Sztopor

Rozmowy o Postal 2: Штопор Жж0т.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

25 kwie 2011, 19:19

Koloses pisze:
Tiquill pisze:Ba, można nawet się pokusić
Zacząłem to czytać i pierwsza rzecz, która mi przyszła do głowy zanim doczytałem resztę był nowy dział.Naprawdę by się przydał.Wszystko osobno, we własnym temacie, a nie w jednym, który wkrótce może zostać zasypany ciekawostkami itd. itd..Taka mała propozycja ;)
Ba (znowu), i mnie się to kiedyś roiło. Każdy duży mod-dodatek ma swój temat. A Sztopor nie, trochę szkoda. Ale dotąd takie było nim zainteresowanie, że majakami byłoby myśleć o takim dziale. Ale - wszystko zależy od zainteresowania ludzi. Nowe tematy można pisać w ogólnym dziale. A gdy ich przybędzie - utworzenie działu to już tylko chwila, przyjemna formalność. :) I nie liczba graczy się liczy, ale liczba tematów. ;)

Co do fabryki, to niezbyt ją kojarzę. Jaka mapa?

Acha, bardzo mi przypadła do gustu kolej tamtejsza. Że z tego nikt dotąd nie zrobił mapy multiplayer, to ja się bardzo dziwię. Niby Rosjanie ostatnio w multi się ożywili, ale żeby promować dzieło swoich rodaków - to jakoś przysnęli. :P
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2011, 19:21 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Koloses
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 1023
Rejestracja: 27 kwie 2008, 08:27
Lokalizacja: 67-100

25 kwie 2011, 19:23

Tiquill pisze:Co do fabryki, to niezbyt ją kojarzę. Jaka mapa?
Chciałem napisać, co tam robimy, ale żeby nie spoilerować to podam nazwę mapy :D
Pif.fuk
Dokładniej chodzi mi o to miejsce:
Obrazek
Znajduje się ono na lewo od magazynu, w którym coś robimy w wątku głównym ^^
Wygląda na nieczynną. Z kominów nie leci dym, nikt się tam nie kręci..
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2011, 19:27 przez Koloses, łącznie zmieniany 3 razy.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

25 kwie 2011, 19:28

Po jednej stronie bramy tępe wojaki, do których fajnie się wali, po drugiej rozległa łąka z wrakami samochodów i/czy czołgów. Kojarzę. Ale misji już nie. Nie chcę spojlera, dlatego tylko spytam, w jaki dzień ta misja?

Edit: E, zaraz, to więzienie, tak? Kurna, dwa lata temu grałem, nie bardzo kojarzę...
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2011, 19:29 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

25 kwie 2011, 19:29

Aaa to byłem tam. Myślałem, że wejść nie mogę, bo jakaś misja się z tym wiąże, a ja ich nie mam, ale nie. Niemiłe rozczarowanie. Naprawdę myślałem, że tam można się dostać.


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Koloses
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 1023
Rejestracja: 27 kwie 2008, 08:27
Lokalizacja: 67-100

25 kwie 2011, 19:31

Tiquill pisze:Edit: E, zaraz, to więzienie, tak? Kurna, dwa lata temu grałem, nie bardzo kojarzę...
Nie, taki magazyn, misja w środę, a żeby nie spoilerować, to powiem jeszcze tylko słonik ^^
Aaa to byłem tam. Myślałem, że wejść nie mogę, bo jakaś misja się z tym wiąże, a ja ich nie mam, ale nie. Niemiłe rozczarowanie. Naprawdę myślałem, że tam można się dostać.
No, dla mnie to było jedno z większych rozczarowań tak dobrej gry :(


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

25 kwie 2011, 19:58

Acha, czyli zajrzałem tam poza misją. Zaś słoniki pamiętam z filmiku promującego samego Sztopora. Dobra, trzeba mi zagrać, to rozwieje mi wątpliwości co do tej fabryki. Twoje filmy przejrzałem tylko fragmentami, więc misje Sztopora nadal są dla mnie nieznane. :)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Japonka93
Miłośnik broni
Posty: 105
Rejestracja: 23 lip 2011, 12:13

25 lip 2011, 16:00

No to tak niewiedzialam gdzie napisac wiec pisze w tym temacie.... Mam pobrany ten dodatek sztopor... Problemem jest fakt ze jest w archiwuw i nie do instalacji tylko do samodzielnego wypakowania (w folderze sztopor sa inne foldery textures,system,StacicMeshes,Souds.. tak by samemu je wypakowac...) nie wiem gdzie mam to wstawić :/ moze mi nie podziałać w polskiej wersji ale bym chciala sprobowac tylko nie wiem czy poprostu wypakować do folderu Postal 2 czy jakos podmieniac cos :bolek: a nie chce zepsuc nic :P Ktoś wie co mam z tym zrobic?


ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MaxiS
Seryjny zabójca
Posty: 399
Rejestracja: 12 sie 2010, 10:56
Lokalizacja: mam to wiedzieć?

25 lip 2011, 16:58

(w folderze sztopor sa inne foldery textures,system,StacicMeshes,Souds.. tak by samemu je wypakowac...)
Tak jak większość modów i ten takie foldry posiada.... wchodzisz tam gdzie zainstalowałaś postala i tam masz takie foldery... wystarczy z np. z folderu textures przerzucić zawartość tego folderu do takiego samego folderu (textures) w folderze Postal 2 (i tak samo z resztą). Lecz nie wiem czy sztopor nie wymaga innych podstawek (STP tak ale inne to nie wiem).


