[AWP] Jak zainstalować ''Flafster weapon'' ( z FWnoDR ) ?

Tu pomagamy początkującym i całkiem zaawansowanym w ich kłopotach i błędach z P2, StP i AW.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Darnok15
Seryjny zabójca

15 sty 2011, 13:11

Skejt23 pisze:zk446 sprubuj do awp potem do stp a jak juz miałes tn,cd i madutils w stp to zainstaluj w awp potem w stp (tylko pamiętaj że przy każdej instalacji flafstera wejdz do gry i zagraj, i sprubuj kodem sweet ja miałem tak że jak zainstalowałem do awp właczyłem gre to tych broni nie widać a jak do stp zainstalowałem tn,cd i madutils to mi bronie weszły po dodaniu inwentarza ...
ja tego moda po przestudiowaniu tematu w Testowisku zainstalowałem w 3 minuty :D bez niczyjej pomocy

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

18 sty 2011, 00:43

zk446 pisze:ja tego moda po przestudiowaniu tematu w Testowisku zainstalowałem w 3 minuty :D bez niczyjej pomocy
HALLELUIAH!!!
Więc jednak można, oto najlepszy przykład. Sam odradzałem korzystanie z tego tematu, ale jednak on pomaga, grzebanie w szczegółach w tym przypadku popłaca.

Ale jest jeszcze drugi sposób, zalecany przeze mnie. Zainstalować wszystkie mody potrzebne przed instalacją Flafster Weapons, poprawnie zainstalować. Zainstalować je wg ich własnych instrukcji, a nie rad na wszystko szukać przy okazji FW i FWnoDR. Własnych instrukcji, jakie zawierają paczki z tym modami i jakie też są przy opisie tych modów w naszym downloadzie. Jeśli poprawnie działają, czyli zostały poprawnie zainstalowane, to i reszta pójdzie łatwiej. Reszta czyli FW i FWnoDR. ;)

EDIT: Zauważyłem w innym temacie, że używacie testowej wersji FWnoDR. W pierwszym poście tego tematu dodałem więc info, które tu powtarzam:
Oto link do finalnej wersji patcha FWnoDR, zamieszczonej w naszym downloadzie na stronie. Tylko tą wersję bierzcie, wersje z Testowiska są niepełne i były z samej natury testowe i tymczasowe. DOWNLOAD FWnoDR.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 04:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 3 razy.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Unormaliti
Miłośnik broni

18 sty 2011, 13:10

no to tak..., to ja mam tego z naszego Downloadu (już dawno go pobrałem) i nadal nie działają te dwie bronie,a tak z ciekawości co to ten cały FUP :?:
Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 20:07 przez Unormaliti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Darnok15
Seryjny zabójca

18 sty 2011, 13:55

Skejt23 pisze:co to ten cały FUP :?:
Fucked Up Party to mod robiony przez Reality Master'a, ciucia i kogoś tam jeszcze

tutaj temat: https://forum.postalsite.info/m ... ght=fucked
Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 13:56 przez Darnok15, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Unormaliti
Miłośnik broni

18 sty 2011, 15:44

to ja cię tiquilli nie rozumiem, poco mówisz o instalacji FUP ?

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

19 sty 2011, 04:05

Skejt23 pisze:to ja cię tiquilli nie rozumiem, poco mówisz o instalacji FUP ?
Bo mi się mylą te skróty. Poprawiłem, chodzi oczywiście o instalację FW.
Skejt23 pisze:ja mam tego z naszego Downloadu (już dawno go pobrałem) i nadal nie działają te dwie bronie
Ten topór i mnie nie działa poprawnie. Jak chyba 2 inne bronie. A jakoś nie robię z tego kłopotu. Mało ci? :P

Aby pozostałe działały, musiałbym edytować pliki samego FW. A istotą patcha FWnoDR było niczego nie zmieniać, a tylko dodać brakujące. Zmienić to ja je zmienię, ale w nowym patchu. Jeśli szczęśliwie doczeka finału - a niewiele brakuje.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Unormaliti
Miłośnik broni

19 sty 2011, 12:52

No to Życze powodzenia ;)

[ Komentarz dodany przez: Lothar: 2011-01-19, 14:14 ]
Używasz FF i takie byki walisz... 8-)

[ Komentarz dodany przez: Tiquill: 2011-01-19, 16:16 ]
Dziękuję!
Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 14:13 przez Unormaliti, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Arax205
Miłośnik broni

22 mar 2011, 16:40

Słuchajcie zgodnie z instrukcją zainstalowałem Postal 10th Anniversary, Eternal Damnation, Ed Weapons, Tninv, CdInv, M@DUtils, oraz AWPMod. Ed jest w folderze ogólnym. Mody Tninv, CdInv, M@DUtils najpierw były w folderze AWP. Mapa nie chciała działać. Po wpisywaniu kodów działało ze 9 broni, reszta była niewidoczna. Usunołem wszystko i zainstalowałem jeszcze raz tym razem mody Tninv, CdInv, M@DUtils wrzuciłem do folderu ogólnego. Mapa bez zmian. Wrzuciłem te mody dla pewności do folderu AWP, uruchamianie tej mapy dalej jest bez zmian. Oczywiście Za każdym razem instalowałem też Flafster MoD i oczywiście FWnoDR. Wszystkie mody ściągałem ze strony www.postalsite.info Nie mam pojęcia co robić a chciał bym pograć w tego moda. Jestem zielony jeśli chodzi o mody do Postala. Mam też Postal 2 AWP-Delete Review ale i on nie działa z tymi poprawkami. Mam nadzieje że ktoś mi pomoże.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

