Disco-polo
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- Dzienis
- V.I.P.
- Postawił piwo: 14 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
- Kontakt:
Co do tematu, to cieszy że wszyscy userzy "jak jeden mąż" hejtują tą "muzykę". 

Ostatnio zmieniony 04 sty 2017, 22:12 przez Dzienis, łącznie zmieniany 1 raz.
I regret nothing
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Dzienis pisze:bo muzyką tego wypadać nie nazywa

Dzienis pisze:Potem na początku wieku nastał regres disco polo, gatunek stał się obciachem i pośmiewiskiem
To było zawsze i od samego początku nie stało się nigdy niemodne. Po wsiach zawsze to grali. Nigdy nie byłem na wiejskiej zabawie, ale w domach i samochodach zawsze to brzmiało. Może tylko w tamtych czasach, gdy było mniej lubiane, siedział we wiernych temu gównu wsiochach żal "Dlaczego mnie nie akceptujesz?". Teraz żal znikł, "kochają nas wszyscy". Stąd ten boom. Nie licząc oczywiście pieniędzy.Dzienis pisze:gówno wróciło i to triumfalnie. Ale dlaczego? Czemuż to stało się modne?

A bardzo zaskoczyło mnie kiedyś, lat temu już parę, jak w telewizji raz po raz padało stwierdzenie, że wszyscy to lubią ale wstydzą się do tego przyznać. Jak do oglądania Kiepskich. I jak ci puszczą, to w końcu się przełamiesz i nóżka będzie dygała, to tylko kwestia czasu. Aż się podniesiesz i będziesz z nami tańczył. Siłą ci wmawiają, że się temu poddasz. A jak już nie, no to coś z tobą nie tak i powinieneś się leczyć. Jedyne co we mnie w takim przypadku dyga, to nerwowe ruchy głową. Gdzie są drzwi albo jakieś narzędzie mordu...
Nawet był czas renesansu, odświeżania i przepraszania starych wykonawców. Odkurzamy stare przeboje, nostalgia - w tym typie. Nie wiem czy oglądacie tokszoł Wojewódzkiego. Uczestniczył w tym renesansie. On zastanawiająco często zaprasza gwiazdy disco polo... Czemu?

Jak ja nienawidzę wesel, o kur...Dzienis pisze:Według mnie chodzi o to, że ludzie przestali się wstydzić disco polo, które w sumie nadal istniało, ale było grane raczej tylko na weselach czy innych zadupiowych zapomnianych przez cywilizację remizach. Teraz nikt się nie wstydzi, a wręcz modne jest epatowanie się tym.

To mówisz tylko o tej w miarę świadomej części pospólstwa. Większość w ogóle nie rozkminia co, jak i po co. Tylko bez absolutnie żadnej refleksji bierze to jako coś oczywistego. Jak to, że do wody się wchodzi, a słońce grzeje. I nawet do nich właśnie nie mam nic. W nich to przetrwało czas posuchy i im to odpowiada. Ich świat ograniczonej percepcji, organizmów pierwotnych jak gleba, po której stąpają. Dopóki słucha tego w swoim kręgu - nawet szanuję jego prawo do życia. Lecz ci, co świadomie wchodzą w to, czując za plecami żenadę, lub ci, co puszczają specjalnie - to jest gnój niszczący ten kraj. Tylko zabić.Dzienis pisze:Tak jak w wielu przypadkach działa tu też efekt "śniegowej kuli", wszyscy słuchają to i ja słucham, nawet jeśli w głębi duszy nie podoba mi się zbytnio, no ale kumple i koleżanki to lubią, to i ja będę udawać, że mi pasuje.
Lol, nie sądziłem, że aż tak. Nie jadę nigdy na Kaszuby!$haq pisze:Pamiętam sam jak byłem na tych wakacjach na Kaszubach, czyli w strony mojego taty, tam jak spojrzysz każdemu na szybę to widać telewizor z włączonym programem Polo TV

Ale właśnie. Nie mogę w nocy spać. Może coś w tv? Jeszcze przed świtem jebie mózg disco polo puszczane w TV4 i na Polsacie. I już zatruta głowa! Podstawowy pakiet każdej telewizji kablowej co zawiera? Koniecznie PoloTV. Nie dadzą TVP Info, TVP Kultura, czy choćby jakaś rozrywka. By ludzie mieli zawsze dawkę kultury i lepszej rozrywki, jak zawsze mają wodę w kranie. Nie, tego i tak nikt nie będzie oglądał, to po co. Ale, kurwa jego mać, PoloTV jest zawsze! W każdym jebanym pakiecie. Jak wyznanie wiary, jak obowiązkowy dla księdza brewiarz, jak konstytucja dla obywatela, jak słońce na niebie, jako oczywistość oczywistości. PoloTV must be.
No to czemu się dziwić? Presja zewsząd by to chcieć, mieć, lubić, kochać i szanować.
Tylko my, odmieńcy, czyści, Czyści! Bracia moi!Dzienis pisze:Co do tematu, to cieszy że wszyscy userzy "jak jeden mąż" hejtują tą "muzykę".