Obrazek
Awatar użytkownika
Slayer
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach
Posty: 656
Rejestracja: 01 lip 2009, 18:02

25 lip 2011, 17:14

Tiquill pisze:W sierpniu 2005 rosyjska firma współpracująca z RWS wydała swoją własną wersję Postala 2. Sztopor Żżot - tak można tą rosyjską nazwę transkrypować na język polski. Nie jest to mod. To samodzielna wersja Postala 2, płatna i niestety wydana tylko w Rosji, na kkrążku DVD.
Japonka93 pisze:Mam pobrany ten dodatek sztopor...
2. Nie popieramy piractwa! Tak więc nie można prosić, podawać ani rozmawiać o nielegalnym oprogramowaniu.
No chyba że pobrałaś za opłatą z oficjalnej strony - o ile taka możliwość jest dostępna.


Teachin bitches how to swim
Awatar użytkownika
Japonka93
Miłośnik broni
Posty: 105
Rejestracja: 23 lip 2011, 12:13

25 lip 2011, 17:20

Przepraszam niedoczytalam. Nie pobierałam z bezplatnej stronki tylko z jakiejs płatnej :/ poprostu szukałam w internecie cos o tym i znalazłam w takiej wersji
MaxiS pisze:
(w folderze sztopor sa inne foldery textures,system,StacicMeshes,Souds.. tak by samemu je wypakowac...)
Tak jak większość modów i ten takie foldry posiada.... wchodzisz tam gdzie zainstalowałaś postala i tam masz takie foldery... wystarczy z np. z folderu textures przerzucić zawartość tego folderu do takiego samego folderu (textures) w folderze Postal 2 (i tak samo z resztą). Lecz nie wiem czy sztopor nie wymaga innych podstawek (STP tak ale inne to nie wiem).
Dobrze sprobuje w ten sposob. Co do podstawek tez tego niewiem mam co mam i sprobuje to odpalic .


ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

25 lip 2011, 17:34

Japonka93 pisze:Przepraszam niedoczytalam. Nie pobierałam z bezplatnej stronki tylko z jakiejs płatnej :/
Proszę o link.

Co do samego Sztopora, jeśli masz chociażby AW, to kilka skomplikowanych zabiegóww ułatwi Ci odpalenie gry(albo chociażby map - w skrócie AW+AWP+AWPM).


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Koloses
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 1023
Rejestracja: 27 kwie 2008, 08:27
Lokalizacja: 67-100

25 lip 2011, 18:13

MaxiS pisze:Tak jak większość modów i ten takie foldry posiada
To nie mod, tylko pełnoprawny dodatek wydany jedynie na terenie Rosji.
Mr Minio pisze: Proszę o link.
Na temat twojego wnikliwego dochodzenia bym coś powiedział, ale wolę się wstrzymać 8-)
Mr Minio pisze:Co do samego Sztopora, jeśli masz chociażby AW, to kilka skomplikowanych zabiegóww ułatwi Ci odpalenie gry
Wrzucałem gdzieś pliki z folderu "system", co może pomóc, albo można też wykonać zabieg z "Paths=".


Awatar użytkownika
Japonka93
Miłośnik broni
Posty: 105
Rejestracja: 23 lip 2011, 12:13

25 lip 2011, 18:42

Właśnie co do dodatku... Zrobiłam tak z tym wstawianiem w foldery ale no własnie... Nic sie nie zmieniło :/ jaśniej niewiem co powinnam zrobic zeby zagrac w te sztopor załaczyłam postal 2. Ale tak szukam w mapach w menu a tu nic nigdzie tego nie ma:P tak samo przeszukam AW i AWP:P Nic żadnej zmiany... Co do operacji z "Path=" emmm nie mam pojecia o co chodzi :zdziw: :bolek:


ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

25 lip 2011, 19:46

Dodaj do awp.ini:

Kod: Zaznacz cały

Paths=..\..\Sztopor\System\*.u
Paths=..\..\Sztopor\Maps\*.fuk
Paths=..\..\Sztopor\Animations\*.ukx
Paths=..\..\Sztopor\StaticMeshes\*.usx
Paths=..\..\Sztopor\Textures\*.utx
Paths=..\..\Sztopor\Sounds\*.uax
Paths=..\..\Sztopor\Music\*.ogg

Co do Twojego Sztopora i przyznania się do winy(na PW), a także faktu, że jesteś na Forum nowa, nie przyznaję ostrzeżenia. Otrzymujesz jedynie słowne upomnienie: Jakiekolwiek rozmowy o piractwie są na tym forum zabronione!
I przeczytaj Regulamin, bo pewnie tego nie zrobiłaś. ;)


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Japonka93
Miłośnik broni
Posty: 105
Rejestracja: 23 lip 2011, 12:13

25 lip 2011, 21:42

Kod: Zaznacz cały

" Dobra dodać do awp.ini:

Paths=..\..\Sztopor\System\*.u 
Paths=..\..\Sztopor\Maps\*.fuk 
Paths=..\..\Sztopor\Animations\*.ukx 
Paths=..\..\Sztopor\StaticMeshes\*.usx 
Paths=..\..\Sztopor\Textures\*.utx 
Paths=..\..\Sztopor\Sounds\*.uax 
Paths=..\..\Sztopor\Music\*.ogg "
Dobra mam ostanie pytanie... Gdzie jest to awp.ini ? :D sorki ale pierwszy raz cos probuje odpalić w inny sposob.... :lol:

[ Dodano: 2011-07-25, 22:45 ]
Dobra znalazlam :D

[ Dodano: 2011-07-25, 22:55 ]
Dobra problem dalej ten sam zawartość folderów dodane te Paths dodane Sztopora dalej nigdzie nie widać :(


ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