[STP] za szybko chodzi

Tu pomagamy początkującym i całkiem zaawansowanym w ich kłopotach i błędach z P2, StP i AW.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

07 lip 2007, 21:07

mam taki problem. Kupilem nowego komputera i postal za szybko chodzi. tak jakoś 10x szybciej. I wogóle błedy są i takie tam pomoże ktos (na starym kompie chodzila bez zarzutów)

stary komp:

Procek: 1.7ghz
ram: 256
karta graficzna: 64mb z serii nvidia

nowy komp:
4.6ghz
ram: 2000mb
karta graficzna: z serii Ati 256mb
Ostatnio zmieniony 07 lip 2007, 22:36 przez ciuciu, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
zkar
Wielki Przedwieczny
Wielki Przedwieczny
Posty: 167
Rejestracja: 12 gru 2006, 19:21
Lokalizacja: z Bunkra
Kontakt:

08 lip 2007, 08:41

Spróbuj w ustawieniach pogrzebać i dac wszystko na max detale. Ilość trupów przechodzniów, rodzielczość i doinstaluj AWP to zaraz przestanie szybko chodzić :D


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

08 lip 2007, 13:46

A to niezłe! :): Wydajny komp = wydajna grafika. Ale żeby gra za szybko chodziła?? Przecież lepsza wydajność to nie równa się zwiększeniu prędkości ale detali. Może instalator gry coś "zwariował" i podczas instalu ustawił niewłaściwe opcje w Default.ini, bo takiego wypasu twórcy nie przewidzieli, hehe... Jeśli masz ów pliczek ze starego kompa, to podmień go (jest tylko do odczytu), archiwizując domyślny. Usuń (schowaj) Postal2.ini i odpal grę. Gra na podstawie podmienionego Default.ini utworzy nowy plik Postal2.ini. Jeśłi i to nie zadziała, to zrób podobną operację z plikiem DefUser.ini, który jest bazą dla pliku User.ini. :)

Gra za szybko chodzi! Zajebioza! :rotfl:


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

08 lip 2007, 13:46

Próbowałem ale w menu jak na coś nalece to znika i niewiem wogóle co przeł(anczam)
Ja nawet tej gry nie włączyłem bo praktycznie sie nieda. Gdy zainstalowałem AWP
to w menu było widać postacie jak się rozwalają.Te postacie tak szybko się ruszały że prawie znikały.
Jestem zawiedziony bo na nowym kompie sobie nie pogram a ten stary sprzedałem błeeee!!


Awatar użytkownika
Smiechu
Miłośnik broni
Posty: 119
Rejestracja: 08 lip 2007, 11:16
Lokalizacja: Z dupy strony
Kontakt:

08 lip 2007, 15:26

Jest taka komenda która spowalnia grę. Niestety jej nie pamiętam :| .


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

08 lip 2007, 15:59

To bullet, w StP dostępny po użyciu moda KW2. Ale to nie o to autorowi tematu chyba chodzi, bo Koleś nadal będzie poruszał się szybko. Podobnie jak po standardowym slomo...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

08 lip 2007, 17:52

Kurna, po raz pierwszy z czymś takim się spotykam. "Za szybko chodzi"... Dziwne, sam niedawno przesiadłem się z karty gaficznej 64 MB na 256 MB oraz zamieniłem 256 pamięci RAM na 768 i sama rozgrywka nie zmieniła się. Co prawda, zwiększyłem liczbę przewchodniów oraz detale i dialogi chyba na MAXimum jeszcze przed rozpoczęciem gry w Postala na nowym sprzęcie, więc jak tylko wrócę do Lodzi to pokombinuję z ustawieniami. Pozdro


Obrazek
Awatar użytkownika
Komaru
Wstydliwy morderca
Posty: 3
Rejestracja: 03 sie 2007, 20:05

03 sie 2007, 20:08

Mam IDENTYCZNY problem. Też przesiadłem sie ze starego kompa(gdzie gierka dobrze chodziła). Zainstalowałem patha i to nic nie dało. Mój nowy to:

Amd athlon x2 5200+
Ge force 8800 gts 320
1 gb ram (ddr2 800)
Ostatnio zmieniony 03 sie 2007, 20:08 przez Komaru, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

03 sie 2007, 20:21

A co będzie się działo po przejściu z DirectX na OpenGL? Jak to zrobić, pisałem w tym temacie. Tylko poddaj edycji plik Postal2.ini. Tam ED za wolno, tu StP za szybko - ciekawe jak to się będzie miało w przypadku OpenGL.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Komaru
Wstydliwy morderca
Posty: 3
Rejestracja: 03 sie 2007, 20:05

03 sie 2007, 20:50

Fajnie tylko.... gdzie jest ten plik?


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

03 sie 2007, 21:04

heh duzo mi to mowi
Komaru pisze:gdzie jest ten plik?
ale ktory??
chodzi ci o
Tiquill pisze:EternalDamnation.ini
w folderze x:/xxxxx/EternalDamnation/system


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

03 sie 2007, 21:58

Komaru, prosisz o pomoc z StP. Skierowałem Cię do tematu o ED, abyś tam znalazł szczegóły mojej rady. Ty jednak dalszy ciąg swego problemu napisałeś tam a nie tu. Czym zmyliłeś też Mixera, który udzielił Ci rady. Oba posty przeniosłem we właściwe miejsce.

Gdzie jest ten plik? W folderze Twojego StP, czyli, jeśli domyślnie go instalowałeś, to na
C:\Program Files\Postal 2 STP\System - tam szukaj pliku Postal2.ini.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Komaru
Wstydliwy morderca
Posty: 3
Rejestracja: 03 sie 2007, 20:05

05 sie 2007, 19:33

Zrobiłem jak mówisz... i dalej jest tak samo :cry:


Awatar użytkownika
Guardb
Początkujący morderca
Posty: 79
Rejestracja: 24 lut 2007, 13:10
Lokalizacja: Bytom

05 sie 2007, 19:39

Słyszałem o takich problemach przy procesorach dwurdzeniowych ale ty go chyba nie masz więc nie mam pojęcia co to może być może jest jakaś komenda na zmianę fpsów;p?


Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

05 sie 2007, 21:02

No, właśnie, nie wiemy ile gra wyciąga klatek. Wpisz w konsoli gry polecenie
Stat FPS
i zobacz ile masz klatek na sekundę. Spróbuj zwiększyć wartość
MinDesiredFrameRate=35.000000
na 70 (te zera po kropce: jedna gra je ma, inna nie ma w swym *.ini) lub więcej...
I daj grze maksymalną rozdzielczość, na jaką pozwalają opcje z samego menu. Może to spowolni.
Ha! Spróbuj jeszcze uruchomić jakiś inny program mocno obciążający komputer w czasie gdy grasz (skan antywirem, obróbka wideo...). Gra z pewnością będzie miała mało FPS. ;) Ale czy dzięki temu wszystko nie będzie już za szybko się poruszało?

Masz nowy hardware. A co z softem? Najnowszy DirectX, wszystkie nowe poprawki Microsoftu? Być może, to najnowsze dziedzictwo MS daje tego kopa.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
ODPOWIEDZ