HOT NEWS!

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

27 cze 2010, 13:49

Dr. Dundersztyc pisze:Polska bez Polaków to tylko 322 575 km² z infrastrukturą terenową. Tym jest Polska bez Polaków. Może gdyby wysiedlić tych wszystkich polskich bandytów i zasiedlić Niemcami na zachód od Wisły i na wschód Rosjanami wtedy na pewno byś pokochał swój nowy "naród". No ale już byś nie mógł sobie poużywać "naszego wspaniałego języka" w ulicznych konwersacjach z nowymi tubylcami. Ale zawsze coś za coś (:
Swoistą wizytówką ludzkości są stereotypy - można na oczy nie widzieć Turka, ale być święcie przekonanym, że jest on brudasem i podczłowiekiem. Pewnie, że to głupie, ale niestety doszedłem do wniosku, że stereotypy związane z Polakami są prawdziwe. Jesteśmy cwaniakami i złodziejami, widzę to na każdym kroku - gdy jest okazja zabrać gumę do żucia za 30 gr, to to robimy. Przepraszam, że piszę tutaj w 1. os. l. mn., ale jesteśmy Polakami, więc pozwalam sobie na takie uogólnienie.
Dr. Dundersztyc pisze:Ale różni są ludzie i nie można wszystkich pakować do jednego worka z napisem "Polish Banditen" gdyż było by to bardzo krzywdzące.
Jasne, że nie, ale zdecydowana większość moich znajomych (i nie sądzę, by było tak tylko u mnie) obwinia właśnie inne narody za obecną słabość Polski. Jak tutaj nie kusić się o wrzucanie do jednego worka? Jakiś tam procent nas na pewno ogarnia sytuację, ale patrząc choćby na polityków - jest z tym kiepsko.
Dr. Dundersztyc pisze:Jeżeli silne państwo, tak jak piszesz, to te które szanują sąsiedzi i doceniają to dlaczego nigdy nie szanowali Ś. P. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego? Co gorsza w samym państwie też go nie szanowali. Co więcej jednym prawomocnym wyrokiem sądu zostało zapalone zielone światło na oczernianie Ś. P. Prezydenta z czego wszyscy jego polityczni i medialni przeciwnicy z chęcią korzystali, a gdy jego zbrakło przenieśli swoją nagonkę na jego brata.
Nie uważałem go nigdy za dobrego prezydenta i nie dałem się ponieść emocjom po katastrofie do tego stopnia, że przepraszałem za wszystkie złe słowa pod jego adresem. Szkoda człowieka, ale nie ukrywam, że Polska może na tym tylko zyskać. O ile, oczywiście, nie wybiorą jego brata, który jest wg mnie większym populistą od Komorowskiego. Teraz popiera pielęgniarki, a jak był premierem - nic nie zrobił, by im ulżyć. Ale teraz jego matka jest chora, no i wybory tuż-tuż.

(Btw nie mam zdania w kwestii strajkujących pielęgniarek czy górników. Gdy Łódź upadła, dosłownie się zawaliła, bo przemysł włókienniczy nie przynosił już zysków, nikt nie dał grosza tym zwolnionym. Teraz wielce pokrzywdzeni stoczniowcy, górnicy... na wszystko przychodzi czas, stocznie nie są już opłacalne, więc brać odprawy i koniec. W Łodzi nie dano nam niczego.)
Dr. Dundersztyc pisze:Drażni mnie ta dyskryminacja kawalerstwa. Każdemu los pisze co innego. Nie każdy chce się łączyć w więzy małżeństwa z rożnych powodów. I trzeba to uszanować. Tak samo jak nie każdy chce zostać księdzem czy robotnikiem budowlanym / inżynierem budownictwa. Na pewno to nie jest powód do dyskryminacji takich ludzi. Gdzie jest napisane w Konstytucji RP, że kandydat na prezydenta RP musi być zamężny? To ma być ta tolerancyjna nowoczesna Europa? Jak tak to ja wysiadam. Jak na razie, jeszcze sam jestem kawalerem, ale nie życzył bym sobie by tak mnie traktowano w urzędach czy gdybym sam kandydował jakiś urząd państwowy.
Bo Ty nie dostrzegasz aż tak wielkiej roli, jaką prezydent powinien odgrywać jako wizytówka Polski. Jeśli patrzylibyśmy tylko na to, to najlepiej, gdyby Napieralski wygrał, ale ten już teraz udowadnia, kim jest. Po tych wyborach będzie mu się tutaj naprawdę dobrze żyło.
Dr. Dundersztyc pisze:Krótka piłka - pisząc, że jesteśmy chujowym narodem wrzucasz wszystkich Polaków do tego samego worka łącznie z sobą i ze mną. A wiesz dobrze, że tak nie jest. Pogląd taki można sobie wypracować w dwojaki sposób:

1. Poprzez nachalną nagonkę mas mediów, które atakują nas stereotypami codziennie.

2. Poprzez środowisko lokalne w którym się obracasz i wychowujesz.
ziel_AK - jesteś dla mnie właśnie typowym Polakiem. Lubię Cię i w ogóle, ale tak, uważam, że jesteś po prostu ślepy. Chciałbym napisać, że '90% Polaków to chuje', ale nie mam dostępu do takich danych statystycznych. Dla mnie Polacy to naród głupi, te kilka procent przepraszam.

Nikt z mojego otoczenia nie ma takich poglądów jak ja. Owszem, niektórzy podobne, ale większość ma takie jak Ty. W tv też chyba inne ideologie się wpaja. Jak dla mnie to właśnie tv jest w głównej mierze ścianą blokującą nasze porozumienia z innymi narodami.

Obrazek
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

27 cze 2010, 14:47

Robsessed pisze:Bo Ty nie dostrzegasz aż tak wielkiej roli, jaką prezydent powinien odgrywać jako wizytówka Polski.
Ależ oczywiście, że ja dostrzegam. I prezydent nie jest tylko wizytówką Polski. Jest też on zwierzchnikiem Polskich Sił Zbrojnych oraz ma możliwość zawetowania każdej ustawy. Władza nie jest w rękach tylko jednego człowieka - premiera. I dobrze, że jest podział dwuwładzy i że nie jesteśmy jakąś bananową republiką, gdzie prezydent jest tylko od fisiowania, wycieczek zagranicznych i podtrzymywania ze wszystkimi dobrych i ciepłych kontaktów. Od tego mamy Ministra Spraw Zagranicznych. Prezydent też ma wpływ na to co się dzieje w kraju i na to co się dzieje w Polskich ambasadach za granicą.

Z całym szacunkiem, ale odnoszę wrażenie, że to Ty nie dostrzegasz wielkiej roli prezydenta w zażądaniu państwem.

Jeżeli chcemy prawdziwej zgody dwa najważniejsze urzędy w państwie powinny być w rękach ludzi, którzy wywodzą się z odrębnych środowisk politycznych.

Sytuacja gdy bracia sprawowali dwa najważniejsze urzędy w państwie też była nie zdrowa. Co do tego nie ma żydach usprawiedliwień. Jednak walczyli oni wspólnie o Polski interes narodowy na arenie międzynarodowej, za co byli szczuci przez media, bo urzędasom z Brukseli nie podobało się, gdy "mało znaczący kraj" miał za dużo do powiedzenia i to jeszcze własne zdanie.

Ze strony PO i ich kandydata nie zapowiada się na takie działania.
Robsessed pisze:Nikt z mojego otoczenia nie ma takich poglądów jak ja. Owszem, niektórzy podobne, ale większość ma takie jak Ty. W tv też chyba inne ideologie się wpaja. Jak dla mnie to właśnie tv jest w głównej mierze ścianą blokującą nasze porozumienia z innymi narodami.
A nie zastawiałeś się nigdy, że to ty jesteś tym odmieńcem, a z resztą jest wszystko OK? (:

Taka mała dygresja...

Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

27 cze 2010, 14:51

Dr. Dundersztyc pisze:A nie zastawiałeś się nigdy, że to ty jesteś tym odmieńcem, a z resztą jest wszystko OK? (:
Na ten moment jestem przekonany o nieomylności swoich przekonań. (:

Obrazek
Awatar użytkownika
Pablo Abruzzi
Seryjny zabójca

27 cze 2010, 14:52

Ależ oczywiście, ze Polacy to naród deb*lów. To nie nowość, niestety szczera prawda - widzę to na co dzień. Na przykład jak było losowanie na euro - pamiętacie? Wszyscy Hurra Polska najlepsza, a teraz pierd*lą że lepiej by było jakby nam je odebrali - idioci - nie potrafią się cieszyć z czegoś co jest dobre dla NAS - Polski, Polaków. A ja nabijam się z takich osób, albo jeszcze inaczej - Jest taka firma Solaris, w 100% Polska - ostatnio wyprodukowali taki zaj*bisty tramwaj - jeden z najnowszych na świecie - pierwsze sztuki trafią do Poznania - zamiast się cieszyć to od razu: "U nas się coś takiego nie nadaje" itd. Jak nie było nowych - źle, są - też źle. Wniosek: Polacy to debilny, zakompleksiony naród. Ja należe do tej grupy, która się cieszy z sukcesów w kraju - niestety to ginący gatunek :/

Si vis pacem, para bellum - Jeśli chcesz pokoju, przygotuj się do wojny
Wegecjusz
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

27 cze 2010, 15:05

Robsessed pisze:Na ten moment jestem przekonany o nieomylności swoich przekonań. (:
Święci Pańscy! Przekonałeś mnie! Startuj w wyborach samorządowych na Prezydenta Łodzi :D

Dorzucę się do Twojej kampanii ;*

A zastanawialiście się kiedyś jak wygląda elektorat Bronka?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

27 cze 2010, 19:07

Pablo Abruzzi pisze:Ależ oczywiście, ze Polacy to naród deb*lów. To nie nowość, niestety szczera prawda - widzę to na co dzień. Na przykład jak było losowanie na euro - pamiętacie? Wszyscy Hurra Polska najlepsza, a teraz pierd*lą że lepiej by było jakby nam je odebrali - idioci - nie potrafią się cieszyć z czegoś co jest dobre dla NAS - Polski, Polaków.
To jest normalna reakcja. NA początku, hura, bo wyróżnienie, bo taki prestiż. Ale potem, gdy emocje opadną przychodzi czas na zimne kalkulacje. Do tej imprezy dopłacimy, zyski z promocji na przyszłość też mogą się okazać słabe, a dodatkowo znając życie i środowisko pseudokibiców to po zakończeniu Euro trzeba będzie jeszcze sporo zapłacić za remonty.
Pablo Abruzzi pisze:Jest taka firma Solaris, w 100% Polska - ostatnio wyprodukowali taki zaj*bisty tramwaj - jeden z najnowszych na świecie - pierwsze sztuki trafią do Poznania - zamiast się cieszyć to od razu: "U nas się coś takiego nie nadaje" itd. Jak nie było nowych - źle, są - też źle. Wniosek: Polacy to debilny, zakompleksiony naród.
Pytanie: ile kosztowały te tramwaje, jakie mają wyposażenie, jakie ceny proponowała konkurencja itp. W takich sprawach największą bolączką jest to, że za gospodarkę (czy to na szczeblu lokalnym, czy państwowym) odpowiadają ludzie, którzy wykształcenie odebrali za komuny i nie mają pojęcia o prawach, którymi rządzi się wolny rynek (którego zresztą w Europie - dzięki UE - i tak nie ma).

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

27 cze 2010, 19:11

Ja uważam że Polacy nie są głupim narodem. To naród malkontentów i narzekaczy. Jakże by nie było i tak będzie beznadziejnie. Wszystko z góry skazywane jest na porażkę. Kompletnie brakuje ludziom optymizmu.

No ale jacy wyborcy tacy politycy, jacy politycy taki kraj a jaki kraj tacy wyborcy. Koło się zamyka. Wszędobylska biurokracja, ciągle te same gęby w parlamencie, trzymające się kurczowo swoich stołków, dwie (pseudo) partie polityczne zwalczające się wzajemnie, plujące jadem na prawo i lewo... A TFU! Ta sytuacja nigdy nie będzie napawać optymizmem. A już jak czytam/słyszę teksty typu...
Wszyscy polacy to chu*e
...to normalnie nachodzi mnie psychoza :mgun:
Stereotypy to najgorszy wróg całej ludzkości. Niestety nie ma na to wpływu, bo wszystko od ludzi zależy, a ci są jacy są.

