Islam czyha?

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

10 gru 2008, 17:33

Lothar, jeśli twojej kobiecie/córce każą nosić chustę na twarzy, tobie modlić się codziennie rano a na koniec zabronią pić alkoholu, zgodzisz się? Ja nie zakładam bojówek, przygotowuję się tylko.

Yossarian, dokładnie. Poza tym ludzie w coraz mniej rzeczy muszą wierzyć - nie wierzymy że księżyc jest zrobiony z sera, tylko wiemy że ze skały, nie musimy wierzyć, że słońce jest bóstwem, tylko wiemy że to kula gazu.

Nie musimy wierzyć że Bóg istnieje. Wiemy, że został zmyślony. Proste. Jeszcze tylko czekać aż cały świat to zrozumie i tyle.

Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Awatar użytkownika
Minpis
Wnerwiony urzędas

10 gru 2008, 17:41

kazik pisze:
Minpis pisze:czemu wszyscy zakładają że jak nie będzie katoli to islam zapanuje???? :drapanie:
Bo patrzę na Europę. Byłeś ostatnio w Niemczech, albo Francji? W Berlinie łatwiej spotkać Turka niż niebieskookiego blondyna. We Francji zamieszki na przedmieściach miast wywoływali pewnie rodowici, chrześcijańscy Francuzi, co?
To jakaś pomyłka. :P Ja nie pisałem zdania z wyrazem "katoli". To byłoby zbyt brutalne z racji tego, że jestem praktykującym Katolikiem. :P
Ostatnio zmieniony 10 gru 2008, 17:41 przez Minpis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

10 gru 2008, 17:44

Gwoli ścisłości, Minpis, katol i katolik to nie to samo. Przynajmniej ja tak na to patrzę, dla mnie katolik to wierzący, normalny człowiek, który swoją religię raczej (acz niekoniecznie zawsze) zachowuje dla siebie, a katol to katolik, który uważa że wszyscy powinni być katolikami i robi wszystko by tak się stało. Coś jak Jehowi.

Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

10 gru 2008, 17:45

właśnie z tych względów się nawróciłem na islam

Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

10 gru 2008, 17:47

Jestem katolem. :military:

Obowiązkiem każdego wierzącego chrześcijanina jest pouczać i przekazywać Dobrą Nowiną niewierzącym. 8-)

Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

10 gru 2008, 17:49

Czasami jak czytam co ty piszesz, zastanawiam się czy jest sens w ogóle odpowiadać... Jaką dobrą nowinę? Że będziemy się smażyć w piekle? Czy też, że jakieś zombie z kosmosu chce nas zbawić, ale musimy wpieprzać jego mięso popijając krwią?

Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

10 gru 2008, 17:50

Jezus był tylko prorokiem więc o co chodzi z Bożym Narodzeniem?

Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

10 gru 2008, 18:03

Kościołowi się to nie podobało, że Jezus był tylko prorokiem, więc dali mu Boski Rodowód, żeby ich religia była jeszcze bardziej absurdalna.

Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

10 gru 2008, 18:08

Chłopie, zastanów się co piszesz. Od początku chrześcijaństwa Jezus był czczony jako syn Bożu, to dopiero Mahomet sobie ubzdurał, że jest inaczej. Początki Kościoła to mniej więcej III/IV wiek, kiedy kult Jezu Chrysta stał się na tyle znaczący, że zaczął przemieniać się w instytucję, a dogmat o Boskim rodowodzie Chrystusa to lata 30-te I wieku.

Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

10 gru 2008, 18:10

kazik pisze:Chłopie, zastanów się co piszesz. Od początku chrześcijaństwa Jezus był czczony jako syn Bożu, to dopiero Mahomet sobie ubzdurał, że jest inaczej. Początki Kościoła to mniej więcej III/IV wiek, kiedy kult Jezu Chrysta stał się na tyle znaczący, że zaczął przemieniać się w instytucję, a dogmat o Boskim rodowodzie Chrystusa to lata 30-te I wieku.
lol Boskość Jezusa uznano na jakimś soborze. Poza tym, skoro był Bogiem, to dlaczego Żydzi w niego nie wierzą?

Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

10 gru 2008, 18:18

To dlaczego Jezus sam o sobie mówił, że jest Synem Boga? Skoro ten fakt wymyślono sobie dopiero kilkaset lat później? :roll:

Sam sobie przeczysz, przecież Żydzi nie wierzą, nawet w to, że Jezus był prorokiem, więc dlaczego tak twierdzisz?

Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

10 gru 2008, 20:20

Minpis pisze:Jednocześnie potrzeba na napisanie czegoś takiego nieco odwagi, bo przecież skąd możesz wiedzieć czy nie przeczyta tego fanatyczny wyznawca Islamu, a potem Cię nie namierzy ? :)
Jasne, poprzez mój adres IP trafi do mojego domu, zabije mnie i wypatroszy :mis:

Obrazek
Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

10 gru 2008, 20:41

Minpis pisze:
kazik pisze:
Minpis pisze:czemu wszyscy zakładają że jak nie będzie katoli to islam zapanuje???? :drapanie:
Bo patrzę na Europę. Byłeś ostatnio w Niemczech, albo Francji? W Berlinie łatwiej spotkać Turka niż niebieskookiego blondyna. We Francji zamieszki na przedmieściach miast wywoływali pewnie rodowici, chrześcijańscy Francuzi, co?
To jakaś pomyłka. :P Ja nie pisałem zdania z wyrazem "katoli". To byłoby zbyt brutalne z racji tego, że jestem praktykującym Katolikiem. :P
ja to napisałem nie wiem co się Kazikowi poplątało z cytatami
To dlaczego Jezus sam o sobie mówił, że jest Synem Boga?
a skąd wiesz że tak mówił??? bo tak pisze w biblii???

a nie wpadło ci do głowy że to później w biblii wciśnięto mu te słowa do ust a tak naprawdę nigdy tak nie twierdził???

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

10 gru 2008, 20:48

Yossarian pisze:chyba tyś jest chory,nie obrażaj mojej religii
Jesteś śmieszy. Poddałeś się tzw. "modzie" na ten Islam? Człowieku, trzeba być wolnym, a ta religia tylko ogranicza i szkodzi innym.
kazik pisze:W Wlk. Brytanii kilka miesięcy temu odwołano kampanię reklamową policji z użyciem zdjęć jakiegoś psa, bo pies jest wg Islamu nieczysty i mogłoby to urazić muslimów. No sorry, ale to już jest przegięcie.
W Europie się zaczyna robić b**del. Trzeba z tym zrobić porządek. Ja bym nie miał nic przeciwko gdyby zaczęto palić meczety, a tych fanatyków odsyłać tam gdzie ich miejsce i 99 dziewic.

Tolerancja tolerancją, ale nikt mi nie będzie narzucał w co wierzyć i jakiemu bogu oddawać moje ciężko zarobione pieniądze. Trzeba się przed tym bronić. Z całą starannością.

Obrazek
Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

10 gru 2008, 21:16

Lothar pisze:Z takiego punktu widzenia stwierdzam - chrześcijaństwo jest CHORE! Bo nie raz od moherów w kościele słyszałem wulgarne wypowiedzi o tym jak to mam wyp******* i że jestem szatan, bla bla bla, jaka to dziewczyna z tej i tamtej ławki to dziwka, zaś w publicznych mediach obraża się bez ogródek wszelkie inne narodowości niż polska (dla tych, co kochają się czepiać - w tym wypadku "polska" użyte zostało jako przymiotnik). 8-)
właśnie dlatego nie znoszę tej religii

co do islamu

tylko ludzie z wybielonymi mózgami na to pójdą
kazik pisze:Wlk. Brytanii
kazik pisze:Niemczech, albo Francji
czy to nie są przypadkiem dość religijne kraje??? ;>

to cytat z innego forum
(mam pozwolenie na wykorzystanie)
Katolicyzm nie chroni Europy przed islamem w najmniejszym stopniu. W końcu, to jakby nie było bliźniacze religie (Mahomet pisząc "Koran" wzorował się na świętych pismach chrześcijaństwa i judaizmu). Tylko społeczeństwa laickie są w stanie przeciwstawić się i islamowi i chrześcijaństwu. Islam zdobywa przyczółki w Europie nie tyle dzięki imigrantom z krajów muzułmańskich, co temu, że wielu ludzi w krajach Europy zachodniej dobrowolnie przyjmuje islam. Tak będzie dopóki ludzie będą podatni na religijne obiecanki – cacanki. W społeczeństwach laickich (nie postchrześcijańskich) problemu ekspansji islamu nie będzie. Islam – ze swoimi nakazami i zakazami, traktowaniem kobiet, szarijatem – jest niekompatybilny z liberalizmem społeczeństw zachodnich. Toteż ma małe szanse masowo wyjść poza kręgi emigrantów z krajów muzułmańskich. :P
Loc pisze:Jeśli Bóg naprawdę istnieje, to będzie istniec w nieskończonośc
każda religia tak twierdziła
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, 03:04 przez prawdziwy 666, łącznie zmieniany 2 razy.

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Zablokowany