Skoki narciarskie

Więcej niż dotychczas. Bez kompromisów. Działa na emocje. Ale musisz myśleć, bardziej.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

15 sty 2017, 19:51

No i mamy piękny dublet Stocha. Nasz zawodnik idzie za ciosem. Szykuje się niezłe święto w Zakopcu

A ja mam takie pytanie. czy komuś się kiedyś zdarzyło oglądać te zawody na żywo?

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

15 sty 2017, 20:41

Silver Dragon pisze:No i mamy piękny dublet Stocha. Nasz zawodnik idzie za ciosem. Szykuje się niezłe święto w Zakopcu
Brawa dla niego. Dobry również występ Kota. Ale konkursy mocno loteryjne były, tylni wiatr uniemożliwia tu odlatywanie z niższych belek.
W Zakopcu liczę na wygranie drużynówki i kolejne zwycięstwo Kamila.
Silver Dragon pisze:A ja mam takie pytanie. czy komuś się kiedyś zdarzyło oglądać te zawody na żywo?
Miałem kiedyś plany, ale nie wyszło. Z tego co słyszałem to na żywo jest świetna atmosfera, ale gorzej z samym oglądaniem skoków, w telewizji jest wszystko lepiej pokazane. Chyba, że siedzi się w loży VIPów jak prezydent dzisiaj. ;)

I regret nothing
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

21 sty 2017, 18:21

Drugie miejsce dziś w drużynówce w Zakopanem, wygrały niestety Niemiaszki. ;>
Na szczęście lider PN zachowany, szkoda dzisiaj tylko słabego pierwszego skoku Stocha, bo zabrakło 3m do zwycięstwa.
No nic, Kamil niech jutro się odkuje. :polska:

I regret nothing
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

21 sty 2017, 19:13

No niestety. Takie życie
Ale i tak piękny wynik :brawo2:

Jutrzejsze zawody zapowiadają się nader ciekawie
Jakby jutro 'Wiewiór' wygrał, nie miałbym nic przeciwko ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

22 sty 2017, 20:28

No i się odkuł, czwarte zwycięstwo z rzędu Stocha, brawo. :brawo2:
Reszta naszych też dobrze. :polska:

I regret nothing
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

22 sty 2017, 21:06

I to w jakim stylu
Trypletu na rodzimych skoczniach jeszcze dotychczas nie było. Jak do tego dodać jeszcze drugie miejsce drużyny - prawie perfekcyjny występ

Ciekawe co będzie dalej. Za tydzień odbędą się zawody w 'jaskini niemieckiego lwa'. To chyba największa duża skocznia na świecie (Nie licząc mamutów). Ciekawe czy komuś znowu się uda przekroczyć 150 m?

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

22 sty 2017, 22:02

Silver Dragon pisze:Ciekawe co będzie dalej. Za tydzień odbędą się zawody w 'jaskini niemieckiego lwa'. To chyba największa duża skocznia na świecie (Nie licząc mamutów).
Tak, jest największa. K-130, HS145. Jedyna na której można bezpiecznie latać ponad 150m.
Silver Dragon pisze:Ciekawe czy komuś znowu się uda przekroczyć 150 m?
To już zależy od belki i wiatru. Jak będzie wiało z przodu to bardzo możliwe.

I regret nothing
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

28 sty 2017, 18:37

Yeah, wygraliśmy drużynówkę na niemieckiej ziemi!!! :polska: :winko:

I regret nothing
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

28 sty 2017, 19:09

Niemcy wygrywają u nas, my wygrywamy u Niemców. I to dwa razy :ok:
Cudne widowisko

Teraz jeszcze jutro powtórka i będzie gites ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

29 sty 2017, 18:16

Tym razem Stoch piąty. Nie zawsze się wygrywa
Poza tym mocne zawody dzisiaj były, że zawodnik skaczący 136 m nie awansuje do drugiej serii (nie wiem jednak jakie były warunki i styl, nie widziałem niestety)

Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

29 sty 2017, 18:38

Jak w Zakopanem nie wyszło, na co się telewizornia szykowała - to ukręcili szybko i zręcznie oczekiwaniom na złoto łeb i kazali się cieszyć z drugiego miejsca. Uhehehe, hłehłehłehe. :):