Co do drugiej tury wyborów. Szkoda marnować czas na taką bzdurę. Nie mam ochoty głosować na żadną z tych osób. Kampanie obu tych delikwentów nie przekonały mnie wystarczająco. Powiedzą niektórzy, że pójście na wybory to obywatelski obowiązek i trzeba wybrać chociażby mniejsze zło... Czy jeden czy drugi >> jeden kij. I tak na to samo wyjdzie.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, 19:14 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

28 cze 2010, 21:33

Sondaż: debatę wygrał Komorowski

Bronisław Komorowski wygrał niedzielną debatę - wynika z sondażu SMG/KRC dla "Faktów" TVN. Na marszałka postawiła blisko połowa badanych, a na Jarosława Kaczyńskiego - nieco ponad jedna piąta.

Spośród ponad 7 milionów Polaków oglądających w TVN 24, TVP i Polsacie pojedynek marszałka Sejmu z prezesem PiSu 49 procent uważa, że wygrał Bronisław Komorowski. 22 procent jest zdania, że lepszy w starciu był Jarosław Kaczyński. Ale zdaniem blisko jednej trzeciej (29 procent) pytanych nie da się wskazać zwycięzcy. Sondaż przeprowadzono 28 czerwca na grupie tysiąca osób.

Także w sondzie, którą wspólnie przeprowadziły portale tvn24.pl i onet.pl, wygrał Komorowski. Zdaniem znakomitej większości (63 proc.) z niemal 380 tysięcy internautów marszałek był lepszy. 27 procent postawiło na prezesa PiS. Co dziesiąta osoba uznała, że debatę należy uznać za nierozstrzygniętą.

kaw/tr

Źródło

Kod: Zaznacz cały

Mój komentarz:

Najbardziej rozwalający jest fakt, że te sondaże internetowe są jedną wielką farsą, a to z tego tytułu, iż można wielokrotnie w nich brać udział stosując bramki proxy, które skutecznie maskują nasz adres IP. Tych bramek w internecie są setki tysięcy...

Sam wczoraj kilkanaście razy zagłosowałem na jednego z kandydatów stosując takie bramki, a podczas głosowania zauważyłem, że niektóre braki zostały już przez kogoś wcześniej wykorzystane, gdyż wyświetlał mi się tylko wynik sondy...

Te sondaże internetowe są taką samą farsą jak ich odpowiedniki z Instytutu Millward Brown SMG/KRC.

FARSA.

Kolejny news:

Broń łatwiej dostępna

Piękna jest druga poprawka. Szkoda, że nie u nas...

Jest tam taki komentarz jednego ze specjalistów "od wszystkiego" onetowskiego pokroju:
pesym pisze:Lepiej tam jak w Polsce,durnoctwo,przemysł zbrojeniowy ma w tym interes,.

Ludzie lubią tragedie to co im żałować?

Kod: Zaznacz cały

Odpisałem:

Tragedią są takie wpisy na forum. Wpisy produkowane przez zaściankowy debilny naród z dwudziestoletnim stażem "demokracji". Druga poprawka do konstytucji USA została stworzona z myślą właśnie po to by obywatel mógł bronić się sam przed zwykłymi rzezimieszkami i przed władzą, gdyby ta zechciała ograniczyć jego swobody i wolności czy wprowadzić dyktaturę.

Uzbrojone społeczeństwo to takie z którym należy się liczyć.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2010, 23:33 przez Dr. Dundersztyc, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

28 cze 2010, 22:43

Właśnie słyszałem to, że wg większości debatę wygrał Komorowski. Nie wiem, skąd takie opinie. Oglądałem tą debatę dwa razy i twierdzę, że Kaczyński wypadł lepiej. Jego odpowiedzi były konkretne i mówił do widzów, a nie gdzieś na bok, jak Komorowski. Dziwi mnie też to, że słyszałem, ze uznano niefortunną wypowiedź Kaczyńskiego o załatwianiu spraw polonii na Białorusi z Rosją. Nie jest to wpadka, tylko pogląd... całkiem dziwny i nie rozumiem, jak można tak myśleć, ale to nie wpadka.

Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

28 cze 2010, 22:51

To nie jest wpadka. Komorowski nie wie, że sprawy Polonii na Białorusi można załatwiać wespół nie tylko z UE i innym instytucjami broniącym praw człowieka, ale także można o tym rozmawiać z Rosjanami. Czemu nie? Należ rozmawiać ze wszystkimi o takich problemach.

Obrazek
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

29 cze 2010, 09:21

Kariko pisze:Właśnie słyszałem to, że wg większości debatę wygrał Komorowski. Nie wiem, skąd takie opinie.
Proste. Bronek najechał na Jarka, a ten nie zdążył się odgryźć, bo się czas debaty skończył :)
Kariko pisze:Jego odpowiedzi były konkretne i mówił do widzów, a nie gdzieś na bok, jak Komorowski.
Bronek: Jest pan za in vitro?
Jaro: (po gadaninie o wierze i Kościele Katolickim) Jestem katolikiem.
I to jest konkretna odpowiedź?

Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

29 cze 2010, 12:10

Pangia pisze:Jaro: (po gadaninie o wierze i Kościele Katolickim) Jestem katolikiem.
Tak. Mimo że nie jestem osobą wierzącą, to potrafię zrozumieć, że Jarosław Kaczyński jest katolikiem. Kościół nie popiera in vitro, dlatego Jarosław jako prawdziwy chciałbym zaznaczyć katolik zgadza się z tym poglądem, według niego (i mnie :-p) wcale nie głupim. Swoją drogą byłby to dobry sposób jedynie dla armii, choć nijak ma się to do wolności człowieka. Jakież wielkie byłoby oburzenie Polaków.
Dr. Dundersztyc pisze:Piękna jest druga poprawka. Szkoda, że nie u nas...
Tia... W Stanach jest więcej morderstw i sprzeczek z użyciem broni, niż ofiar FSB i innych rosyjskich organizacji (a może nawet mafii? :-D). Nie chcę tego w Polsce, bo często odczuwam, że niejednego świerzbiłoby do użycia broni.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2010, 12:20 przez The Iceman, łącznie zmieniany 3 razy.

Posiadam zasilacz z białej listy.
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

29 cze 2010, 14:05

The Iceman pisze:
Pangia pisze:Jaro: (po gadaninie o wierze i Kościele Katolickim) Jestem katolikiem.
Tak.
Nie. Konkretna odpowiedź to "Tak, ponieważ/bo/gdyż..." lub "Nie, ponieważ/gdyż/bo...". A to, że on jest katolikiem ma się jak piernik do wiatraka.
The Iceman pisze:odczuwam, że niejednego świerzbiłoby do użycia broni
Na przykład mnie, jak o północy przyjdzie jakiś popierdo**niec i zacznie mi się wydzierać pod oknami. Albo robotnicy, którzy nie dają spać i zaczynają wiercić o 7. rano... Zacznij, ku*wa, o 8:00! Nic się nie stanie, a przynajmniej się wyśpię tak, jak większość dzieciaków w Rzeszowie, do ku*wy nędzy!!!

Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

29 cze 2010, 15:23

Pangia pisze:
The Iceman pisze:
Tak.
Nie. Konkretna odpowiedź to "Tak, ponieważ/bo/gdyż..." lub "Nie, ponieważ/gdyż/bo...". A to, że on jest katolikiem ma się jak piernik do wiatraka.
Tyle, że w wypadku in-vitro odpowiedź: "jestem katolikiem" jest jak najbardziej konkretna. Gdybyś był w temacie wiedziałbyś, że jakiś czas temu Episkopat Polski wyraził się jasno, że katolik nie może popierać tej metody zapłodnienia. https://www.episkopat.pl/?a=kalendarium_ ... INFORMACJE

Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

29 cze 2010, 15:43

I tak oto koledzy, powstają tak debilne ograniczenia/zabronienia itp.
Bo jak można coś zmienić, skoro to już jest jak jest, "to po co zmieniać"....wk*rwia mnie takie coś bardziej niż niemiłosiernie.

Zablokowany