raczej na pieniązki..bo przecież za łamanie prawa się płaci..i to sporo...zielAK pisze:Wiecie co?
Czasami odnoszę wrażenie, że wszelkie tego typu organizacje typu RIAA czy MPAA za którymi stoją miliony są jak agent Smith z Matrixa szpiegujące nasze poczynania w internecie poprzez różne portale hostujące muzę/wideo online czy do poprania, aż po świat P2P trackerów. Pośród seedów i peerów szukają (nas) i eliminują jako błędy systemu przerabiając nas na papkę i baterie...
Prawa autorskie youtube a debilizm
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Tak szczerze - wiem, że stara ale po prostu wydawało mi się, że było to dość niedawnoALCRD pisze:tak napisałeś że "teraz" jakby to było nie dawnoLothar pisze:Aż tak się nie wycwaniło, skoro teraz należy do Google
ale z tego co oglądałem w pewnym programie dokumentalnym
to to że YT to własność google to już stara nowina

W sumie porównanie nawet bardzo trafne. Ciekawe tylko dlaczego jeśli takie RIAA i inne dziwne organizacje ponad prawem, nie są już przestępcami kiedy sami podłączają się do torrent'ów itp. i zaczynają coś ściągać w celu przeglądnięcia adresów IP użytkowników. Bo jakby nie patrzeć - wtedy sami się przyczyniają do nielegalnego rozpowszechniania treści. Ja rozumiem, że zwalczać ogień ogniem, ale ciekawe czy wytłumaczenie "ale IP RIAA i MPAA było na liście użytkowników udostępniających plik, więc to ich wina!" by przeszłozielAK pisze:Wiecie co?
Czasami odnoszę wrażenie, że wszelkie tego typu organizacje typu RIAA czy MPAA za którymi stoją miliony są jak agent Smith z Matrixa szpiegujące nasze poczynania w internecie poprzez różne portale hostujące muzę/wideo online czy do poprania, aż po świat P2P trackerów. Pośród seedów i peerów szukają (nas) i eliminują jako błędy systemu przerabiając nas na papkę i baterie...

Nobody Expects The Spanish Inquisition! 

- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
No, niestety, to prawda. Ewolucja wsteczna, czy jak to się zwie, robi postępy.MastaDJMax pisze:efekt ewolucji. Człowiek nie jest już tylko małpką...
Zawsze wydawało mi się, że nielegalnym rozpowszechnianiem jest prezentowanie utworów (w tym wypadku audio) w czystej "niezabrudzonej" formie. Bo jeśli nawet jeden udostępni 1ą połowę a drugi tą 2ą połowę, to ten trzeci to połączy i ma nielegalnie oryginalną muzykę. Dosyć prosto. Już to jest głupie, ale skłonny jestem jeszcze to, no, zaakceptować, bo po co się denerwować. Ale jest znacznie gorzej. Jak?
Bo większość takich filmików ma takie piosenki W TLE i towarzyszą im oryginalne dźwięki z filmu. Kręcę coś z ulicy, wyją samochody, ćwierkają ptaki, hałasują ludzie. A w tle słychać podłożoną muzykę. Jaka ona jest? No, kiepskiej jakości, bo z zewnętrznymi zakłóceniami. Trudno takie coś użyć jako źródło samej muzycznej rozrywki. Ale nie. Ale nie! RIAA widzi tu piractwo. Nie dotykaj! To moje i tylko moje. Gdzie tu logika.

Chcę szybko doczekać czasów, gdy będą palone wszystkie płyty etc. dystrybuowane przez koncerny wydawnicze. Już podczas transportu do sklepu czy hurtowni. Żeby nikt ich nie mógł kupić. I nie napchał ryja tym pazernym świniom.

A każde dzieło artysty kupowane byłoby wprost z witryny artysty. Żeby to artysta mógł zarobić porządną kasę za swe dzieło a nie otrzymywał tylko ochłapy od koncernów.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
ciekawostka artysta dostaje od 3 do 5 PLN z każdej sprzedanej płyty (zależy to od tego jak jest popularny) a zespoły dostają w zasadzie jeszcze mnie bo tyle samo tylko na podziałTiquill pisze:Żeby to artysta mógł zarobić porządną kasę za swe dzieło a nie otrzymywał tylko ochłapy od koncernów.
a ile kosztują płyty??
I am not dead, I'm a Death muhahahahaha

- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Tyle ile kosztują fury, rezydencje i inne dobra luksusu. Wiadomo czyje.prawdziwy 666 pisze:a ile kosztują płyty??

To niewiarygodne, jak żądza pieniądza może zbratać się z debilizmem...
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

Zostawię to bez komentarza ...
To niekoniecznie wina YT - można zastrzec swój kanał na wybrane tereny - może ktoś udostępnił ten filmik tylko np. Niemcom?ciuciu pisze:
Zostawię to bez komentarza ...

To, że np. filmik w którym gadają po niemiecku, albo związany z tym krajem to rozumiem. Ale nie rozumiem, że jakiś utwór nie jest dla mojego kraju!!!
Ostatnio się wkurzyłem, jak z oficjalnego kanału Disturbed na YT nie mogłem obejrzeć z tego powodu połowy filmów.
Ostatnio się wkurzyłem, jak z oficjalnego kanału Disturbed na YT nie mogłem obejrzeć z tego powodu połowy filmów.
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
- Pablo Abruzzi
- Seryjny zabójca
Szczerze mówiąc ja nie przepadam za Niemcami, ale takiego świństwa bym im nie zrobił, aż do dziś......Mr Minio pisze:To, że np. filmik w którym gadają po niemiecku, albo związany z tym krajem to rozumiem. Ale nie rozumiem, że jakiś utwór nie jest dla mojego kraju!!!
Si vis pacem, para bellum - Jeśli chcesz pokoju, przygotuj się do wojny
Wegecjusz
Wegecjusz
- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
padłem

(zobaczcie co pisze pod filmikiem)
I am not dead, I'm a Death muhahahahaha

- little_psycho
- Wytrenowany morderca
Właśnie się ciągle zastanawiam nad tym "film został usunięty blablalbala prawa Take 2" bo jak umieszczali gameplaye z SA , VC , III to wogóle nie usuwali...jak umieszczali gameplaye z GTA4 od razu usuwali , a teraz nie usuwają....o co kurde chodzi ?ciuciu pisze:Dla mnie jest to totalną głupotą . 98% Społeczności YT w swoich filmikach posiada muzykę jakiegoś wykonawcy a może 20 % piszę nazwę wykonawcy itp . Tym bardziej ,że twój filmik ALCRD ma już trochę na karku. Mi też usunęli Soundtrack z GTA IV z radia Vladivostok ,że niby prawa Take 2 . OK tyle ,że ja od roku mam 4 (!) Soundtracki z San Andreas i jeszcze się nie przyczepili . Zresztą śmieszna sprawa. Jeżeli dałeś filmik an forum ([youtube][/youtube]) To nadal możesz go obejrzeć . Paranoja
Następny powód ,żeby używać wrzuty xdprawdziwy 666 pisze:
padłem
(zobaczcie co pisze pod filmikiem)