, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby upamiętnić jego hołd. Niech ludzie pamiętają o tym prezydencie - nie każdy mieszka na Wawelu, a o takiej tragedii można szybko zapomnieć.

Posiadam zasilacz z białej listy.
Awatar użytkownika
Deadly Jake
Miłośnik broni

04 paź 2010, 07:16

Iceman : A widzisz pomnik Kennedyego przed Białym Domem? Zginął za swój kraj, został zabity w zamachu za to co chciał zrobić, a nie w przypadkowej katastrofie (jeśli pomyślimy nad Rosją, może nie była taka całkiem przypadkowa).
Tak jak SD napisał - pochowanie Kaczyńskiego na Wawelu jest już wystarczającym uczczeniem pamięci ofiar, nie potrzeba nam już więcej krzyży, monumentów etc ;)
Trzeba znać umiar, a nasi krzyżowcy najwidoczniej go nie znają.

Why don't you give a damn?
Obrazek
Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

04 paź 2010, 09:58

The Iceman pisze:jako człowiek był bardzo sympatyczny
-"spieprzaj pan, spieprzaj dziadu"
-"malpa w czerwonym"

Kulturalny i sympatyczny.
Silver Dragon pisze:z Kaczyńskiego niech zrobią świętego męczennika i niech najlepiej jeszcze powstanie nowa religia
Fantastyczny pomysł! Porównania z Kaczyńskiego z Jezusem już mieliśmy, pora wykonać następny krok.
The Iceman pisze:a o takiej tragedii można szybko zapomnieć.
Bardzo bym chciał o niej zapomnieć, ale są ludzie, którzy ciągle to jątrzą.
The Iceman pisze:ale przecież nic złego nie zrobił
Polemizowałbym, za to trzeba zadać pytanie, co on dobrego zrobił, albo chociaż jaki miał wpływ na losy kraju? Zginał w katastrofie, czy jak to mówią co niektórzy poległ, choć wojny nie było. Porównaj jego osiągnięcia z tymi, ktorzy już swoje place, ulice i pomniki mają. Ot chociażby Józef Piłsudski, albo Lech Wałęsa.

Awatar użytkownika
Smuggler
V.I.P.
V.I.P.

04 paź 2010, 21:46

Ogółem słyszeliście jak rząd próbuje wyłączyć dopalacze z gry?

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ostra-wa ... omosc.html

Co o tym sądzicie?
Dla mnie to krok w przód, dopalacze to syf bez żadnego przyjemnego skutku i dobrze, że rząd coś próbuje z tym zrobić.

Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

05 paź 2010, 08:07

Rzad jak zawsze dziala po fakcie. byl trup, zblizaja sie wybory - pokazmy narodowi, ze cos robimy. Zwalczanie dopalaczy to nie jest rozwiazanie, skoro Polacy udowodnili, jak wielki jest popyt na takie produkty, ale panstwo, jak zawsze wie lepiej. Skuteczniejsze od zakazywania sprzedazy/produkcji etc. tych substancji bylyby akcje uswiadamiajace, ktore pokazywalyby ludziom, ze to jest mocno szkodliwe, bo w miejsce zakazu sprzedazy substancji A i B powstana C i D, z lekko zmienionym skladem, a o podobnym dzialaniu i powstanie bledne kolo. A jesli chodzi o samo spozywanie dopalaczy, to nalezy je opodatkowac i kontrolowac, ew. regulowac ich sklad (w najgorszym wypadku wycofac ze sprzedazy naprawde bardzo szkodliwe substancje), sprzedawac od 18 lat, osoba dorosla zazywa na wlasna odpowiedzialnosc, taki czlowiek moze samostanowic o sobie, a widac, ze popyt na dopalacze jest duzy. Zakazanie dopalaczy zwiekszy handel nielegalnym towarem, albo same dopalacze zejda do podziemia, bo ludzie na pstryk nie odpuszcza sobie czegos, co im sie spodobalo.

Jeszcze jedno - mam nadzieje, ze te sk...., nasi politycy nie skonfiskuja zwyczajnie dopalaczy, tylko oddadza pieniadze za towar i zalatwi sprzedawcom nowa prace, sklepy z dopalaczami sa legalnie prosperujacymi, prywatnymi interesami i panstwo nie ma prawa zabierac zrodla utrzymania ludziom.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2010, 08:10 przez Kariko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

05 paź 2010, 21:41

Deadly Jake pisze:A widzisz pomnik Kennedyego przed Białym Domem? Zginął za swój kraj, został zabity w zamachu za to co chciał zrobić, a nie w przypadkowej katastrofie (jeśli pomyślimy nad Rosją, może nie była taka całkiem przypadkowa).
Pomnika nie widziałem, ale widziałem uniwersytety, lotniska, place etc im. Kennedy'ego. Nie widzę nic złego w takim działaniu. Wałęsa ma lotnisko swego imienia, Tusk daje swoje nazwisko jako nawę imprez związanych z Orlikami, jak ktoś chce mieć ulice Kaczyńskiego to niech ma. Poza tym wolę, żeby u nas stawiali pomniki Lechowi niż np. Leninowi jak we Francji...

Zablokowany