HOT NEWS!

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

01 mar 2010, 21:20

Lothar pisze:8-)
Nie jest to powód ani do zadowolenia, ani do chwalenia się. Ja, Bogu dzięki, jeszcze nic takiego nie miałem, bo mam sporo szczęścia. A tego trzeciego trzeba było skurw**wać i tyle. A co, Ty masz wiedzieć, co widać na rentgenie?

[ Komentarz dodany przez: Lothar: 2010-03-01, 23:46 ]
Byłbyś tu nieco dłużej, to wiedziałbym, że praktycznie zawsze kończę post tą emotką " 8-) "

[ Komentarz dodany przez: Pangia: 2010-03-02, ok. 15:40 ]
Zawsze kończysz wypowiedzi tą emotką, ale uznałem, że to mógłbyś już sobie odpuścić ;)

[ Komentarz dodany przez: Lothar: 2010-03-02, 17:09 ]
Przypominam, że to tylko kilka kolorowych pikseli w okularkach, dla mnie raczej nic nie wyrażających 8-)
Ostatnio zmieniony 02 mar 2010, 15:41 przez Pangia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

01 mar 2010, 22:26

U nas Doktor Hałs (:P) by nie pomógł, wkurza mnie też to, że jak masz np. złamaną nogę, to u mnie przynajmniej za kule musisz zabulić i to nie mało!
Ostatnio zmieniony 01 mar 2010, 22:27 przez Alixo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

02 mar 2010, 15:06

A ja bym prawdopodobnie już nie żył, gdybym nie poszedł do lekarza prywatnie. Miałem na klacie takie paskudne znamię, potem się okazało że to czerniak, i niewiele brakowało do przerzutów raka do płuc. Ale lekarze gadali że to nieszkodliwe znamię jakieśtam (od nazwiska coś...). A prywatnie (trochę trzeba było zapłacić, bo jeszcze za dodatkowe badania) dostałem skierowanie na chirurgię, z zaznaczeniem że to syf o charakterze rakowym, czy coś. Jest spora blizna, ale chociaż płuca całe. Nie ufam już w ogóle lekarzom, przynajmniej nie w tym kraju

Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

03 mar 2010, 21:33

https://wyborcza.pl/1,75248,7623598,PiS_ ... cja__.html

Zmieniam temat, czas rzucić nowe światło na jedną z głównych partii politycznych w tym kraju.

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

03 mar 2010, 21:38

Politycy PiS zapewniają, że chodziło o walkę z demografią.
- nie nooo, nasi politycy z dnia na dzień i z każdym zdaniem coraz bardziej się pogrążają... nie dziwię się, że satyrycy boją się o pracę 8-)

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.

04 mar 2010, 11:29

demokracja =/= demografia

hej..takie rzeczy to w podstawówce się rozróżnia..poza tym jakim rodzajem demografii? albo demokracji? zaczynam się coraz bardziej bać żyć w tym kraju...

Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

04 mar 2010, 22:03

Ja już całkiem straciłem wiarę w ten polityczny szajs. Nie ważne kto rządzi i tak jest jedno i to samo bagno, a politycy tylko stołki/partie zmieniają, dbając tylko i wyłącznie o siebie.

A teraz z innej beczki:
https://biznes.onet.pl/unijny-dokument-o ... news-detal

Biopaliwa wcale nie są takie 'bio', jak się co niektórym wydaje

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

05 mar 2010, 02:55

https://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /217006120
Nie wiem czy już było, bo nie czytam w tym temacie wszystkiego :-P
Tak czy inaczej - zaczynam się tylko zastanawiać, co powiem dziecku, jak za parę lat w sklepie z zabawkami zobaczy mini wibratory odbytnicze, czy inną maszynkę ssąco-ciupciającą...
Ja tam w wieku 12 lat grałem w piłeczkę, owniłem na N64, czy na kompie, szalałem na rowerku... wtedy dziewczyny były chyba jeszcze be xD

Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

05 mar 2010, 09:08

Lothar pisze:Tak czy inaczej - zaczynam się tylko zastanawiać, co powiem dziecku, jak za parę lat w sklepie z zabawkami zobaczy mini wibratory odbytnicze, czy inną maszynkę ssąco-ciupciającą...
A wtedy przyjdzie żałować, że nie urodziliśmy się anno 2020 :P

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

02 kwie 2010, 17:05

https://gry.onet.pl/2149725,,Take_Two_In ... omosc.html

Jaki ten świat jest pokręcony. W dzisiejszych grach mordowanie jest na porządku dziennym, krew leje się hektolitrami, kończyny fruwają, a jak krytycy dojrzą w grze choć jednego gołego cycka, dostają pier*olca.