Grzebiemy dalej?

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 3 razy.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

- Dzienis
- V.I.P.
- Kontakt:
Też nie lubię, bo pomijając obowiązkowe disko polo i przaśność (zwłaszcza wiejskich) wesel, to dochodzą jeszcze kretyńskie oczepiny które tylko dopełniają całości tego smrodku wiochy.Tiquill pisze:Jak ja nienawidzę wesel, o kur... To właśnie tam wykuwa się porozumienie pokoleniowe. Lubią starzy i lubią młodzi. Choć i na każdym jebanym podwórku i z każdego złoma na kołach to się wydobywa. I łączy. I scala. Według mnie to nigdy nie zaginie. Zniknie pojęcie modne i niemodne. To po prostu jest krew, krew tego narodu.
Jak wesele to tylko w ogarniętym gronie w knajpie i z normalną kapelą bez żadnych "bara bara bara riki tiki ta". Ale to rzadkość.
Wojewódzkiego nie oglądam od wielu lat, czasem jeszcze zerknę chwilę jak się akurat trafi czasem w TV by zobaczyć jak się trzyma na stare lata.Tiquill pisze:Nie wiem czy oglądacie tokszoł Wojewódzkiego. Uczestniczył w tym renesansie. On zastanawiająco często zaprasza gwiazdy disco polo... Czemu?

Zaprasza tych których wskazuje mu stacja, poza tym discopolowcy pewnie sami wpychają mu się na kanapę byle tylko zaistnieć w szerszych mediach.
To cholernie smutne być takim człowiekiem, choć on pewnie akurat nie zdaje sobie z tego sprawy.Tiquill pisze:To mówisz tylko o tej w miarę świadomej części pospólstwa. Większość w ogóle nie rozkminia co, jak i po co. Tylko bez absolutnie żadnej refleksji bierze to jako coś oczywistego. Jak to, że do wody się wchodzi, a słońce grzeje. I nawet do nich właśnie nie mam nic. W nich to przetrwało czas posuchy i im to odpowiada. Ich świat ograniczonej percepcji, organizmów pierwotnych jak gleba, po której stąpają.
Lepiej włączyć sobie film czy serial na kompie czy laptopie, w TV nocą nie ma nic ciekawego, czasem jakiś badziewny erotyk albo wróżki.Tiquill pisze:Ale właśnie. Nie mogę w nocy spać. Może coś w tv? Jeszcze przed świtem jebie mózg disco polo puszczane w TV4 i na Polsacie. I już zatruta głowa!

Mam zwykłą cyfrową naziemną, 23 kanały w tym PoloTV, ale TVP Kultura, Historia, Info i Rozrywka również są (a także jakieś Fokus TV, Stopklatka, oba Pulsy i TVNy). Może masz kiepskiego dostawcę?Tiquill pisze: I już zatruta głowa! Podstawowy pakiet każdej telewizji kablowej co zawiera? Koniecznie PoloTV. Nie dadzą TVP Info, TVP Kultura, czy choćby jakaś rozrywka. By ludzie mieli zawsze dawkę kultury i lepszej rozrywki, jak zawsze mają wodę w kranie. Nie, tego i tak nikt nie będzie oglądał, to po co. Ale, kurwa jego mać, PoloTV jest zawsze!
Największe festiwale w Polsce to właśnie festiwale disco polo, choć o tym się nie mówi głośno (jeszcze). No dobra, pomijam Brudstok.Tiquill pisze:No to czemu się dziwić? Presja zewsząd by to chcieć, mieć, lubić, kochać i szanować.
Ale Openery czy TopTrendy chowają się przy takim festynie disco w Ostródzie.
No właśnie.Yossarian pisze:Przecież dał cudzysłów
I regret nothing
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Twoje to podstawowy pakiet cyfrowy. I u mnie też taki jest. Ale jest też pakiet dla zupełnie zacofanych, tam tylko 8 czy 9 stacji, jeszcze analogowy. TVP 1, 2, Polsat, TVN, TV 4, TVP 3/WOT, Trwam, PoloTV i kablówkowy. Tak, 9 kanałów. Te dwa dodatkowe to do modlitwy i do zabawy. Jedyna zaś zabawa to disco polo. To mnie wkurza!Dzienis pisze:Mam zwykłą cyfrową naziemną, 23 kanały w tym PoloTV, ale TVP Kultura, Historia, Info i Rozrywka również są (a także jakieś Fokus TV, Stopklatka, oba Pulsy i TVNy). Może masz kiepskiego dostawcę?
Nic takiego już nie pamiętam.Dzienis pisze:Jak wesele to tylko w ogarniętym gronie w knajpie i z normalną kapelą bez żadnych "bara bara bara riki tiki ta". Ale to rzadkość.

