HOT NEWS!

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

01 maja 2009, 20:53

Yossarian pisze:140 zyli i nie licz, że szybko stanieje!
Nie wiem, gdzie tak jest, ale jeśli nawet, to po prostu nie kupuj.

Co do wersji internetowych - walcie się na ryj. Ja lubię mieć eleganckie pudełko full wypas postawione na szafce. I za to często płacę, bo samej gry jako takiej bym nie kupił za daną cenę (vide Wiedźmin, którego uwielbiam, ale kupując go, wcale o nim zbyt dobrze nie myślałem).

Obrazek
ScoobyDoo

02 maja 2009, 16:16

Taa wszystko przez piratów. G*wniane gry robią to niech sie nie dziwią. Jakoś idSoftware dzięki piratom kase ma.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

19 maja 2009, 14:44

https://wiadomosci.onet.pl/1973562,441,item.html

Pieniądze poprzewracały ludziom w głowach. Jestem ciekaw, co by było, gdyby za wejście np. na onet czy wp trzeba było zapłacić

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

19 maja 2009, 18:32

Murdoch powiedział, że jest przekonany, iż czasy darmowego ściągania z internetu dobiegają końca.
Hehe jaki optymista. Niech sobie ten stary pierd wsadzi w d**ę tę swoją gazetę!

Nawet gdyby taka "idea" spowodowała odbicie się na inne portale udostępniające informacje nic się nie stanie, ponieważ tylko niewielka część społeczeństwa uważnie śledzi wydarzenia na świecie. Reszcie będzie to po prostu wisieć czy będą manipulowani za darmo czy za opłatą.

Myślicie, że na torrentach albo RS wkrótce można będzie pobrać jego gazety? :P
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 18:41 przez Dr. Dundersztyc, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

19 maja 2009, 21:25

zielAK pisze:Myślicie, że na torrentach albo RS wkrótce można będzie pobrać jego gazety? :P
Jak w poniedziałek wprowadzą płatny dostęp, to w niedzielę (dzień wcześniej xD) będzie można już ściągnąć gazety. :d

Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

23 maja 2009, 14:13

https://fronda.pl/news/czytaj/za_zniewaz ... za_faszyzm

Nie wiem jak Wy, ale ja czuję osaczony we własnym kraju...
Ostatnio zmieniony 23 maja 2009, 14:15 przez kazik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

23 maja 2009, 18:12

Kolejna głupota. :| Nie mają co robić tam na Wiejskiej, że wymyślają coraz to głupsze nowelizacje ustaw?

Obrazek
Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

23 maja 2009, 18:26

Zawsze jak przeglądam plan obrad to zajmują się pierdołami, a ważniejsze rzeczy są w dziale "ewentualnie, przy wystarczającej ilości czasu"

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

23 maja 2009, 21:31

obrażanie homoseksualistów podlegać ma karze do trzech lat więzienia.
Spoko, ale obrażanie hetero, alkoholików, graczy, pijących kawę, słuchających wszelkiej maści muzyki, długo i krótko włosych, noszących kolorowe skarpetki i wolących Heinekena od Carlsberg'a też! 8-)
GZ dla naszych władz, kolejna życiowa ustawa, która sprawi, że wszyscy zaczną zarabiać więcej, naród będzie szczęśliwy, a Polska stanie się światowym mocarstwem gospodarczym! xD

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

23 maja 2009, 21:45

Mówi się o wzajemnym poszanowaniu i równych prawach dla homoseksualistów. Ale coś takiego właśnie ich wyróżnia, pokazuje, że są 'inni'. Jeśli obrazisz sąsiada, to może on zwrócić się z tym do sądu. Jeśli gej poczuje się urażony to niech po prostu zrobi tak samo.

Tak btw to orientuje się ktoś, ile lat jest za obrażanie drugiej osoby?

Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

23 maja 2009, 21:55

Kodeks Karny pisze:Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,

podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.

§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.
§ 5. jest tu bardzo ważny, bo po tej nowelizacji obrażenie homosiów i innych grupy mniejszościowych objętych ustawą będą ścigane automatycznie, a nie na prośbę pokrzywdzonego.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2009, 21:57 przez kazik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

23 maja 2009, 21:58

Aha, obrażę Cię kazik, dostanę góra rok. Powiesz, że jesteś gejem, dostanę 3 lata...

Obrazek
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

23 maja 2009, 23:08

Robsessed pisze:Aha, obrażę Cię kazik, dostanę góra rok. Powiesz, że jesteś gejem, dostanę 3 lata...
A ja zostanę transwestytą lesbijką to dostaniesz aż 6 lat? xD

[ Komentarz dodany przez: Robsessed: 2009-05-23, 23:09 ]
Panie, za niecałe 2 dni Twoje urodziny. :D Jako prezent dam się nawet zamknąć... na jeden dzień oczywiście. xD

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

24 maja 2009, 14:30

Ludzie nie czepialiby się gejów gdyby nie to że większość z nich szczyci się swoimi preferencjami. Jak ktoś mnie obrazi za to że jestem ślepy to też powinien iść posiedzieć, i to przez jakieś 5 lat, bo przecież nie przechwalam się tym

Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

25 maja 2009, 15:22

A nosisz okulary?

Zablokowany