Polacy a gry komputerowe

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Czy Polacy to internetowe chamy?

Tak
8
47%
Nie
6
35%
Nie gram, więc nie wiem
1
6%
Staram się omijać serwery zdominowane przez Polaków
2
12%

Liczba głosów: 17
Awatar użytkownika
Koloses
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 1 raz

06 lip 2011, 16:30

MaxiS pisze:Ja po tym updacie gry Team Fortress 2 mam nadzieje, że teraz nie zmieni się ona w przedszkole
To nie graj na Sterze, czy innym shitowym serwerze :lol2:
W przedszkole się nie zmieni, jeżeli na serwerze są cały czas admini, którzy filtrują te cs'owskie pomioty, które wchodzą do każdej gry, jaką rzucą za darmo, bo resztę piracą.
Od nas gorsi są zdecydowanie amerykanie. Czasami wyzywają się bez powodu i przeklinają na prawo i lewo jak im się podoba, bo myślą że są prze zajebiści, a tak nie jest.

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

08 lip 2011, 02:09

Brakuje odpowiedzi "tak, chociaż nie wszyscy". Bo w większości MMO prawie zawsze w teamie polaków 8 na 10 graczy nie potrafi napisać zdania bez "ku**a", ani obrażania innych graczy. W FPS-ach podobnie - mieciesz przeciwnika jak szmatę, to zaczyna bluzgać na lewo i prawo, zarzucając że masz magiczną moc i potrafisz ominąć PunkBuster-a. Co ciekawe Polacy często chcą być "fajni", więc nawet podczas swoich prób kaleczeń angielskiego sypia "fakami" gdzie tylko mogą. Prostactwo rodowitych graczy bardzo ładnie jest ostatnio widoczne w Hellgate (zazwyczaj mam wyłączony chat, ale po loginie poszedłem robić kawę, więc nie zdążyłem tego zrobić):
A: - siemka, jest ktoś z [NAZWA GILDII]?
A: - halo, jest ktos?
A: - pytam sie!
B: - skoro nikt nie odpowiada, to raczej nie ma -_-
A: - weź wypier*****, nikt cie ku**o nie pytal!
B: - B is now ignoring A
A: - ch**a se zignoruj pe**le zaj**any!
A: - no i co ku**a nic nie piszesz?
A: - boi sie cio**!
A: - jest ktos z tego zaje**nego [NAZWA GILDII]?!
A: - nie to nie, pier***cie sie ku**y! Tracicie wlasnie dobrego gracza!

Dla sprostowania - dobry gracz = Evoker lvl 7 Co ciekawe - z owej gildii poważnie nikogo w tej chwili nie było na serwerze X_x

Przykładów z WoW lepiej nie przytaczać, bo to woła o pomstę do nieba, piekła, czyśćca, Valhalli i Asgard + wymagałoby wydania 10.000+ stronicowej księgi z dialogami.

Choćbym nie wiem w co grał, pierwsze po czym poznaję polaka to nie wysoki poziom kultury, pomocna dłoń, zorganizowanie gildii, tylko swojskie "ku**a!". Człowiek bierze udział w Realm vs Realm, na ekranie setki innych graczy. W chaosie nagle wyłania się Polska pod sztandarem "KUR*A!". W tym momencie chat zasypuje 1000 razy wiadomość "o, Polacy!" i tak oto pole bitwy dzieli się na Polskę i normalnych graczy. Tyle, że nasi gracze to bardzo często samoluby, i taki heal, który spokojnie utrzymałby przy życiu 20 osób jedną ręką, postanawia nikogo nie leczyć, bo tak i już X_x W takich momentach zmieniamy w profilu "Country: Poland" na cokolwiek innego... :]

I to tyle moich wywodów na ten temat (obecnie). Trochę to bez ładu i składu, ale myślę że przekazałem w miarę jasno o co mi chodzi - w większości Polacy to skaza na serwerach, jednak nieraz trafią się naprawdę przyjemni ludzie (do niedawna w Runes of Magic było takich sporo). Szkoda jednak, że tak rzadko. 8-)

