Skąd wiesz, jak jest w USA? Tam może uczą się robić hotdogi z patyków.Robsessed pisze:W wieku 16 lat (najpóźniej) człowiek uczy się na lekcji geografii o tym całym zamieszaniu na kuli ziemskiej.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Skąd wiesz, jak jest w USA? Tam może uczą się robić hotdogi z patyków.Robsessed pisze:W wieku 16 lat (najpóźniej) człowiek uczy się na lekcji geografii o tym całym zamieszaniu na kuli ziemskiej.
Myślę, że te rakiety to pic na wodę. Coś wystrzelą, będą ładne fajerwerki. Jeśli pogoda się nie zmieni, albo ociepli powiedzą, że to działanie długofalowe, a jeśli przypadkiem się zdarzy, że będzie zimniej to otrąbią na cały świat swój wielki sukces.zielAK pisze:Myślicie, że po tym numerze nadejdzie epoka lodowcowa?
Ramesses pisze:https://wiadomosci.gazeta....odowy_most.html
swinia_spigelmana pisze:sa rejony ze znacznie zimniejszymi zimami. Sa rejony gdzie jest gorecej. Ale wszyscy mowia o ociepleniu bo to towar modny
politycznie i poczatek nowego biznesu eko.
...a Obama zasłynie jako zbawiciel tego zesputego i spalonego już przez globalne ocieplenie świata.kazik pisze:Myślę, że te rakiety to pic na wodę. Coś wystrzelą, będą ładne fajerwerki. Jeśli pogoda się nie zmieni, albo ociepli powiedzą, że to działanie długofalowe, a jeśli przypadkiem się zdarzy, że będzie zimniej to otrąbią na cały świat swój wielki sukces.
Nie wiem, czy tak można wierzyc Michnikowi i jego gazecie... a poza tym, czemu po prostu nie ochłodzą TYLKO tej Antarktydy?Ramesses pisze:w sumie nie dziwię się, że tak radykalnie chcą postępować
https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _most.html
Dlatego, by żydzi z Gazpromu mogli nam w Epoce Lodowcowej XXI podnieść cenę za gaz bądź odciąć go w razie potrzeby. My mamy górnictwo węglowe w poważnym zastoju, więc uruchomienie zasypanych i zalanych szybów potrwa z jeden rok i przez ten czas nam tyłki zmarzną, no chyba, że zaczniemy sprowadzać kacapowski węgiel z ChRL (który sami tam eksportujemy). Zapewne kontenerowce z węglem przejmą piraci u wybrzeży Somalii i zanim Pan Osam... ekhm... Obama wyśle Navy Seals Commando by odbiły nasz węgiel i załogę przy okazji u nas minie kolejny rok.Loc pisze:a poza tym, czemu po prostu nie ochłodzą TYLKO tej Antarktydy?
Moc żydowskich spisków nie śpi. Trzeba w miarę odpowiednio szybko je dostrzec, by móc nim przeciwdziałać.Loc pisze:Więc, jeśli te szelfy naprawdę pękły od ciepła, ktoś musiał wziąc palnik i to podgrzac.
GamesVault.INFO pisze:EA Sports postanowiło całkowicie zrezygnować z nośników danych, na rzecz dystrybucji gier tylko i wyłącznie za pośrednictwem Internetu. Co to oznacza dla graczy? Brak pudełek, machania płytkami, ale także konieczność ciągłego połączenia z Internetem w trakcie gry, co z kolei może zaowocować szpiegowaniem naszych poczynań. Są tacy, którym owe rozwiązanie odpowiada, jednak wielu trzęsie się na myśl, że pudełko z nową Fifą czy NHL już nigdy nie stanie na ich szafce.
Electronic Arts uważa, że cały ten zabieg uprości graczom życie, jednak nie trzeba być mistrzem dedukcji, by wywnioskować iż jest to raczej kolejny (chybiony) krok w walce z piractwem.
Ciekawostką jest fakt, iż Electronic Arts ma zamiar nieco zmienić swój model biznesowy, oddając gry... za darmo. Zarobki mają być czerpane na zasadzie mikrotranzakcji (coś jak w koreańskich MMORPG'ach).
Peter Moore sprawę skomentował następująco: "Można powiedzieć, że porzucamy stary model, ponieważ wierzymy, że sieć i bycie podłączonym do niej są przyszłością. Zobaczycie, że będziemy korzystali z doświadczeń zdobytych na rynku azjatyckim i będziemy dawać gry za darmo lub do pewnego stopnia za darmo. Mam nadzieję, że tak to się wam spodoba, że będziecie kupować te rzeczy i nie spoczniecie tylko na jednej".
Niech EA sobie wsadzi swój nowy model w rzyć. We mnie klienta już nie będzie miał.Peter Moore sprawę skomentował następująco: "Można powiedzieć, że porzucamy stary model, ponieważ wierzymy, że sieć i bycie podłączonym do niej są przyszłością. Zobaczycie, że będziemy korzystali z doświadczeń zdobytych na rynku azjatyckim i będziemy dawać gry za darmo lub do pewnego stopnia za darmo. Mam nadzieję, że tak to się wam spodoba, że będziecie kupować te rzeczy i nie spoczniecie tylko na jednej".
Ta pogoń będzie jeszcze większa. Bo takie działania, jak ten ruch EA, sprawią tylko, że grupa nielegalnych nabywców gier i ogólnie oprogramowania będzie jeszcze większa. Ja chromolę wasze sieciowe dystrybucje i aktualizacje, których nie jestem świadom. Liczę na to, że znajdą się ludzie, którzy wasze produkty złamią i przystosują do używania offline. Takie coś ściągnę w postaci obrazu i wypalę sobie na płycie, tak jak być powinno - niejeden tak powie. I zrobi.Silver Dragon pisze:Pogoń za piratami