Jeśli post jest bez sensu/nie na temat zostaje skasowany - proste, podstawowe zasady. Nie ja post kasowałem, ale jestem pewien że osoba za to odpowiedzialna postąpiła prawidłowo (chyba, że była nie trzeźwaVexev pisze:Panowie moderatorzy zamiast kasować moje posty moglibyście tutaj pomóc. Czy tylko ja jestem na tym forum od pomagania?

A jeśli nie widzisz, że inni też pomagali/pomagają na tym forum, to może pora przestać być zapatrzonym w siebie?
No chyba logiczne, że nie mamy nic innego do roboty, tylko wkurzać user'ówVexev pisze:Bo od kasowania jest aż wielu i tylko czekają, żeby mnie wk***ić.

Interesuje mnie na jakiej zasadzie to stwierdziłeś, bo chyba nie tylko dlatego że zamiast 250MHz jest 249,8MHz?Vexev pisze:adana4, tak typowo problem z napięciem na grafie. W FX 5200 fabrycznie instalowane jest mało sprawne chłodzenie pasywne. I w połączeniu z mało wydajnym zasilaczem, karta stara się ochłodzić zmniejszając napięcie na grafie.
Dlaczego nie wziąłeś pod uwagę najłatwiejszego - totalnego zamulenia systemu przez wszelakie pierdoły instalowane i usuwane latami na komputerze, zbędne procesy uruchomione w tle, będące pozostałościami po niektórych aplikacjach itp.?Vexev pisze:[...]
I teraz mam trzy finalne rozwiązania:
1.) Nowa karta graficzna - ceny bardzo spadły i pamiętaj, że tylko z interfejsem AGP
2.) Nowa karta graficzna + nowy zasilacz - to powinno zapobiec takim zdarzeniom w przyszłości (kupując pamiętaj o tym, żeby był 400 W)
3.) Zainstaluj stery w v. 81.89, zainstaluj BIOS'a i ściągnij FIRMOWY program NVidii do tuningowania kart graficznych. Jak się połapiesz z obsługą to zmniejsz taktowanie procesora i pamięci na grafie.
Zainstalować BIOS'a możesz poprzez oprogramowanie Nvidii. Jeżeli nie będziesz wiedział jak to spytaj się wielkiego Googla.