Dziś też. No chciałem żeby Stochowi udał się wyczyn i kolejne z rzędu zwycięstwo. Nawet ja. Mam ten sport gdzieś, ale wariacja w tv robi swoje. A niech ma. Włączam se na teleekspress - nóż w dupę, skoki! Tfu! ;> Że co? Nie udało się? Stoch piąty? Był szyderczy śmiech. Nie na wyniki, bo różnie może być, to sport. Ale na narodowe oczekiwania. Buuu, się nie udało. :kotek:

Ale popatrzmy na wczorajszy sukces jeszcze raz - mówią w tiwi. Hehehehe. Całe skoki. :trollface:

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

29 sty 2017, 19:56

Największym problemem reprezentacji Polski i to nie ważne w jakim sporcie, są dziennikarze
Pier#olą czasami takie głupoty, że głowa mała. Te ich oczekiwania, ciągłe gdybania, dmuchanie balonika do granic możliwości powodują całkowite zniechęcenie wielu osób do oglądania jakiejkolwiek rywalizacji
Jak idzie dobrze to jest wielki hajp, jak się powinie noga, OJEEEEJ!! Jest wielkie larum

W lecie oglądałem online letnie GP w skokach, ot tak się mi nawinęło. Przez całą transmisję nie było komentarza bo coś im wysiadło i powiem szczerze, że oglądało się o niebo lepiej, słysząc wyłącznie to co sią działo tam na skoczni

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

29 sty 2017, 22:42

Silver Dragon pisze:Największym problemem reprezentacji Polski i to nie ważne w jakim sporcie, są dziennikarze
Pier#olą czasami takie głupoty, że głowa mała. Te ich oczekiwania, ciągłe gdybania, dmuchanie balonika do granic możliwości powodują całkowite zniechęcenie wielu osób do oglądania jakiejkolwiek rywalizacji
Jak idzie dobrze to jest wielki hajp, jak się powinie noga, OJEEEEJ!! Jest wielkie larum
Całkowita zgoda. Większość z nich to zwykłe hieny i podludzie.
Silver Dragon pisze:Przez całą transmisję nie było komentarza bo coś im wysiadło i powiem szczerze, że oglądało się o niebo lepiej, słysząc wyłącznie to co sią działo tam na skoczni
Szkoda, że nie ma opcji wyłączenia komentarza w TV z pozostawieniem dźwięku otoczenia.
Tiquill pisze:Dziś też. No chciałem żeby Stochowi udał się wyczyn i kolejne z rzędu zwycięstwo. Nawet ja. Mam ten sport gdzieś, ale wariacja w tv robi swoje. A niech ma. Włączam se na teleekspress - nóż w dupę, skoki! Tfu! Że co? Nie udało się? Stoch piąty? Był szyderczy śmiech. Nie na wyniki, bo różnie może być, to sport. Ale na narodowe oczekiwania. Buuu, się nie udało.
Ee tam. Ja się nie przejmuję. Dziś to Austriacy mieli dzień konia.
Mimo wszystko my mamy lidera PŚ i prowadzimy z wciąż dużą przewagą w PN. Dzisiejszy średni dla nas konkurs (dawniej byśmy wzięli z pocałowaniem ręki 5 Polaków w 15tce) nie miał zbyt dużego znaczenia. Zwłaszcza, gdy wyniki były w głównej mierze ustawione przez punkty za wiatr (odejmowane nawet -26 pkt!).
Stoch dziś skakał nieźle, ale byli po prostu lepsi. Nie zawsze będzie wygrywał.

Za tydzień loty na przebudowanym mamucie, ciekawe jak tam będą spisywać się skoczkowie, może nowy rekord Polski?

I regret nothing
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

04 lut 2017, 18:04

I kolejne podium Polaka. Gratz :brawo2:
Wellinger dowalił rekordem w pierwszej serii aż szczęka wielu opadła xD

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

04 lut 2017, 20:51

Silver Dragon pisze:Wellinger dowalił rekordem w pierwszej serii aż szczęka wielu opadła
Fakt, w świetnej jest formie.

Brawa dla Stocha za podium.
Kolejnego gola strzelił też Lewandowski, a Kowalczyk rano odniosła swoje 50 zwycięstwo w konkursie PŚ. :brawo2:

I regret nothing
Zablokowany