Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Może być, in Tiq we trust!Tiquill pisze:Robsessed, coś ci powiem, może być?
Ostatnio jakoś w discovery oglądałem program etapach naszej planety w tej chwili mamy ciepły okres ale za około 30 tys. lat się skończy i kolejna epoka lodowcowa < może wiewiór wróci> jak jakimś cudem jeszcze ludzie będą na tej planecie to trzeba im zostawić jakąś gazetę z wielkim tytułem "uwaga globalne ocieplenie " a nasze słonko ma jeszcze jakieś 4 do 5 miliardów lat wiec jeszcze sporo przed nim.Robbie Williams pisze:wg mnie świat skończy się wraz z wypaleniem się słońca, tudzież zalaniem naszej planety etc.
No to mówię:Robsessed pisze:Może być, in Tiq we trust!Tiquill pisze:Robsessed, coś ci powiem, może być?
Nasz świat, świat ludzi, skończy się wraz z nami, a to może być bardzo różne i stać się daleko w kosmosie. A jeśli mowa o końcu Ziemi, to nie przez zalanie, bo coś takiego życie przerwa i kształt samej Ziemi też przetrwa. Sama Ziemia skończy się, gdy zostanie wchłonięta przez pęczniejące nasze Słońce, które przybierze formę czerwonego olbrzyma - by potem zmienić się w białego karła. I tyle. A ludzie, jeśli przetrwają w kosmosie do tego czasu... też już nie będą ludźmi. I nawet trudno mi sobie wyobrazić, kim mogą być. Może już tak inni, że będą dla nas, dzisiejszych, swoistym końcem świata. Nie tylko katastrofalne i na skalę biblijną wydarzenia, ale też całkiem, całkiem dalej.Robsessed pisze:Tak, jak już wcześniej pisałem - wg mnie świat skończy się wraz z wypaleniem się słońca, tudzież zalaniem naszej planety etc.
sądząc po tym że dążymy do samozagłady to nastąpi dość szybko wiec może "ludzkość" jako gatunek może nie zobaczyć następnej dekady jak brudasy walną w nas atomistą ^^Tiquill pisze:Nasz świat, świat ludzi, skończy się wraz z nami
Napisałem, że:Strajker pisze:Tiquill obiecałeś nam coś na dzisiaj ^^ a tu nic
Widać więc każdy się wygadał. Łaska przeszła bokiem, koniec świata nastał, a niewierni żyją teraz w matrixie, sądząc, że końca świata nie było. Był. A ja piszę z zaświatów. Jakie tam komputery mają, mówię wam...Tiquill pisze:Wszelkie słowa poza nasz krąg, pozbawią oświeconego łaski odkupienia.