Aborcja

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

05 mar 2009, 05:48

mam takie pytanie i ono jest do tematu

ale zanim odpowiedziecie zastanówcie się

tu jest zdjęcie samochodu Ferrari Enzo
Obrazek

a tu Hot Wheels Ferrari Enzo

Obrazek

pytanie brzmi czy waszym zdaniem Hot Wheels Ferrari Enzo jesz jest normalnym samochodem jak Ferrari Enzo??

dajcie odpowiedź i krótkie uzasadnienie dlaczego tak odpowiedzieliście
Ostatnio zmieniony 05 mar 2009, 05:49 przez prawdziwy 666, łącznie zmieniany 1 raz.

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

05 mar 2009, 09:07

Skoro porównujesz ludzkie życie do przedmiotów to nie mam więcej pytań. :|

Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

05 mar 2009, 09:54

kazik pisze:Skoro porównujesz ludzkie życie do przedmiotów to nie mam więcej pytań. :|
a gdzie napisałem że porównuje ludzkie życie do przedmiotów???

ale od początku

założę się że w szkole jesteś na kierunku humanistycznym tak?
wiec pewnie o biologii wiesz tyle co kot napłakał

z biologicznego punktu widzenia różnica miedzy płodem (takim jak na tych propagandowych zdjęciach co dał Kazik na poprzedniej stronie) a normalnym człowiekiem jest właśnie taka sama

jak miedzy samochodem a resorakiem przedstawiającym ten samochód

a że płodu już wyglądają jak człowiek?? to co, figury woskowe też wyglądają jak ludzie (i to bardzo realistycznie) a ludźmi nie są

może zanim będziemy ciągnąc te dyskusje dalej spróbujmy odpowiedzieć na pytanie czym jest człowiek??

co czyni człowieka człowiekiem

Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

05 mar 2009, 17:18

Chodzę do technikum elektrycznego.

Figury woskowe nie będą żyć własnym życiem, nie będą przeżywać uniesień i zawodów miłosnych, nie będą harować aby utrzymać rodzinę, nie będą cieszyły się z radości tego świata, ani cierpieć zranione przez ten sam świat. Taka jest różnica.

Co do Twojej wypowiedzi. No właśnie co czyni człowieka?
Świadomość? - jeśli tak, to możemy zabijać ludzi w śpiączce, niemowlęta, starych i psychicznie chorych.
Samodzielność? - skoro tak, to za zabójstwo człowieka nie można kogoś kto zabił osobę sparaliżowaną, bądź dziecko.
Możliwość samodzielnego pobierania pokarmu bądź oddychania? - czy zatem osoby żyjące dzięki respiratorom nie są ludźmi?
Fakt narodzin? - wtedy zabicie płodu w łonie matki nie jest morderstwem, ale jeśli płód zostanie w jakiś sposób wyciągnięty poza macicę i dopiero wtedy zginie, to już mamy do czynienia z morderstwem.
Pełne ukształtowanie się płodu? - a co z dziećmi, które urodziły się z wadami, np. bez ręki? Nie są ludźmi?
Jedyny i niepowtarzalny kod DNA? Jeśli tak, to każda aborcja jest morderstwem, bo niszczy jedyny i niepowtarzalny genotyp ludzki, który powstaje przy połączeniu plemnika z komórką jajową.
No więc drodzy czytacze tej wiadomości, co czyni człowieka człowiekiem?
Ostatnio zmieniony 05 mar 2009, 17:19 przez kazik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

19 mar 2009, 03:46

kazik pisze:No więc drodzy czytacze tej wiadomości, co czyni człowieka człowiekiem?
Myślenie i wszystko myśleniu pochodne?

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

19 mar 2009, 15:12

Ha! Trafiony! Nie myślą tylko płody i ci po śmierci mózgowej. W obu przypadkach pytam: po co żyć będąc rośliną? Wiem że zaraz kazik powie, że płód tylko na początku jest jak roślina, a potem wyrasta z niego normalny (lub prawie normalny) człowiek. Jednakowoż (nowe słowo :D) na początku ciąży ten płód jest jak roślina

Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

19 mar 2009, 16:55

Psychika, a więc zdolność myślenia rozwija się około trzeciego roku życia. Co więc z niemowlakami? Ludzie czy nie?

Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

19 mar 2009, 18:37

Myślenie i podobne temu rzeczy. A niemowlaki dostrzegają otaczający je świat, rozpoznają osoby, itp.

Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

20 mar 2009, 08:18

Psy też, niczego to nie dowodzi.

