Pablo Abruzzi pisze:Watykan stracił władzę

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Wolałbym mówić po niemiecku, niż oddać kraj komunistom. Ale nic to nie zmienia w przypadku pomników, o które się spierałem.Kazik oczywiście wszystko sabotuje omg. Weź wrzucasz zdjęcie pomnika tego zje*a (o Stalinie mowa) i co?
Musieli mu postawić, bo inaczej kula w łeb, z resztą gdyby nie on bądź co bądź gadałbyś teraz po Niemiecku.
Tu widać jak mało wiesz synku. Molestowania, za które teraz musi przepraszać Benedykt XVI działy się pod nosem Jana Pawła II, który to w przeciwieństwie do następcy bardziej był zajęty pielgrzymowaniem i dialogiem międzyreligijnym niż trzymaniem dyscypliny wewnątrz hierarchów kościelnych.Pablo Abruzzi pisze:Według mnie osobą naprawdę wielką był JP2, jak on był nie było skandali i problemów, a teraz co oni odpierd*lają? Coraz więcej ludzi odchodzi od księży - Watykan stracił władzę, nikt nad tym nie panuje. Zwłaszcza ten pożal się Boże Benedykt.
Jak nasz Papież żył to była dyscyplina i nie było tak, że księża masowo dopuszczali się molestowań, więc nie dziw się tylko pierw poczytaj
Tym się różnimy. Ja uważam, że opinia publiczna to dziwka i gówno mnie ona obchodzi, dla mnie liczy się prawda. A prawda jest taka, że jeśli chodzi o incydenty pedofilskie w Kościele Jan Paweł II nie robił prawie nic, aby zadośćuczynić ofiarom i zapobiec podobnym przypadkom w przyszłości.Pablo Abruzzi pisze:HAHAHAHA mnie nazywasz synkiem? A sam podważasz autorytet takiego człowieka? Powiedz to publicznie to wyjdziesz na idiotę,
Owszem było lepiej: esbekom, ormowcom, partyjniakom i tym podobnym. Chyba, że za wyższy status życia uważasz puste sklepy i kiełbasę na kartki...Pablo Abruzzi pisze:Zresztą z relacji osób, które "doznały" komuny było lepiej niż teraz.
Lepiej by dla Polski było znaleźć się pod okupacją niemiecką niż być satelitą radziecką. Ale nie spodziewam się, że będziesz w stanie to zrozumieć.Pablo Abruzzi pisze: A jeśli chodzi o j. niemiecki to mi chodziło o to, że nie było by państwa polskiego. Ale jeśli tobie by to pasiło, nie mamy o czym rozmawiać....
Jak ktoś pisze coś na Forum, to automatycznie staje się to czymś publicznym. kazik napisał i coś nie wyszedł na idiotę, za to kto inny - już tak...Pablo Abruzzi pisze: A sam podważasz autorytet takiego człowieka? Powiedz to publicznie to wyjdziesz na idiotę
Jeśli starsi członkowie Twojej rodziny tak uważają, to pozdrawiam. U mnie w domu jeszcze nigdy nie usłyszałem, by kiedyś było lepiej. :O Ciekawe podejście... zadziwiają mnie ciągle ludzie.Pablo Abruzzi pisze:Zresztą z relacji osób, które "doznały" komuny było lepiej niż teraz.
Pangia pisze:Taki jeden haman mi dzisiaj chuchnął dymem w gębę. Pomyślałem, że jak jeszcze raz mi chuchnie... ...bo z nim chodzę do klasy.