[POMOC] Rozwala mnie na robionej mapie

Uczymy się edytowania P2 i rozwiązujemy nasze problemy. Nowi adepci mile widziani!

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

18 paź 2007, 21:49

ALCRD czytaj wyżej :D

[ Dodano: 2007-10-18, 22:55 ]
czemu m i nic niepomaga!? całą mape na marne robiłem?? i jak tu niemowic:
to moj pierwszy mod/mapka i ostatni/a???


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

18 paź 2007, 23:01

Ech, ciuciu, z Toba to ja mam taki problem, że choćbym i pękł to i tak chyba nigdy nie udało mi się ci pomóc. Nagłówkuję, napiszę - a winą jest jakieś twoje niedopatrzenie. Sprawdź dobrze. Playerstart nad powierzchnią, Rebuild All + i reszta domyślna = musi działać. Chyba, że po drodze coś jeszcze przekombinowałeś... Jak się nic nie uda, zapodaj i tak tą mapę. Naprawi się. ;)

"Głowa do góry!" :diabel:


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

19 paź 2007, 11:30

Włąśnie tak myślałem żeby dać te mapke za 2h mapka powinna byc
ohh zeby nieta praca to bym napisal nowego postala :diabel:

[ Dodano: 2007-10-19, 13:58 ]
Mapka w załączniku. narazie testowa:D

[ Dodano: 2007-10-19, 13:59 ]
tu

[ Dodano: 2007-10-19, 14:00 ]
w załączniku

[ Dodano: 2007-10-19, 14:39 ]
A jezeli chodzi oto ze za nisko postawiam playerka to nir to poniewaz kazda postac jaka umieszcze ,,peka,, brrrr

[ Dodano: 2007-10-19, 14:46 ]

Musicie to zobac zyć!!!

[ Dodano: 2007-10-19, 21:14 ]
Wiem co jest żródłem błędu!!!
miałem mape Anotherbodies chyba tiquilla i chodziło ok. gdy dorobiłem tzw pokój ludzie zqaceli pękać!!! czyli robię coś z powierchnią. żeby niebyło odrazu mówie jak zrobiłem.
1.otwieram mape another bodies
2.wybieram cube i dodaje pokój
3. wstawiam zombie
4.odpalam mape
5.Wyłączam postala ze względu na to że ludzie sie rospryskują. Więc w skrócie CO JEST ???


Awatar użytkownika
Edek
Modder
Modder
Posty: 116
Rejestracja: 30 paź 2007, 13:46
Lokalizacja: Rapture

30 lis 2007, 18:02

ja to robie tak i wszystko chodzi,mianowicie: :czytaj:
1.robie pomieszczenie
2.dodaję playerstart,light i path node
3.wchodzę z zakładkę build i wybieram build all
4.włączam mapke
5.i ciesze sie z niej


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

30 lis 2007, 18:46

Ważne jest też umieszczanie patch nodów ... i to tak by nie były za blisko siebie albo za blisko innych objektów ... tak jak było wspominane wcześcniej do wyszukiwania błędów też treba zajrzeć w tools :)


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

01 gru 2007, 01:13

Edek pisze:ja to robie tak i wszystko chodzi,mianowicie:
1.robie pomieszczenie
2.dodaję playerstart,light i path node
3.wchodzę z zakładkę build i wybieram build all
4.włączam mapke
5.i ciesze sie z niej
ekhm ekhm. ty czasem patrzysz na date ostatniego posta?? mój post:2007-10-19, 11:30

Twój:Wczoraj 18:02

A pozatym chyba nieprzęgładasz tematów bo juz robie mapke i nawet niezle mi wychodzi. Ale dobrze ze napisałęś bo jezeli ktos niepołapie to znajdzie odpowiedz tutaj


ODPOWIEDZ