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

22 mar 2009, 23:20

eddie pisze:Myślenie i podobne temu rzeczy. A niemowlaki dostrzegają otaczający je świat, rozpoznają osoby, itp.
Płód rozpoznaje głos matki i otaczające dźwięki.

Kiedy więc zaczyna się myślenie? Wtedy, gdy zaczyna się człowiek? Definicję proszę. :P

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Limo
Wnerwiony urzędas

20 maja 2009, 14:20

jak patrze na te filmiki to mi się niedobrze robi jacy ludzie potrfią być źli zgadzam się z tymi którzy uważają ze aborcja jest zla człowiek wg mnie od początku jest człowiekiem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

23 maja 2009, 14:20

Tina dostała do macicy zastrzyk z roztworem, zawierającym sól i substancje powodujące skurcze. Taka mieszanka wyżera płuca i skórę nienarodzonego dziecka, a kurcząca się macica w ciągu 24 godzin wyrzuca z siebie martwe ciałko. Następnego dnia w klinice Planned Parenthood, do której przyszła Tina, aborcjoniści musieli być w szoku, gdy o szóstej rano rozległ się płacz dziecka, które okazało się silniejsze od śmiertelnego zastrzyku. – Kiedy mnie zobaczyli, doświadczyli horroru morderstwa – mówi po latach Gianna, bo to ona była tym niemowlęciem. – Powinnam być ślepa i poparzona, powinnam być martwa, ale urodziłam się żywa. W akcie urodzenia mam napisane: „urodzona w trakcie aborcji”, a poniżej jest podpis lekarza, który tę aborcję przeprowadzał. W wieku 17 miesięcy Gianna został oddana pod opiekę zastępczej matce. Wtedy rozpoczęto rehabilitację dziewczynki.

Śladów dziecięcego porażenia prawie nie widać. Gianna wprawdzie trochę utyka, ale nie przeszkodziło jej to w ukończeniu dwóch biegów maratońskich. Najwięcej energii pochłania jej działalność na rzecz obrony życia. Gianna przemawiała między innymi w amerykańskim Kongresie, w brytyjskim parlamencie i w obecności prezydenta Stanów Zjednoczonych.
Gianna Jessen nieustannie podróżuje i apeluje o skończenie z zabójstwami nienarodzonych dzieci. – Jeśli aborcja jest prawem kobiety, to gdzie były moje prawa? – woła 32-letnia dziś kobieta, która jest obywatelką USA – państwa, które od sławetnego orzeczenia Sądu Najwyższego w sprawie Roe przeciw Wade z 1973 roku uważa aborcję za... prawo konstytucyjne! – Kiedy słyszę, że należy dopuścić aborcję w sytuacji, gdy dziecko może być upośledzone, to w moim sercu rozgrywa się horror. Cóż to za arogancja silnych, którzy chcą decydować, kto może żyć, a kto nie. A przecież tym, co ich samych utrzymuje przy życiu, jest miłosierdzie Boga, nawet jeśli oni Go nienawidzą – podkreśla Gianna.
https://fronda.pl/news/czytaj/aborcjonis ... a_ona_zyje

Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

25 maja 2009, 16:32

Jeśli aborcja jest prawem kobiety, to gdzie były moje prawa?
Mądrze mówi, może ten płód chce żyć, a inni decydują o jego życiu, taka matka co chce zabić własne dziecko, nie jest matką, jest morderczynią!

Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

25 maja 2009, 18:23

Yossarian pisze:
Jeśli aborcja jest prawem kobiety, to gdzie były moje prawa?
Mądrze mówi, może ten płód chce żyć, a inni decydują o jego życiu, taka matka co chce zabić własne dziecko, nie jest matką, jest morderczynią!
tak idąc tym tropem mógłbym przypomnieć o istnieniu czegoś takiego jak chrzest

a może te niemowlak nie chce być ochrzczony, a inni decydują o jego życiu

to samo z posyłaniem dzieci do szkół, rodzice przeważnie posyłają dzieciaka do takiej szkoły do jakiej sami chcieli by chodzić, a skąd pewność że ich dzieciak nie czuł by się lepiej w innym typie szkoły???

powiedzcie skoro u urodzonego już dzieciaka decydują o wszystkim rodzice to czemu w przypadku płodu ma być inaczej???

czyżby płód miał więcej praw niż narodzone dziecko???

Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

25 maja 2009, 18:42

Jak posyłam dziecko do przedszkola to go nie zabijam. Jak chrzczę moje dziecko to go nie zabijam. Jak karmię moje dziecko marmoladką gerbera to go nie zabijam. To jest największa różnica. Mając do wyboru mieć życie, które nie do końca mi się podoba czy nic nie mieć w ciemno biorę życie.

Zablokowany