P.S.: Męskich bluzgaczy bardzo łatwo wkurzyć tekstem w stylu: "a wiesz, naukowcy udowodnili, że im ktoś jest bardziej agresywny w sieci, tym ma mniejszego. xD" - reakcje często są przekomiczne :D
Ostatnio zmieniony 08 lip 2011, 02:11 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

08 lip 2011, 11:17

Lothar pisze:Człowiek bierze udział w Realm vs Realm, na ekranie setki innych graczy. W chaosie nagle wyłania się Polska pod sztandarem "KUR*A!".
Jak ja widzę, jak ktoś mówi "kur*a", bo obrywa ode mnie/innego gracza na serwie, zawsze odpowiadam "siema". Niestety, rzadko kto odpowiada - pewnie myślą, że to jakiś Chińczyk, co potrafi tylko "siema" powiedzieć hehehe

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

08 lip 2011, 11:20

A ja mówię tak:
-Kurwa
-Siema. A ja Marcin

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Cziko
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

08 lip 2011, 11:32

Mr Minio pisze:A ja mówię tak:
-Kurwa
-Siema. A ja Marcin
To ja zwykle reaguję 'O, Polak!!!'. Z reguły kończy się to 'No i co z tego'.

Widziałam taki obrazek, ale nie pamiętam do końca, gdzie on był, natknęłam się na to jako reklamę na wiocha.pl. Trzy narodowości zdobywają Mount Everest, pierwszego nie pamiętam, Niemiec krzyczy 'Wunderbar!', a Polak wiadomo co ;) Niektórzy ludzie aż promieniują głupotą, pytasz się co zrobić na tej mapie, piszą ci że kupę, pytasz się o co chodzi, to 'a o takie papiery z banku' (od razu wiem jak wygrać mapę...).

Denerwuję mnie jeszcze wszystkie (nie tylko polskie) nooby, bo od nich też wieje głupotą, a jak napiszesz że jest noobem to ci odpisze że 'sam jesteś' (jak ci szczęście dopisze :) ).

Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

08 lip 2011, 14:18

Ja uczyłem takiego Niemca kląć, bo się pytał czemu jego przyjaciel jak gadał ze starym (hanysy), to zamiast przecinków ciągle używali tego kurwa. Koleś dalej się uczy, ale jaką ma radochę z tego ile jest kontekstów w których można tego użyć. Gadałem z takim gościem, Niemiec się wściekł że nie rozumie, i napisał w końcu: ENGLISH KURWA NIE!?. Obcokrajowcy są niemożliwi xD

Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

08 lip 2011, 14:21

W World of Warcraft spotkałem pewnego francuza, łaził za mną i wybijał mi mobki, spytałem się, co mam zrobić, aby się odemnie odczepił, powiedział, że chce tylko wiedzieć "what mean cipa and chuj", wytłumaczyłem mu, po czym się odczepił, chwile później znowu go spotkałem, spamował ciągle "CIPA I CHUJ"... dziwna historia...

Jeśli chodzi o Polaków, wypowiem się na temat Team Fortress 2, głównym czynnikiem zależącym od tego, czy będą się grzecznie zwracać jest zazdrość, tak, zazdrość, jeśli masz więcej czapek niż oni, zjadą Cie od chuja i że całą swoją wypłate przejebujesz na czapki (co jest oczywiście nieprawdą).

Obrazek
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

09 lip 2011, 09:20

zazdrość, jeśli masz więcej czapek niż oni, zjadą Cie od chuja i że całą swoją wypłate przejebujesz na czapki (co jest oczywiście nieprawdą).
xD Dobrze, że Soldata można jedynie zarejestrować, (a i tak większość ma cracka - 1 wpis do rejestru).
Kiedyś grałem z jakimś Niemcem, to pamiętam, że chciał się dowiedzieć, jak po polsku nazwać "milk" (wiem, że to niezbyt wygórowane wymagania) i co znaczy "kocham cię" xD A jak mu już powiedziałem, to cały czas powtarzał "kocham cie". Niezły koleś, przełamał moją wrodzoną nienawiść do Niemców.