A wiesz, że czasem włączam/zostawiam wróżki w tle i coś tam pierdolą, kiedy ja robię coś na kompie? Nieraz jest dobra beka jak nikt do niego nie dzwoni a on musi gadać o czymś i gadać. Wtedy jest dobrze. Bo widzę, jak się komuś trafiło nieszczęście.Dzienis pisze:Lepiej włączyć sobie film czy serial na kompie czy laptopie, w TV nocą nie ma nic ciekawego, czasem jakiś badziewny erotyk albo wróżki.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Masz. Ale mnie jakoś spodobało się przycupnąć z tym na Cm. Niech autor decyduje.

- Dzienis
- V.I.P.
- Kontakt:
Mnie tam obojętnie, z jednej strony dobrze że na Cmentarzu, a z drugiej szkoda że np. taki SD nie może się wypowiedzieć czy inna osoba nie mająca tu dostępu.Tiquill pisze:Masz. Ale mnie jakoś spodobało się przycupnąć z tym na Cm. Niech autor decyduje.
Także wszystko jedno. Jak chcesz to przenoś, jak nie chcesz to nie, wybór pozostawiam Grabarzowi.

I regret nothing
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Za dużo się tu rozpisałem, by mi to ktoś wywalał na Bagno. SD i tak czyta niektóre cmentarne tematy, bo nieraz się tu wpowiadał. Wobec braku jednej opinii, decyduję ja. Na razie zostaje na Cmentarzu. Zdejmuję blokadę, jaką nałożył Rycho3D. Nie spamić tu w cmentarny sposób, pisać do rzeczy.

- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Jaką nazwę tematu dał Rycho...
Wrócę do tematu. On pójdzie z Cmentarza do Hard Parku, kiedy ten powstanie. A więc pisać!
TVP w Zakopanem organizuje Sylwestra. Będą same gwiazdy! Będzie Boney M, będzie Maryla Rodowicz. Ale będzie też Zenon Martyniuk z zespołem Akcent. Publiczna telewizja sprzyja disco-polo! No i co o tym sądzicie? Zaskakuje?
ł:
Wrócę do tematu. On pójdzie z Cmentarza do Hard Parku, kiedy ten powstanie. A więc pisać!

TVP w Zakopanem organizuje Sylwestra. Będą same gwiazdy! Będzie Boney M, będzie Maryla Rodowicz. Ale będzie też Zenon Martyniuk z zespołem Akcent. Publiczna telewizja sprzyja disco-polo! No i co o tym sądzicie? Zaskakuje?

-
- Grabarz
- Postawił piwo: 6 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
Zajebiście, lubię ich muzykęTiquill pisze:Będzie Boney M

Co do niej nie mam zdania.Tiquill pisze:będzie Maryla Rodowicz
Co jak co, ale on chyba robi "najnormalniejsze" disco polo, jeśli można to tak nazwać.Tiquill pisze:Ale będzie też Zenon Martyniuk z zespołem Akcent.
- Dzienis
- V.I.P.
- Kontakt:
Jak każą artystom skakać na nartach z Wielkiej Krokwi to będę oglądał.Tiquill pisze:TVP w Zakopanem organizuje Sylwestra.

Też ich lubię.Tiquill pisze:Będzie Boney M,
Ją już mniej.Tiquill pisze:będzie Maryla Rodowicz.
Chyba najpopularniejszy w tej chwili zespół disco polo z elementami biesiady. Coś jak Bayer Full w latach 90tych.Tiquill pisze:Ale będzie też Zenon Martyniuk z zespołem Akcent.

Martyniuka jednak nie lubię, bo jest strasznie przemądrzały w wywiadach i zgrywa się na nie wiadomo jakiego muzyka i artystę, a jest zwykłym pieśniarzem disco polo lajw.

Co w tym dziwnego, w końcu to się sprzedaje, zresztą żadna nowość, bo we wcześniejszych latach Boysów zapraszali, w tym roku ma też zagrać zespół Piękni i Młodzi (?).Tiquill pisze:Publiczna telewizja sprzyja disco-polo! No i co o tym sądzicie? Zaskakuje?
Założę się, że na Akcencie publika będzie najbardziej szalała.

W sumie obejrzę z ciekawości, chcę zobaczyć tę przaśność i może się pośmiać trochę albo poczuć żenadę.

I regret nothing
- Rycho3D
- Modder
- Postawił piwo: 8 razy
- Kontakt:
Sylwester bez Rodowicz, jest jak Boże narodzenie bez Kevina.Tiquill pisze:będzie Maryla Rodowicz
Wszystkie to robią, to ma służyć ogłupieniu ludzi. To robi gorszą dziurę w mózgu niż dopalacze. Do tego dorzucą paradokumentalne gówno i mamy pucz.Tiquill pisze:Publiczna telewizja sprzyja disco-polo!
W telewizji pracują pedały ze wsi, co się na muzyce nie znają i tańczą do wszystkiego co brzmi jak ursus.
8=======D