[P2] Problem z kartą grafiki i DirectX

Tu pomagamy początkującym i całkiem zaawansowanym w ich kłopotach i błędach z P2, StP i AW.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

11 kwie 2008, 19:55

Ryan pisze:cze,
mam duży problem kiedy przechodzę przez mapę a właściwie wchodzę przez mosty czy wychodzę z jakiś lokacji to pokazuję mi się błąd że nie mam directX 8.1b lub cos jest nie tak z grą. ale ta gra jest z gazetaki Play.
A można dokładniej? W treści błędu na 100% jest więcej informacji 8-)

Ryan pisze:co zrobić?pzdr.
Zacząć od podania konfiguracji sprzętowej :-P
Ryan pisze:no cóż pisało mi że mam karte graficzna standardową (wydaję mi się że jest troszkę stara)
A w ogóle wiesz, jaką masz, czy nie bardzo? To info też bardzo się przyda.

Pyknij Start->Uruchom wpisz DXDIAG wciśnij enter, poczekaj chwilę i przepisz konfig sprzętu 8-)


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

15 kwie 2008, 18:27

Lothar, user Ryan napisał to 14 miechów temu, więc raczej z nim nie podyskutujesz. :bolek:


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

17 kwie 2008, 03:28

xD hah lepiej późno niż wcale


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

17 kwie 2008, 13:20

A i przyda się może komu innemu. ;)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

17 kwie 2008, 22:29

Tiquill pisze:Lothar, user Ryan napisał to 14 miechów temu, więc raczej z nim nie podyskutujesz. :bolek:
Sorka, nie patrzyłem na datę, tylko temat się pojawił w postach nieprzeczytanych, to odpisałem 8-)


Awatar użytkownika
Luke
Wstydliwy morderca
Posty: 1
Rejestracja: 29 paź 2008, 10:59

29 paź 2008, 11:22

Tez mam problem z postalem 2 apocalypse weekend strasznie ja tnie nawet menu na poczatku co chwile sie zacina przez co nic nie mogę zrobic, nie jest to problem sprzetu mam

Windows xp
geforce fx 5500
procesor AMD Sempron 2000 GHz
512 MB RAM

Zmiana zgodnosci tez nie pomaga :cry:

jesli chodzi o sterowniki to juz prubowalem z najnowszymi i ze starszymi

NIE MAM POJECIA W CZYM JEST PROBLEM :565:
Bardzo prosze o pomoc


Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1074
Rejestracja: 23 lut 2008, 16:49
Lokalizacja: Z odbyta

29 paź 2008, 13:11

Dziwne....Procek dwurdzeniowy ?
I spróbuj w opcjach wydajności (perfomance) ustawić wszystko na minimalne


Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

29 paź 2008, 14:14

Powyłączaj wszystkie niepotrzebne programy działające w tle i tak jak pisze wyżej, pobaw się opcjami wydajności


Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Spoonman
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 319
Rejestracja: 30 lip 2007, 11:29
Lokalizacja: zza węgła

29 paź 2008, 14:55

Windows ma to do siebie, że ciężko jest znaleźć gorszy system operacyjny.

Byłem strasznie zdziwiony faktem, że po zainstalowaniu dodatków, jakie system sobie znalazł w necie prawie wszystkie gry oraz programy, które intensywnie wykorzystują procesor zaczęły chodzić niepłynnie i zacinać się strasznie. Drogą wielokrotnych prób wszystkich możliwości jakie tylko wpadły mi do łba przeciwdziałania temu znalazłem sposób jak problem naprawić.

Otóż, jeżeli aplikacja uruchomiona jest na 2 procesorach[/b] (nie mam 2-rdzeniowego procesora, ale windows go wykrywa jako 2) a przynajmniej na pierwszym z nich to będzie ona chodzić niepłynnie. Rozwiązanie zatem jest proste. Należy aplikację uruchamiać jedynie na drugim procesorze.

Pozostaje tylko pytanie, jak zrobić to automatycznie, by nie musieć za każdym razem przestawiać koligacji w Menadżerze zadań?


Speed means freedom of the soul
ODPOWIEDZ