Awatar użytkownika
Cziko
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

09 lip 2011, 11:56

Pangia pisze:Kiedyś grałem z jakimś Niemcem, to pamiętam, że chciał się dowiedzieć, jak po polsku nazwać "milk" (wiem, że to niezbyt wygórowane wymagania) i co znaczy "kocham cię"
Na ET ktoś kiedyś wpadł na pomysł zrobienia słowniczka dla obcokrajowców, żeby rozumieli co ma Polak na myśli gdy pisze na głównym czacie. No i zaczął pisać:
fuck you = pierdol sie
I am pussy = jestem cipka
suck my dick = liz mi pale
you are a bitch! = jestes dziwka
[...] itd.
Od tamtego czasu raczej nikt nie ma wątpliwości, a słownik wywołał falę 'xd' na czacie.
Chociaż aktualnie pisanie po polsku na głównym czacie jest zabronione, nie dziwię się :P

Awatar użytkownika
rigstudio
Modder
Modder
Kontakt:

09 lip 2011, 13:20

Ją gram w UT i raczej się nie spotykam z takim chamstwen . Choć grałem z wieloma polakami to czegoś takiego tam nie ma , a rozmowy wyglądają tak : hi all . Reszta : hi a jak jest polak pisze siema . Lub dogadują się po lucku w jaką mapę będą teraz grać :)

Awatar użytkownika
MaxiS
Seryjny zabójca

09 lip 2011, 14:27

Też na UT04 nie spotkałem się z żadnym pospólstwem. Ale kiedyś na mapie CTF-SpaceLego kosiłem na Instagib'ie w jednym korytarzu kilkakrotnie gościa to się mnie spytał ''R u retard?'' (jesteś niedorozwinięty/niedorozwojem?)...
Zaje...czepista znajomość języka angielskiego...
Suck - ssać
Dick - f*ut/ku*as

Obrazek
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

09 lip 2011, 17:52

rigstudio pisze:po lucku
luck - ang. szczęście,
Lucek - zdrobniale Lucjan,
ale dogadać się można bo LUDZKU :P
MaxiS pisze:Zaje...czepista znajomość języka angielskiego...
Suck - ssać
Dick - f*ut/ku*as
Nie czepiaj się, takie też jest dobre (o ile w ogóle istnieje potrzeba tłumaczenia takiego czegoś)

Awatar użytkownika
Cziko
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

09 lip 2011, 17:57

MaxiS pisze: Cytat:

Zaje...czepista znajomość języka angielskiego...
Suck - ssać
Dick - f*ut/ku*as
No wiem, ale ja cytuję kogoś, a nie mnie. A niby dlaczego dick nie może znaczyć pała, na jedno wychodzi. A jak się Polacy z ET na rzeczy nie znają to niech się nie odzywają, tylko taki wniosek mi się nasuwa :rofl:

Awatar użytkownika
MaxiS
Seryjny zabójca

09 lip 2011, 19:22

No wiem, ale ja cytuję kogoś, a nie mnie.
No... domyśliłem się. U nas w Polsce pierwsze słowa po angielsku jakie przychodzą do głowy przeciętnemu polakowi to Car, Fuck i Bitch.

Obrazek
Awatar użytkownika
Heret
Seryjny zabójca

09 lip 2011, 23:11

Ja grając w postala MP jeszcze z chamstwem polaków się nie spotkałem, ale niestety to jedyny wyjątek. Wystarczy wejść na sof-a, cs-a, czy jakieś mmo. Wstyd się robi jak widzisz, co twoi rodacy wygadują. Plują jadem na wszystkich kto jest lepszy od nich, a jak ktoś się coś zapyta to go wyzywają od noobów, bo jak może nie wiedzieć takiej "oczywistej" rzeczy :zdziw:
MaxiS pisze:U nas w Polsce pierwsze słowa po angielsku jakie przychodzą do głowy przeciętnemu polakowi to Car, Fuck i Bitch.

E przepraszam, ale wątpię, że pierwsze angielskie słowo przychodzące polakowi namyśl to Car. :bolek: Raczej z tego co sam zauważyłem bardziej pasuje tu Shit, albo sex jak kto woli. Mnie jakby się zapytali na pewno z pośród znanych mi słów angielskich nie wymienił był car, ale może ja jestem dziwny :p

Zablokowany