W Jedynce gramy ojcem Kolesia?

Pierwsza część serii od której wszystko się zaczęło
Obrazek

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

29 lis 2008, 19:02

To kogoś w ogóle obchodzi kim gramy? Dyskutując tutaj zastanawiamy się, czy to może być prawda, przeprowadzamy dochodzenie niemal. I nagle ty wpadasz i mówisz że to niedorzeczne... To tak, jakbyś wpadł na Policję i powiedział, że nie ma co szukać zabójców twojego ojca, to na pewno była twoja matka, a to, że przy denacie znaleziono czyjeś odciski palców to szczegół

Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

29 lis 2008, 22:50

prawdziwy 666, przecież to tylko nasze domysły, fajnie tak razem sobie o tym dyskutować.

Obrazek
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

30 lis 2008, 00:41

prawdziwy 666 pisze:dobra całą ta sprawa zaczyna grać mi na nerwach

pomyślmy logicznie na żadnym z oficjalnych źródeł nigdy nie było powiedziane że w jedynce gramy ojcem Kolesia

nagle na jednej stronie pojawia się takie info i nagle wszyscy w nie wieżą to jest niedorzeczne
Od kiedy przeszedłem jedynkę byłem pewien, że w P2 jest jego syn... w końcu sikamy na grób tatusia (który w jedynce posłał sobie kulkę). Tak moja opinia i jej się trzymam 8-)
Ostatnio zmieniony 30 lis 2008, 00:42 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

30 lis 2008, 01:07

za tym że w jedynce gramy tym samym kolesiem świadczy

ten artykuł że strony RWSu opisujący jednego kolesia w obydwu postalah
https://www.gopostal.com/newsletter/05/A ... doctor.php

ta okładka postala plus z 2000 roku
Obrazek

to że ma ten sam głos co Koleś w dwójki

za tym że to senior

mamy tylko jeden pewny argument datę na nagrobku

i jedną nie pewna informacje z jakiejś nie pewnej strony (no sorry ale czy Polska strona co jest od paru miesięcy jest wiarygodnym źródłem??? raczej nie, gdyby to była angielska to tak)
Lothar pisze:który w jedynce posłał sobie kulkę
he?? :drapanie: ty na pewno masz tą samą wersje nie przypominam aby on się zastrzelił wiem tylko że pod koniec gry nasz bohater trafia do wariatkowa na oddział zamknięty

jak na razie jest chyba więcej argumentów za tym że w jedynce gramy tym samym kolesiem co w dwójce wiec prosił bym o nie pisanie w wypowiedziach (a niestety niektórzy tak robią) jak by to był fakt potwierdzony przez samego Vince'a

btw może się spytać na gopostal kim gramy w p1 (w taki sposób żeby nie sugerować że to może być senior) i zobaczymy co odpowiedzą???

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

30 lis 2008, 04:59

prawdziwy 666 pisze:i jedną nie pewna informacje z jakiejś nie pewnej strony (no sorry ale czy Polska strona co jest od paru miesięcy jest wiarygodnym źródłem??? raczej nie, gdyby to była angielska to tak)
Racja, stary, to jest kiszka a nie źródło. :ok: Traktując to poważnie, ośmieszamy się. Duża strona o Postalu, a daje się wciągnąć w taki wic. Jakiś kolo coś gdzieś nastukał, bo coś musiał - a tu idą ludzie jak owce na rzeź. A dupa tam, bierzmy te "źródło" tylko jako pretekst do logicznych rozprawek typu: "Czy taka alternatywna wizja może być prawdopodobna?". Lubimy bawić się w tego typu dywagacje i tak to postrzegajmy. A nie jako prawdę objawioną! Rządźmy domysłami, a nie one nami. ;)

Lothar pisze:w końcu sikamy na grób tatusia (który w jedynce posłał sobie kulkę).
A czy ten tatuś musiał koniecznie zemrzeć w P1, żebyśmy mgli sikać na jego grób, inaczej się nie da? A może po prostu dechło mu się po drodze do narodzin idei powstania gry Postal - czyli mówiąc inaczej: wcale ojca nie było, narodził się tylko w postaci mogiły na Dwójkowym cmentarzu, bo akurat była potrzebna kontrowersyjna akcja na cmentarzu? Ojcem Kolesia jest tylko i wyłącznie mogiła na cmentarzu, i nic więcej? :faja:

prawdziwy 666 pisze:btw może się spytać na gopostal kim gramy w p1 (w taki sposób żeby nie sugerować że to może być senior) i zobaczymy co odpowiedzą???
Nie wiem, czy trzeba. Chociaż... Dotąd lekceważyłem tą tematykę. Ale gdy widzę teraz, że sprawa zaczyna "żądać ukonstytuowania jako prawda jedynie słuszna", to już i mnie zaczyna się krew gotować. Kurna, ja nie chcę żadnego pieprzonego seniora. Nie wyobrażam sobie grać kimś innym w serii Postal niż tylko Kolesiem.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2008, 22:16 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