22 mar 2011, 17:14

Zainstaluj sobie to. Jest to nieoficjalna poprawiona wersja moda. Tam wszystko powinno hulać ;)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2011, 17:19 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Arax205
Miłośnik broni

22 mar 2011, 18:52

Dorzuciłem to do mojego AWP i mapa dalej nie działa, spróbuje usunąć całą grę i dodać to jeszcze razhttp://forum.postalsite.info/images/smiles/015.gif

[ Dodano: 2011-03-22, 19:03 ]
A czy nie prościej było by żeby ktoś ściągnął u siebie wszystko do tego moda, zainstalował to tak aby działało, całego tego postala podzielił na kilka paczek w Winrar, albo zrobił tylko jedną i wrzucił na jakąś stronę do pobierania ?

Wtedy nikt nie musiał by się bawić w instalacje wszystkiego po kolei. Wystarczyło by raz pobrać, ewentualnie zrobić kopie zapasową i na niej grać a oryginał mieć gdzieś na kompie na wypadek gdyby coś w tej grze się zrombało i nie chciała by się włączyć. Pomyślcie ile czau można by zaoszczędzić ?

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

22 mar 2011, 19:07

Arax205 pisze: A czy nie prościej było by żeby ktoś ściągnął u siebie wszystko do tego moda, zainstalował to tak aby działało, całego tego postala podzielił na kilka paczek w Winrar, albo zrobił tylko jedną i wrzucił na jakąś stronę do pobierania ?
To by było nielegalne, bo oprócz paczek z modami(które są darmowe) udostępniono by też całą grę(płatną).

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Arax205
Miłośnik broni

22 mar 2011, 19:20

Po pobraniu i zainstalowaniu tej paczki nic nowego się nie dzieje. Nie wiem czy mam to wrzucić zamiast wcześniej pobranego Flafster MoD, czy może zamiast paczki dodatkowej FWnoDR ?

[ Dodano: 2011-03-22, 19:32 ]
Mr Minio pisze:To by było nielegalne, bo oprócz paczek z modami(które są darmowe) udostępniono by też całą grę(płatną).

Może i masz racje z tym że było by to nielegalne, ale czy ktoś inny zwrócił by na to uwagę ? Ja nie wiem i nie namawiam do zrobienia niczego w tym stylu, ale gdyby pominąć prawo to każdy chyba przyzna że było by to wygodniejsze niż ściąganie i instalacja wszystkiego po kolei, ale jeśli tak nie można to mówi się trudno i próbuję instalacji od początku.

[ Dodano: 2011-03-22, 19:49 ]
Teraz jeszcze raz instaluje mi się Postal Anniversary i spróbuję wszystko od nowa, ale tak przy temacie tego moda, czy nikt nie spróbował by zrobić sam moda nieco mniejszego z 10 broni palnych i 5 innych dowolnego typu. Wszystkie pomysły swoje własne, oryginalne. A do tego jedna mapa i nie chodzi mi o coś typu bronie leżą na ziemi, ty je podnosisz. Ewentualnie w pobliżu biega kilka ludzików jako tarcze testowe. Mapa z własną fabułą i sensem. Mam sam pomysł na co najmniej z 5 broni, ale sam nigdy nie dał bym sobie rady z stworzeniem czegoś takiego. Na ten pomysł wpadłem oglądając film na stronie:

Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

22 mar 2011, 19:53

Mr Minio pisze:
Arax205 pisze: A czy nie prościej było by żeby ktoś ściągnął u siebie wszystko do tego moda, zainstalował to tak aby działało, całego tego postala podzielił na kilka paczek w Winrar, albo zrobił tylko jedną i wrzucił na jakąś stronę do pobierania ?
To by było nielegalne, bo oprócz paczek z modami(które są darmowe) udostępniono by też całą grę(płatną).
aktualnie ten mod wymaga AWP

gdyby zrobić tak jak mówi Arax205 tyle że do AWP

to udostępnienie tak zmienionego AWP było by całkowicie legalnie

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

22 mar 2011, 21:52

Mr Minio pisze:To by było nielegalne, bo oprócz paczek z modami(które są darmowe) udostępniono by też całą grę(płatną).
Nie, o ile założymy, że pobraliby to tylko ci, którzy mają oryginalnego PX 8-)

[ Dodano: 2011-03-22, 21:55 ]
EDIT:
Arax205 pisze:zainstalowałem Postal 10th Anniversary, Eternal Damnation, Ed Weapons bla bla bla oraz AWPMod
Po co instalujesz ED Weapons, skoro to jest prototyp AWPModa? A ED? Instalujesz to stare czy ED: Remake?

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

22 mar 2011, 21:56

Jeśli udostępniłbyś link publicznie, to i tak ktoś mógłby to pobrać nielegalnie, a więc twój argument jest inwalidą piracie! Słowo "pirat" było użyte tylko w formie żartu i nie ma na celu obrażenie użytkownika.

Arax205: FWnoDR musisz wrzucić do folderu z AWP, to znaczy do poszczególnych folderów. Wersji którą dał SD nie testowałem, więc może to jest powód przez którego gra Ci nie hula?
Ostatnio zmieniony 22 mar 2011, 21:59 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 1 raz.

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Zablokowany