Bronie w modzie AWP

Tylko o P2: AW, AW7/AWP oraz AWPMod - i o żadnych innych modach.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

06 sie 2008, 20:30

mrv pisze:Eeh..
Jeżeli to tak wygląda, to trochę kijowo...
Mi to pokazuje, że nie ma pliku z paczką 'SS-tom1t", a co to jest, to ja nie wiem...
W takim razie, może łatwiej byłoby to właśnie zamienić jakoś...
To są właśnie smaczki ED. Ale na to też jest rada, która może pomóc. Prawdopodobne jest, że shorty tego pliczka wymaga (gdy nie ma wszystkich plików ED), ale z niego nie korzysta. Zrób jakiś lipny. Nie wiadomo tylko jakie rozszerzenie. Weź może jakiś plik tekstur, skopiuj go i nazwij SS-tom1t.utx i wrzuć do folderu Textures. A może .usx w StaticMeshes... Próbuj. ;)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell
Posty: 2182
Rejestracja: 30 sie 2007, 19:37
Lokalizacja: Apocalyptic City

06 sie 2008, 21:08

"Nie można znazeźć pliku dla paczki 'SS-tom1t'".
Byłoby OK, tylko tej paczki nigdzie nie ma
-> ED
-> StaticMeshes
-> SS-tom1l.usx

naprawdę nigdzie niema ;>


I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

06 sie 2008, 21:47

Hehe, tak bywa.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
mrv
Miłośnik broni
Posty: 102
Rejestracja: 29 lip 2008, 23:27
Lokalizacja: Internet :)

06 sie 2008, 22:41

Najlepiej skopiować wszystkie ;)
Ja miejsce mam :P :D

[ Dodano: 2008-08-07, 19:07 ]
No to tak:
znalazłem ten plik 'SS-tom1t' w Textures z ED (nawet nie wiem skąd się plik wziął, bo przeszukiwałem katalogi kilkakrotnie :D - ale jak jest to się cieszyć trzeba :P).

Więc zabrałem tego Shotguna i jest OK. Można strzelać itd.
Kiedy jednak schowałem broń (domyślnie [E]), to po wyjęciu jej z powrotem Koleś pokazuje mi zapałki (to chyba problem wspomniany wcześniej... :/).

No dobra, trudno - testuję dalej...
Wystrzelałem broń z pistoletu, to Koleś wyjmuje nowego Shotguna. OK.
Zmieniam broń. Potem wystrzelałem amunicję ze zwykłrego Shotguna i Koleś wyjmuje znowu nowego...
I tak sobie wpisałem kod na amunicję i zacząłem strzelać raz za razem, czyli szybko.
To mi wyskoczył wtedy Critical Error :/
oto treść:
"Failed to find function PlayWeaponReload in AW7PostalDude aw7_suburbs-1.AW7PostalDude4

Historia: UObject::ProcessEvent <- (ShortyWeapon aw7_suburbs-1.ShortyWeapon1, Function Engine.Weapon.Reloading.BeginState) <- UObject::GotoState <- UObject::ProcessEvent <- (ShortyWeapon aw7_suburbs-1.ShortyWeapon1, Function Engine.Weapon.NormalFire.AnimEnd) <- UpdateAnimation <- AActor::Tick <- TickAllActors <- ULevel::Tick <- (NetMode=0) <- TickLevel <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop"

A kod:
IWant Shorty.ShortyWeapon
nie działa mi.

Z tego klomunkikatu, to wynika, że nie ma jakiejś animacji, czy paczki chyba, no nie?

I replacer też by się przydał z zapałkami...
Zamiast zwykłych zawsze można użyć dużej, czyli Koktajl Mołotowa :D
A z misją w więzieniu to damy radę, bo jak cheatować, to NA MAXXX'A :D


Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1074
Rejestracja: 23 lut 2008, 16:49
Lokalizacja: Z odbyta

07 sie 2008, 18:21

Musisz mieć postal2.ini z ED-a...Bo w nim jest zakodowane przeładowywanie..A jak Ci IWanty nie działają to wpisz : GottaBeFuckingKidding


Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell
Posty: 2182
Rejestracja: 30 sie 2007, 19:37
Lokalizacja: Apocalyptic City

07 sie 2008, 18:37

little_psycho pisze:Musisz mieć postal2.ini z ED-a...Bo w nim jest zakodowane przeładowywanie..A jak Ci IWanty nie działają to wpisz : GottaBeFuckingKidding
mylisz się

mrv

zamień plik Postal2Game.u na ten z ED to w tym pliku znajduje się kod na przeładowywanie


I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1074
Rejestracja: 23 lut 2008, 16:49
Lokalizacja: Z odbyta

07 sie 2008, 19:45

No kurde wiedziałem ze to któryś z tych plików....Ale nie pamiętałem z których ....