30 lis 2008, 11:21

prawdziwy 666 pisze:no sorry ale czy Polska strona co jest od paru miesięcy jest wiarygodnym źródłem??? raczej nie, gdyby to była angielska to tak)
PS istnieje trochę dłużej. A od tych paru miesięcy się tak naprawdę liczymy w społeczności Postala.

Też wolę oryginalnego Kolesia, tego z Dwójki. Ale mój świat nie zawaliłby się, gdyby okazało się, że w Jedynce grało się seniorem. :):

Obrazek
Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

30 lis 2008, 16:40

Robsessed pisze:
prawdziwy 666 pisze:no sorry ale czy Polska strona co jest od paru miesięcy jest wiarygodnym źródłem??? raczej nie, gdyby to była angielska to tak)
PS istnieje trochę dłużej. A od tych paru miesięcy się tak naprawdę liczymy w społeczności Postala.
Tyle że my bierzemy info prosto od twórców (czy to RWS czy RS...)
wiec mamy pewne źródła a tu jakiś gość napisał w swojej recenzji takie coś, tak na pewno on ma wtyki u samego Vince'a w tyłku :roll:
Ostatnio zmieniony 30 lis 2008, 17:04 przez prawdziwy 666, łącznie zmieniany 1 raz.

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

03 gru 2008, 16:58

a może..było dwóch dudów?bo by to pasowało takie same głosy,więc może to bracia?

Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

03 gru 2008, 17:00

Yossarian pisze:a może..było dwóch dudów?bo by to pasowało takie same głosy,więc może to bracia?
z deszczu pod rynnę... xD

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 gru 2008, 20:27

Ten tego... Ja chcę grać zawsze jednym, tym moim Dwójkowym Kolesiem. Inni odpadają. Ale nie mam nic przeciwko, abym jako Koleś spotkał w grze seniora. Mógłbym z nim się po prostu spotkać i poznać go, mógłbym wyskoczyć na jakąś wspólną akcję. Czy brechtać się z niego, kiedy oberwie kulkę w łeb. Zależy, jaki by wobec mnie był. Choć wolę przyjaciela. No, panowie, to byłby dobry mod! Sr Dude pomaga naszemu ulubieńcowi w arcytrudnej misji... Yossarian, jakby co, to udzielam ci pozwolenia na wykorzystanie mojej idei w swoim modzie. ;)

A gdyby to był brat bliźniak Kolesia? Też nie byłbym przeciwny. Oj, nie! ]:->

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 gru 2008, 20:29

Tiquill pisze:A gdyby to był brat bliźniak Kolesia? Też nie byłbym przeciwny. Oj, nie! ]:->
Ty jesteś jego bratem bliźniakiem... o.O

Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 gru 2008, 21:11

Faktycznie, kurna. Zapomniałem. :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

03 gru 2008, 22:03

Miałem zamiar napisać że ja jestem jego synem, ale przecież jestem nim samym - mam bródkę i płaszcz, jeszcze tylko przefarbować włosy na czerwono i voila xD

A co do pomysłu wspólnej akcji z ojcem P.Dude'a to uważam iż byłoby zaj**iście. W sumie to od dłuższego czasu marzę by pograć w takim trybie co-op z jakimś botem. Strasznie nudno samemu a psów nie lubię... Może jakiś... modzik? :->

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 gru 2008, 22:10

MastaDJMax, jak chcesz, to jako brat Kolesia, mogę cię usynowić. xD

A kooperacja to i mnie chodzi po głowie. Chętnie bym pograł. Spotkawszy ojca Kolesia. Taki mod ma duże szanse! Którykolwiek.

Obrazek
Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

03 gru 2008, 22:12

Ja myślałem, by w moim modzie, Army of the Darkness zrobić coś takiego. Co bystrzejsi mogą zauważyć że jest umiejętność wzywania żołnierzy AOTD na pomoc, ale planowałem to tylko w obrębie danego lvlu. Coś na zasadzie krótkofalówki z AWP.

Zablokowany