seebeek17, tam ma być ciemno jak w dupie. Ustawienie Brightness na 0 w Level Properties daje ciekawe możliwości ustawienia świateł, przez co wykręcenie większego klimatu.
Tardis, mapki są robione z małymi przerwami na pogrzebanie trochę przy FUPie i nagrywanie płyty, ale wygląda to tak, że jak już zasiądę za edytorem to zdarza mi się przenieść całą mapę z Dooma za jednym zamachem. Potem będzie oczywiście dopracowywanie szczegółów typu wyrównywanie tekstur, poprawianie świateł itp.
Rycho3D, no tak, mogłem o tym wspomnieć xd - pewnie niektórzy się trochę zawiodą, no ale trudno - nie będzie postaci z Dooma. Nie umiem modelować, animować, ani co bardziej kodować. Znalazłem postaci z Dooma 3 do Unreala 2004, ale oczywiście nie działają one w PostEDzie. Ale spokojnie - w grze nie znajdą się tylko nudnawe zombie, rozwiążę to trochę inaczej

. I dla tych co będą mówić "Łeeee, to nie będzie przecież już Doom, co ty w ogóle robisz. Bez impów i cacodemonów to nie będzie już to samo." - macie rację. Bo to nie Doom. Tylko Doomstal.