Awatar użytkownika
mrv
Miłośnik broni
Posty: 102
Rejestracja: 29 lip 2008, 23:27
Lokalizacja: Internet :)

07 sie 2008, 19:47

Aha. OK. Thx.
Tylko przydałby się replacer z zapałkami, bo tak lipnie, że za każdym razem trzeba wystrzelać całą amunicję. :/
Umie ktoś zrobić?


Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1074
Rejestracja: 23 lut 2008, 16:49
Lokalizacja: Z odbyta

07 sie 2008, 20:13

Hmmm.....Ja mam tak że jak mi zniknie ta strzelba to przewijam kółkiem myszki i nagle mi się pojawia czasami.


Awatar użytkownika
mrv
Miłośnik broni
Posty: 102
Rejestracja: 29 lip 2008, 23:27
Lokalizacja: Internet :)

07 sie 2008, 20:20

General protection fault!
Mi wyskoczyło coś takiego.
To znaczy, że grę przeciążyłem?
Chciałbym zzaznaczyć, że dużo flaków było.

Z tym Shotgunem to zabawa jest przednia :D
Ale się z zapałkami miesza :/
Ktoś wspomniał, czy można zrobić replacer z zapałkami... ?


Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1074
Rejestracja: 23 lut 2008, 16:49
Lokalizacja: Z odbyta

07 sie 2008, 20:24

Skopiowałeś już ten pliczek z ED postal2game.u do awp ? Jak nie to zrób to.
A jeśli zrobiłeś to to po prostu za duża rozróba , tego nie naprawisz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

07 sie 2008, 20:25

mrv pisze:General protection fault!
Mi wyskoczyło coś takiego.
To znaczy, że grę przeciążyłem?
Chciałbym zzaznaczyć, że dużo flaków było.
Tak, przeciążyłeś.
mrv pisze:Ktoś wspomniał, czy można zrobić replacer z zapałkami... ?
Replacery robi się do trybu multi. W singlu trzeba byłoby ustawić zapałkom możliwość ich wyrzucenia. Ale też bardzo często w takich przypadkach pomaga kółko myszy, jak pisał little_psycho. Klawisz "nie widzi", mysz zaś tak, widzi. Ale nie wiem, czy w tym przypadku to zawsze pomoże.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
mrv
Miłośnik broni
Posty: 102
Rejestracja: 29 lip 2008, 23:27
Lokalizacja: Internet :)

07 sie 2008, 20:27

Skopiowałem :)
Fajnie się ładuje itd.
W jakim pliku są zapałki w AWP (AW)?
Bo nie za bardzo wiem...
Może bym coś spróbował z zamianą. :P

Chociaż znając tą grę, to będzie trzeba zmienić nie jeden, a kilka lub kilkanaście plików..

[ Dodano: 2008-08-07, 21:29 ]
Aha.
Rozumiem, ale z tymi plikami to i tak wyjdzie prawdopodobnie trochę zmian...

Może animację trzeba będzie zmienić(zrobić nawet)...

[ Dodano: 2008-08-07, 21:42 ]
Animacji nie będzie chyba trzeba robić :P

Teraz grzebię w PostED, ale nie wiem gdzie opcja wyrzucania jest...

Fajnie by też było coś w tym stylu:
IWant Inventory.TakeOff.MatchBoxWeapon :P hehe.

[ Dodano: 2008-08-07, 21:48 ]
Ale znowu pomyślałem, że musiałaby być tekstura do zapałek, kiedy sobie leżą, czy może można byłoby pominąć to?
Nie byłoby wtedy błędu jakiegoś?
Tekstura to jest, ale tylko jak Koleś ma je w ręce - w StaticMeshes znalazłem...
Ostatnio zmieniony 07 sie 2008, 20:56 przez mrv, łącznie zmieniany 6 razy.


Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1074
Rejestracja: 23 lut 2008, 16:49
Lokalizacja: Z odbyta

08 sie 2008, 09:26

Już wiem co zrobić aby shorty nie mieszał się z zapałkami.
1.Odpalamy ED
2.Wchodzimy w options
3.Wchodzimy w controls
4.Będzie tam "shorty.sawnoff" z duzych liter
5.Zmieniamy przycisk na zero
6.Skopiuj te pliki z ED : Postal2.INI, User.INI (chyba że odpalałeś EDa z awp , czyli masz zainstalowanego w awp i to w nim dokonales zmiany sterowania)
7.Podnies strzelbe
8.Nacisnij 0
9.Rozwalaj ludzi tak abym był z Ciebie dumny :evilbat:
U mnie tam działa :D
EDIT:No dobra , nie zawsze....
Ostatnio zmieniony 08 sie 2008, 09:34 przez little_psycho, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
mrv
Miłośnik broni
Posty: 102
Rejestracja: 29 lip 2008, 23:27
Lokalizacja: Internet :)

08 sie 2008, 20:52

To niestety nie działa.
Dlatego, że Shorty jest w tej kolejności, co zapałki i kanister :/
No, niestety...

Trzeba to jakoś inaczej zrobić.


ODPOWIEDZ