[P2] Problem z kartą grafiki i DirectX

Tu pomagamy początkującym i całkiem zaawansowanym w ich kłopotach i błędach z P2, StP i AW.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ryan
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 18 lut 2007, 17:47

18 lut 2007, 17:51

cze,
mam duży problem kiedy przechodzę przez mapę a właściwie wchodzę przez mosty czy wychodzę z jakiś lokacji to pokazuję mi się błąd że nie mam directX 8.1b lub cos jest nie tak z grą. ale ta gra jest z gazetaki Play. co zrobić?
pzdr.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, 14:31 przez Ryan, łącznie zmieniany 2 razy.


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

18 lut 2007, 18:46

Po pierwsze: witamy na Forum Postala 8)
Po drugie: Zapoznaj się z REGULAMINEM. Nie mówię, że zdąrzyłeś już złamać ten wspaniały kodeks, po prostu pamiętaj o nim pisząc posty.
I wreszcie, po trzecie: jakiego masz directa? Ja mam 9.0c i nie mam problemów z uruchamianiem gry.
Aha, czy mógłbys skopiować Nam treść tego błędu? Być może okazałoby się to pomocne.
Pozdrawiam


Obrazek
Awatar użytkownika
zkar
Wielki Przedwieczny
Wielki Przedwieczny
Posty: 167
Rejestracja: 12 gru 2006, 19:21
Lokalizacja: z Bunkra
Kontakt:

19 lut 2007, 12:33

Spodziewam się pytania : "a skad wziac directx 9.0c. prosze o pomoc pzdr"


Awatar użytkownika
Luigi
Seryjny zabójca
Posty: 394
Rejestracja: 05 lis 2006, 00:16
Kontakt:

19 lut 2007, 12:45

z gugli.


Obrazek
Awatar użytkownika
Ryan
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 18 lut 2007, 17:47

19 lut 2007, 14:31

If you don't have DirectX 8.1b or later installed then please install it now. Otherwise, check the Postal 2 Tech Support site for more information.

oto ten komunikat a co do directaX 9.0c to go mam juz dawno lecznie wiem czy moja karta go obsługuje mam karte 32 MB lub 64 MB.
A co do tego działu Postala 8 to nie ja przesunąłem temat.


Awatar użytkownika
Luigi
Seryjny zabójca
Posty: 394
Rejestracja: 05 lis 2006, 00:16
Kontakt:

19 lut 2007, 15:07

ja mam GeForce 5200 64mb i postal mi idzie. I Nie mogle tematu przesunac, nie jestes modem.


Obrazek
Awatar użytkownika
Ryan
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 18 lut 2007, 17:47

19 lut 2007, 16:41

nie wiem co jest nie tak z tym postalem. wiem że nie jestem modem ale odpowiadam na pierwszy post. ten temat został przesunięty z działu o Postalu 2.


Awatar użytkownika
Iquid
Założyciel PostalSite
Założyciel PostalSite
Posty: 667
Rejestracja: 14 paź 2006, 11:06
Lokalizacja: GRS
Kontakt:

19 lut 2007, 17:33

Bo od problemów jest dział pomoc! Ja go tu wrzuciłem! koniec off'a!


Awatar użytkownika
Ryan
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 18 lut 2007, 17:47

19 lut 2007, 19:13

Wybaczcie ale nie zauważyłem że nie mam akcenelatora 3D :( I niestety mi nie działa.
pzdr.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

19 lut 2007, 22:59

Ryan pisze:a co do directaX 9.0c to go mam juz dawno lecznie wiem czy moja karta go obsługuje mam karte 32 MB lub 64 MB.
Trochę mało, ale DX 9.0c powinien raczej być na tyle kompatybilny wstecz by te 32 MB starczyło. Próbuj. A co do:
Ryan pisze:nie zauważyłem że nie mam akcenelatora 3D :( I niestety mi nie działa.
Akcelerator 3D to komponent karty graficznej, wbudowany. Jeśli go nie masz to albo masz b. starą kartę grafiki - albo ją uszkodzoną. Nie podałeś co masz za sprzęt. Coż mogę radzić? :-| Jeśli gry o podobnych wymaganiach jak Postal 2 ci chodziły, to:
1. najpierw zainstaluj nowe stery do grafiki, a potem dopiero
2. jeszcze raz zainstaluj DirectX ale w wersji 9.0b (jest bezpieczniejsza dla starszych kart).
Ostatnio zmieniony 22 lut 2007, 20:45 przez Tiquill, łącznie zmieniany 2 razy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Ryan
Wstydliwy morderca
Posty: 5
Rejestracja: 18 lut 2007, 17:47

22 lut 2007, 17:42

no cóż pisało mi że mam karte graficzna standardową (wydaję mi się że jest troszkę stara) a co do reszty to wporządku. dzięki za pomoc ale Postal 2 to już nie na mój komputer.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

22 lut 2007, 20:53

Cóż, szkoda... :-(

Ta sprawa zakończona, mógłbym zamknąć. Ale zmienię tytuł wątku, aby inni mający podobne problemy mieli jednoznaczny tytuł, gdzie pisać i nie mnożyli podobnych tematów...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
kondzika
Wstydliwy morderca
Posty: 1
Rejestracja: 10 kwie 2008, 19:17
Lokalizacja: Piłka nożna

10 kwie 2008, 19:24

Kmieciu Słuchaj ja też mam Diverec 9.0 I MAM problemy :( :( :( :rifle: :rifle: :rifle: :P :cry: :mgun2: :mgun2: :mgun2: :mgun2: :mgun2: :mgun: :mgun: :mgun: :mgun:

[ Dodano: 2008-04-10, 20:27 ]
Kmieciu pisze:Po pierwsze: witamy na Forum Postala 8)
Po drugie: Zapoznaj się z REGULAMINEM. Nie mówię, że zdąrzyłeś już złamać ten wspaniały kodeks, po prostu pamiętaj o nim pisząc posty.
I wreszcie, po trzecie: jakiego masz directa? Ja mam 9.0c i nie mam problemów z uruchamianiem gry.
Aha, czy mógłbys skopiować Nam treść tego błędu? Być może okazałoby się to pomocne.
Pozdrawiam
Słuchaj ja tez mam directa 9.0 I MAM PROBLEMY :P


Kondzik
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

10 kwie 2008, 19:35

Mógłbyś opisać ten problem? Ale pisz po Polsku, bo z pisma obrazkowego nie wiele zrozumiemy. Nie musisz walić w ch*j emot. No i z łaski swej zapoznaj się z REGULAMINEM!


Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1653
Rejestracja: 05 kwie 2007, 07:49
Lokalizacja: localhost

10 kwie 2008, 19:49

Kmieciu Słuchaj ja też mam Diverec 9.0 I MAM problemy :( :( :( :rifle: :rifle: :rifle: :P :cry: :mgun2: :mgun2: :mgun2: :mgun2: :mgun2: :mgun: :mgun: :mgun: :mgun:
o matko więcej sie nie dało ????
A co do problemu... hmm... wydaje mi się że karta graficzna ciutke za słaba


Obrazek
ODPOWIEDZ