Lothar, jeśli twojej kobiecie/córce każą nosić chustę na twarzy, tobie modlić się codziennie rano a na koniec zabronią pić alkoholu, zgodzisz się? Ja nie zakładam bojówek, przygotowuję się tylko.
Yossarian, dokładnie. Poza tym ludzie w coraz mniej rzeczy muszą wierzyć - nie wierzymy że księżyc jest zrobiony z sera, tylko wiemy że ze skały, nie musimy wierzyć, że słońce jest bóstwem, tylko wiemy że to kula gazu.
Nie musimy wierzyć że Bóg istnieje. Wiemy, że został zmyślony. Proste. Jeszcze tylko czekać aż cały świat to zrozumie i tyle.
Islam czyha?
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
To jakaś pomyłka.kazik pisze:Bo patrzę na Europę. Byłeś ostatnio w Niemczech, albo Francji? W Berlinie łatwiej spotkać Turka niż niebieskookiego blondyna. We Francji zamieszki na przedmieściach miast wywoływali pewnie rodowici, chrześcijańscy Francuzi, co?Minpis pisze:czemu wszyscy zakładają że jak nie będzie katoli to islam zapanuje????

Ostatnio zmieniony 10 gru 2008, 17:41 przez Minpis, łącznie zmieniany 1 raz.
Gwoli ścisłości, Minpis, katol i katolik to nie to samo. Przynajmniej ja tak na to patrzę, dla mnie katolik to wierzący, normalny człowiek, który swoją religię raczej (acz niekoniecznie zawsze) zachowuje dla siebie, a katol to katolik, który uważa że wszyscy powinni być katolikami i robi wszystko by tak się stało. Coś jak Jehowi.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Czasami jak czytam co ty piszesz, zastanawiam się czy jest sens w ogóle odpowiadać... Jaką dobrą nowinę? Że będziemy się smażyć w piekle? Czy też, że jakieś zombie z kosmosu chce nas zbawić, ale musimy wpieprzać jego mięso popijając krwią?
Chłopie, zastanów się co piszesz. Od początku chrześcijaństwa Jezus był czczony jako syn Bożu, to dopiero Mahomet sobie ubzdurał, że jest inaczej. Początki Kościoła to mniej więcej III/IV wiek, kiedy kult Jezu Chrysta stał się na tyle znaczący, że zaczął przemieniać się w instytucję, a dogmat o Boskim rodowodzie Chrystusa to lata 30-te I wieku.
lol Boskość Jezusa uznano na jakimś soborze. Poza tym, skoro był Bogiem, to dlaczego Żydzi w niego nie wierzą?kazik pisze:Chłopie, zastanów się co piszesz. Od początku chrześcijaństwa Jezus był czczony jako syn Bożu, to dopiero Mahomet sobie ubzdurał, że jest inaczej. Początki Kościoła to mniej więcej III/IV wiek, kiedy kult Jezu Chrysta stał się na tyle znaczący, że zaczął przemieniać się w instytucję, a dogmat o Boskim rodowodzie Chrystusa to lata 30-te I wieku.
To dlaczego Jezus sam o sobie mówił, że jest Synem Boga? Skoro ten fakt wymyślono sobie dopiero kilkaset lat później? 
Sam sobie przeczysz, przecież Żydzi nie wierzą, nawet w to, że Jezus był prorokiem, więc dlaczego tak twierdzisz?

Sam sobie przeczysz, przecież Żydzi nie wierzą, nawet w to, że Jezus był prorokiem, więc dlaczego tak twierdzisz?
- Dr. Dundersztyc
- Szalony Naukowiec
- Kontakt:
Jasne, poprzez mój adres IP trafi do mojego domu, zabije mnie i wypatroszyMinpis pisze:Jednocześnie potrzeba na napisanie czegoś takiego nieco odwagi, bo przecież skąd możesz wiedzieć czy nie przeczyta tego fanatyczny wyznawca Islamu, a potem Cię nie namierzy ?

- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
ja to napisałem nie wiem co się Kazikowi poplątało z cytatamiMinpis pisze:To jakaś pomyłka.kazik pisze:Bo patrzę na Europę. Byłeś ostatnio w Niemczech, albo Francji? W Berlinie łatwiej spotkać Turka niż niebieskookiego blondyna. We Francji zamieszki na przedmieściach miast wywoływali pewnie rodowici, chrześcijańscy Francuzi, co?Minpis pisze:czemu wszyscy zakładają że jak nie będzie katoli to islam zapanuje????Ja nie pisałem zdania z wyrazem "katoli". To byłoby zbyt brutalne z racji tego, że jestem praktykującym Katolikiem.
a skąd wiesz że tak mówił??? bo tak pisze w biblii???To dlaczego Jezus sam o sobie mówił, że jest Synem Boga?
a nie wpadło ci do głowy że to później w biblii wciśnięto mu te słowa do ust a tak naprawdę nigdy tak nie twierdził???
I am not dead, I'm a Death muhahahahaha

- Dr. Dundersztyc
- Szalony Naukowiec
- Kontakt:
Jesteś śmieszy. Poddałeś się tzw. "modzie" na ten Islam? Człowieku, trzeba być wolnym, a ta religia tylko ogranicza i szkodzi innym.Yossarian pisze:chyba tyś jest chory,nie obrażaj mojej religii
W Europie się zaczyna robić b**del. Trzeba z tym zrobić porządek. Ja bym nie miał nic przeciwko gdyby zaczęto palić meczety, a tych fanatyków odsyłać tam gdzie ich miejsce i 99 dziewic.kazik pisze:W Wlk. Brytanii kilka miesięcy temu odwołano kampanię reklamową policji z użyciem zdjęć jakiegoś psa, bo pies jest wg Islamu nieczysty i mogłoby to urazić muslimów. No sorry, ale to już jest przegięcie.
Tolerancja tolerancją, ale nikt mi nie będzie narzucał w co wierzyć i jakiemu bogu oddawać moje ciężko zarobione pieniądze. Trzeba się przed tym bronić. Z całą starannością.

- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
właśnie dlatego nie znoszę tej religiiLothar pisze:Z takiego punktu widzenia stwierdzam - chrześcijaństwo jest CHORE! Bo nie raz od moherów w kościele słyszałem wulgarne wypowiedzi o tym jak to mam wyp******* i że jestem szatan, bla bla bla, jaka to dziewczyna z tej i tamtej ławki to dziwka, zaś w publicznych mediach obraża się bez ogródek wszelkie inne narodowości niż polska (dla tych, co kochają się czepiać - w tym wypadku "polska" użyte zostało jako przymiotnik).
co do islamu
tylko ludzie z wybielonymi mózgami na to pójdą
kazik pisze:Wlk. Brytanii
czy to nie są przypadkiem dość religijne kraje???kazik pisze:Niemczech, albo Francji

to cytat z innego forum
(mam pozwolenie na wykorzystanie)
Katolicyzm nie chroni Europy przed islamem w najmniejszym stopniu. W końcu, to jakby nie było bliźniacze religie (Mahomet pisząc "Koran" wzorował się na świętych pismach chrześcijaństwa i judaizmu). Tylko społeczeństwa laickie są w stanie przeciwstawić się i islamowi i chrześcijaństwu. Islam zdobywa przyczółki w Europie nie tyle dzięki imigrantom z krajów muzułmańskich, co temu, że wielu ludzi w krajach Europy zachodniej dobrowolnie przyjmuje islam. Tak będzie dopóki ludzie będą podatni na religijne obiecanki – cacanki. W społeczeństwach laickich (nie postchrześcijańskich) problemu ekspansji islamu nie będzie. Islam – ze swoimi nakazami i zakazami, traktowaniem kobiet, szarijatem – jest niekompatybilny z liberalizmem społeczeństw zachodnich. Toteż ma małe szanse masowo wyjść poza kręgi emigrantów z krajów muzułmańskich.
każda religia tak twierdziłaLoc pisze:Jeśli Bóg naprawdę istnieje, to będzie istniec w nieskończonośc
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, 03:04 przez prawdziwy 666, łącznie zmieniany 2 razy.
I am not dead, I'm a Death muhahahahaha