To jakaś paranoja...

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

02 kwie 2010, 17:47

Silver Dragon pisze:Jaki ten świat jest pokręcony. W dzisiejszych grach mordowanie jest na porządku dziennym, krew leje się hektolitrami, kończyny fruwają, a jak krytycy dojrzą w grze choć jednego gołego cycka, dostają pier*olca.
Jak widać cycki mają bardziej niszczący wpływ na odbiorców. Z resztą nie ma co się dziwić, ja też często niezdrowo reaguję, jak są jakieś małe. Z kolei duże powodują szybki napływ krwi do niektórych części ciała, a także ślinotok, więc jednak wychodzi, że krew wywołuje u mnie mniejsze emocje.

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

02 kwie 2010, 18:45

Intryguje mnie jedna rzecz. Żeby odblokować HC, trzeba nieco pogrzebać w bebechach gry, a co za tym idzie złamać licencję użytkownika, co z kolei owocuje utratą praw do użytkowania produktu (jeśli nie używamy oficjalnych narzędzi, bla bla bla, ta kwestia jest dość zagmatwana). Idąc dalej tym tropem - w licencji jest info, że producent ani wydawca nie ponoszą odpowiedzialności za szkody spowodowane nieprawidłowym użytkowaniem danego oprogramowania. Czyli to TT powinno podać do sądu każdego, kto zgłosi się po swoje 5 - 35 dolarów, za łamanie licencji użytkownika i wyłudzanie odszkodowania 8-)
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2010, 18:52 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

02 kwie 2010, 19:38

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=19eb3

Nie wiem, na ile was ta sprawa interesuje (mnie konflikty UA-PL bardzo interesują, ponieważ znaczna część mojej rodziny pochodzi z kresów wschodnich, padła ofiarą Akcji "Wisła" i niechęci Polaków do niej). Zaprawdę powiadam wam, że animozje Polaków i Ukraińców były równie okrutne, co działania hitlerowców podczas II WŚ [o tym się raczej nie mówi, ale na kresach wschodnich przed wojną dochodziło do zwyczajnych napadów, demolek, mordów na tle narodowym. Zdarzały się przypadki grabieży, podpaleń, czy wzajemnego ostrzeliwania się w biały dzień, ot tak, dla sportu - oczywiście te działania były obustronne, nie mogę powiedzieć, że UPA była ta jedyna zła i niedobra, bo Polacy też prześladowali Ukraińców. Władza tam praktycznie nie dochodziła].. Patrząc na historię, to nie dziwię się Ukraińcom, że byli niechętnie nastawieni do Polaków, jednak takie osobniki, jak pan Stiepan to typowi podjudzacze i zwyrodnialcy. Juszczenko dużo stracił w moich oczach chcąc wynieść na piedestał takiego oprawcę. Cieszę się, że tak to się skończyło, chociaż powód jest mdły i nijaki.

Jestem za współpracą Polski i Ukrainy, wzajemną historię mamy mało przyjemną, ale jednak bardzo podobną. Oba narody były długo pod ruskim butem. Oba kraje teraz mają parcie na zachód (chociaż wybór Janukowicza na prezydenta jest krokiem w stronę wschodu dla Ukrainy ;/). Na szczęście dla nas mam wrażenie, że Polacy czują jakąś niewielką więź z Ukraińcami, a przynajmniej nie traktują ich źle,co dobrze rokuje na przyszłość w relacjach.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2010, 19:40 przez Kariko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

02 kwie 2010, 19:42

Dokładnie, panowie z R* to też są niezłe mózgi jak widać :P
Ale przecież (ponoć) patrzenie na cycuszki wydłuża życie! :D

(Ten post to odniesienie do postu Lothar'a)
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2010, 19:44 przez Alixo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

02 kwie 2010, 20:06

Cenzura w:
Europie: Gore- Good, Sex- Bad
USA: Gore- Bad, Sex- Good

[ Komentarz dodany przez: Lothar: 2010-04-02, 21:23 ]
W Japonii:
Gore - Good