[POSZUKIWANY] Aktor głosowy

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

25 cze 2011, 19:45

Pablo Abruzzi pisze:Jak to jak coś jest na ekranie to się tego nie czyta?
W sensie żeby narrator czy tam inny głos tego nie czytał. Sam się zdziwiłem, jak teraz przeczytałem, co ja tam nagryzmoliłem :D

Awatar użytkownika
Heret
Seryjny zabójca

25 cze 2011, 22:47

Właśnie lepiej jest jak narrator to czyta. Dodaje to takiego dodatkowego smaczku i zawsze patrze na taki trailer pozytywniej.

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

26 cze 2011, 03:41

Montaż całkiem spoko, muzyka też, ale ten lektor... do taniego, grindhounse'owego horroru może by się nadawał, ale nigdzie indziej. Za bardzo się sili na mhhhhhhroooooooook 8-)

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

26 cze 2011, 12:42

Heret pisze:Dodaje to takiego dodatkowego smaczku i zawsze patrze na taki trailer pozytywniej.
No właśnie ja nie, mi się to nie podobało, ale o gustach się nie dyskutuje.

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

27 cze 2011, 14:49

Dobry filmik. :ok: Montaż stabilny i płynny. Żadnych nadmiarowych i szybkich zmian sceny, żaden teledysk z kaszanką - w sam raz dla opowieści tego typu. Ogląda się to wygodnie i przyjemnie, więc za montaż i reżyserię 10/10. Opowieść tam zaprezentowana też dobra, ale jako że zwiastun, to za scenariusz całości oceny nie dam, tu liczy się ów montaż. Ot, bardziej liczy się, jakby to powiedzieć, stopień zachęty - ten ocenię na 7/10, jest dramatyczny wątek pod koniec, to on zachęca by śledzić dalsze losy, bo sam przebieg akcji jak to przebieg akcji, niczym specjalnym się nie wyróżnia, poza ujęciami właśnie.

Muzyka dobrana jest ok. Został głos - tu 6/10. Młody głos oficera nie pasuje, ale wiemy wszyscy, że to praca młodego człowieka, więc akceptowalne i oceny nie zaniża. Max King ma zaś dobry głos na takie filmy, ale najczęściej przesadził z nadmiarem "aktorstwa". Polecam mu odsunąć się od mikrofonu, to wymusi mówienie bardziej wyraźne i naturalne, a nie zaszkodzi zachować jego dramaturgię. Bo brzmi najczęściej jakby opowiadał o drapieżnych futrzakach. :P A raczej trudno zaakceptować generała (jeśli ma nim być), który mrrruczy do mikrofonu. ;)

Film jako całość oceniam na 8.5/10. I czekam na więcej. :)
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 18:32 przez Tiquill, łącznie zmieniany 3 razy.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Pablo Abruzzi
Seryjny zabójca

24 lip 2011, 11:29

Chcę poinformować, że ukończyłem pracę nad I częścią filmu (cały miał być realizowany w II), jednak II części nie będzie. Po prostu nie opłaca mi się robić to dla "widzów" z youtube. To jest dość poważna fabuła i zapewne nie cieszyła by się popularnością na yt, bo tam im głupszy film tym większy zachwyt, szkoda tylko że uczyłem się robić tego wszystkiego i nagrywałem to prawie 2 miechy właściwie nie wiadomo po co. Ważne, że wiem na przyszłość, że nie opłaca się robić czegoś takiego na youtube, bo widocznie ten serwis nie jest gotowy na poważne filmiki/filmy.

I część może wrzucę i dam tu i tylko tu link.

Si vis pacem, para bellum - Jeśli chcesz pokoju, przygotuj się do wojny
Wegecjusz
Zablokowany