Najprawdopodobniej.seebeek17 pisze:Czyli co, niedługo premiera?
POSTAL 2: Paradise Lost - Spolszczenie
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- Pan Szatan
- Modder
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
I'm fucking insane in the brain. 

- Pan Szatan
- Modder
- Kontakt:
Zobaczcie pierwszy post
Stronę w Workshopie, Screeny i Film dodamy później. Wtedy damy newsa.

Stronę w Workshopie, Screeny i Film dodamy później. Wtedy damy newsa.

- Pan Szatan
- Modder
- Kontakt:
No to teraz bierzemy się za Happy Night, Gringomarket i inne ruskie modyseebeek17 pisze:Spolszczyliście już większość całego Postala.Jeszcze tylko w Happy Night nie można grać po Polsku.
Szacun.

(Nie no, dżołk ale może kiedyś wrócę do HN)

Mam taki problem, że po skopiowaniu plików do folderu docelowego i odpaleniu gry, w ustawieniach audio wybór języka jako ten Twojego autorstwa wyświetlany jest jako "_____", a napisy w grze w formie " ?????:???????". W jaki sposób mogę to naprawić?
- Pan Szatan
- Modder
- Kontakt:
Ah, polskich napisów nie ma jeszcze ofcjalnie w grze i nie masz możliwości ich wyboru jednak kiedy tworzyliśmy spolszczenie odkryliśmy że jest już ukryte miejsce na polskie napisy wypełnione tekstami z podstawki, spolszczenie zawiera specjalnie zmodyfikowany plik konfiguracyjny który ustawia j. polski od razu po podmianie plików. Kiedy zmieniłeś język na "____" zmieniłeś go na japoński albo jakiś inny. Nie pokazuje znaków ponieważ użyliśmy czcionki z polskiego wydania P2STP które nie posiadało tych japońskich i rosyjskich znaków z wersji Steam. Nie użyliśmy tych z wersji steam bo w nich zaś brakowało polskich znaków do czcionki w menu.Szpadelo pisze:Mam taki problem, że po skopiowaniu plików do folderu docelowego i odpaleniu gry, w ustawieniach audio wybór języka jako ten Twojego autorstwa wyświetlany jest jako "_____", a napisy w grze w formie " ?????:???????". W jaki sposób mogę to naprawić?
Więc rozwiązanie wygląda tak:
1) Podmień jeszcze raz plik user.ini /Edit: lub usuń go, gra go automatycznie przywróci korzystajac z DefUser.ini jak powiedział Dev.
2) Uruchom grę i nie zmieniaj nic w opcjach audio.
Wkrótce postaramy to jakoś ogarnąć w skrypcie gry aby dodać Polski w opcjach albo usunąć wybór języka na inny.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2018, 10:26 przez Pan Szatan, łącznie zmieniany 1 raz.

Musisz wejść do docelowego folderu z Paradise Lost i w folderze System usunąć plik user.ini. Powinno przywrócić ustawienia fabryczne, czyli z już domyślnie ustawionym językiem Polskim dla napisów. Jeśli zaś chodzi o te "_____" to niestety ale dodatek natywnie nie posiada opcji wyboru języka polskiego, wszystko się odbywa przy pomocy odpowiednio skonfigurowanego pliku Defuser.ini dlatego pole jest puste i nie należy tam nic zmieniać.Szpadelo pisze:Mam taki problem, że po skopiowaniu plików do folderu docelowego i odpaleniu gry, w ustawieniach audio wybór języka jako ten Twojego autorstwa wyświetlany jest jako "_____", a napisy w grze w formie " ?????:???????". W jaki sposób mogę to naprawić?
Edit: Szatan mnie ubiegł o parę minut. W chwili pisania nie widziałem nowego posta

Ostatnio zmieniony 16 wrz 2018, 10:27 przez Dev4ever, łącznie zmieniany 1 raz.
Mody i Mapy: Restaurant | KillThemAll(Survival) | Christmas District In The Suburbs | Hospital Of Fear |
Mój PC: http://www.userbenchmark.com/UserRun/7655688
- Pan Szatan
- Modder
- Kontakt:
Wleciał update, teraz można wybrać polski oraz inne języki w menu audio.

NicePan Szatan pisze:Wleciał update, teraz można wybrać polski oraz inne języki w menu audio.

Mody i Mapy: Restaurant | KillThemAll(Survival) | Christmas District In The Suburbs | Hospital Of Fear |
- Pan Szatan
- Modder
- Kontakt:
To nic nie szkodzi, poza opcjami w menu niczym się ta wersja nie różniEmmetSid pisze:cholera, a ja już mam piąteczek grając z polskimi napisami metodą sprzed aktualizacji;]

- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Gratz, panowie! Dobra robota. Co u siebie, to u siebie (czyli po polsku).Pan Szatan pisze:No to teraz bierzemy się za Happy Night, Gringomarket i inne ruskie modyseebeek17 pisze:Spolszczyliście już większość całego Postala.Jeszcze tylko w Happy Night nie można grać po Polsku.
Szacun.
(Nie no, dżołk ale może kiedyś wrócę do HN)

To która już lokalizacja (oficjalna i nie-) PL?
A co do HN, to - nie wątpię, że też się doczeka.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

- Pan Szatan
- Modder
- Kontakt:
Wleciał drobny update:
-Naprawiono małe niedociągnięcie związane z plikiem PLShell.u przez które opcja "Workshop..." zniknęła.
-Poprawiono kilka literówek zarówno z podstawki jak i Paradise Lost.
-Naprawiono małe niedociągnięcie związane z plikiem PLShell.u przez które opcja "Workshop..." zniknęła.
-Poprawiono kilka literówek zarówno z podstawki jak i Paradise Lost.