Ja niedawno oglądałem film "
My name is Nobody". To taki swego rodzaju Western z lekką nutką humoru. Opowiada historię starawego już kowboja, Jacka Beauregarda, najsłynniejszego kowboja na dzikim zachodzie, który jest już zmęczony takim życiem i ciągłbym strzelaniem i chciałby odejść na emeryturę, ale nie może gdyż na każdym kroku pojawiają się inni kowboje którzy chcą go zastrzelić i zostać sławnymi. Na jego drodze pojawia się młody chłopak imieniem Nobody który jest raczej jego fanem, ale zamiast go zabić, woli on zobaczyć jak ten ginie bohatersko walcząc z Dziką Hordą.
Gorąco polecam ten film. Za pierwszym razem jak go oglądałem byłem zjarany i jedyne co wyniosłem z filmu to notatka z tekstem "KU^^A MUSISZ OBEJRZEĆ TEN FILM" (Jestem jak dr Jekyll i Mr Hyde, zwykle podczas palenia zostawiam sobie takie notatki). Jak oglądałem drugi raz to utwierdziłem się w przekonaniu że to genialny film.
Poza tym kilka filmów wartych obejrzenia:
Superhero Movie - film w stylu Scary Movie, tylko że parodiuje on Spider-Mana, uważam że jest śmieszniejszy od Scary Movie a niektóre sceny (seks zbiorowy w laboratorium

) zapadają w pamięci na długo

Gra w nim Leslie Nielsen.
Naked Gun - parodia Zabójczej broni, przynajmniej pod kątem tytułu

Też Leslie Nielsen.
Eurotrip - opowiada o grupie Amerykanów którzy chcą dostać się do Berlinu ale ciągle coś im przeszkadza i lądują w kolejnym kraju. Tytuł filmu zwykle pada kiedy szukam czegoś w stylu Scary Movie albo Superhero Movie, jednak to zwykła - ale bardzo śmieszna - komedia, a nie parodia czegoś. Jednak twórcy ostro drą łacha ze stereotypów europejskich i amerykańskiego wyobrażenia o europie. (Polskę niestety pominęli.)
V for Vendetta - nie widziałem żeby ktoś o tym wspominał. Film oparty na komiksie opowiadający historię rewolucjonisty w dystopijnym społeczeństwie. (a poniekąd 4chana

)
Kilka dokumentów wartych obejrzenia:
The Union: Business behind getting high - film wyjaśniający, dlaczego marihuana powinna być legalna (jeśli palacze marihuany to dla ciebie "ćpuni" to obejrzyj ten film a zrozumiesz że marihuana nie jest nawet narkotykiem)
Zeitgeist - religie, 9/11, w ogóle gdyby ten film był książką, można było by go nazwać "Biblia Teorii Spiskowych". Z dopiskiem "mających poparcie w faktach"
Zeitgeist: Addendum - trochę dodatkowych informacji.
Capitalism: a Love Story - opowiada o tym, jak kapitalizm niszczy społeczność. Film Michaela Moore'a, autora pamiętnego "Fahrenheit 9/11".
Aha, i przy okazji, odradzam oglądanie filmu Stan Helsing. Teoretycznie to parodia Vana Helsinga, ale praktycznie to debilny i w ogóle nie śmieszny gniot. Dosłownie podczas filmu były dwie sceny podczas których się uśmiechnąłem.