Piractwo

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
micha
Badass Multikiller

24 lis 2008, 16:47

Piractwo jest złe jeśli sie piratami handluje ale jak dla siebie to co innego a producenci mają napewno zyski bo żanden z nich nie wydał był np. miliona i zarobił mniej
a ja nie zamieżam latać do sklepu po jakiegoś orginała... ale też mam sporo orginałków :diabel:

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

24 lis 2008, 16:49

micha pisze:Piractwo jest złe jeśli sie piratami handluje ale jak dla siebie to co innego a producenci mają napewno zyski bo żanden z nich nie wydał był np. miliona i zarobił mniej
a ja nie zamieżam latać do sklepu po jakiegoś orginała... ale też mam sporo orginałków :diabel:
Ile masz lat? Tak z ciekawości pytam.

Obrazek
Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

24 lis 2008, 18:04

Robsessed pisze:
micha pisze:Piractwo jest złe jeśli sie piratami handluje ale jak dla siebie to co innego a producenci mają napewno zyski bo żanden z nich nie wydał był np. miliona i zarobił mniej
Obstawiam że mniej od ciebie.

To ja tylko walnę swoją opinię na ten temat i się zmywam ^^

Piractwo nie jest dobre, a ludzie zajmujący się sprzedawaniem pirackich gier komputerowych to są normalni złodzieje. Komercyjne piractwo jest złe.

Ale ja osobiście jak mam jakąś wersję piracką, to nie dlatego, że chcę oszczędzić, a dlatego, że i tak nie kupię oryginału. Mam wrażenie, że twórcy gry - zwłaszcza programiści, map makerzy, graficy itd - woleliby, żebym sobie w grę zagrał i poznał ją niż na nią patrzył i nigdy nie poznał. Dlaczego? Bo tak mam szansę dowiedzieć się coś o grze, a jak wiem o niej więcej, jest spora szansa że kupię np. następną część.

W życiu kupiłem kilka oryginalnych gier. Serious Sam 2, UT3 i Worms Forts. Na Worms Forts zawiodłem się kompletnie. UT3 też mnie zawiodło - z radością wróciłem do starego UT. A w SS2 grałem niemal symbolicznie.

Planuję też kupić oryginalne GTA 4, ale boję się że znowu będzie klątwa oryginalnej płyty...

JUŻ POMIJAJĄC FAKT, ŻE NA ŻADNEJ PŁYCIE NIE BYŁO CR4CKA! xD

Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Awatar użytkownika
Punisher
Seryjny zabójca

24 lis 2008, 18:53

Tiquill pisze:Internet deprawuje...
Szkoła też w pewien sposób deprawuje idąc przez korytarz szkolny wyraz "kur*a" słyszę przynajmniej 10x (nie przesadzam) potem się ludzie dziwią skąd dzieci takie wyrazy znają to był tylko jeden przykład jeden na tysiąc
Wracając do tematu...Piractwo jest złe chyba każdy to wie ale normalnego śmiertelnika nie stać czasem nawet na jedną grę na pół roku. Każdy ma prawo do rozrywki bo np. idzie się do szkoły tak pełen stres czasem nerwy (ja ledwo tam wytrzymuje np. przez nauczyciela polskiego który mnie przezywa.....nie żartuję normalnie przezywa mnie wymyślając coś od nazwiska czasem dołuje mnie mówiąc że ja tylko do szkoły specjalnej itd.) wracając muszę to jakoś wyładować bo przecież nie zrobię tego na osobach które kocham tylko włączam takiego Postala (oryginalny oczywiście z Playa xD) i się wyżywam ale kiedy nie mam pieniędzy a naprawdę chcę sobie zagrać lub oglądnąć coś a jest to także trudno dostępne (np. SW Jedi Academy czy także Postal the Movie) to trzeba sobie poradzić w inny sposób i to przez nasze chore prawo i ceny niedostosowane do naszego kraju ale chłopu zawsze wiatr w oczy.....

"Musimy być niewolnikami praw abyśmy byli wolni" - Cyceron
Awatar użytkownika
Yamakasi
Miłośnik broni

25 lis 2008, 19:15

Moim zdaniem powinni lepiej za takie wykroczenia karać...
Ale musieli by przetrzepać prawie każdy dom (dużo ludzi ma komputery), a na takie coś potrzeba zgody prokuratora (ciekawie jakby społeczeństwo zareagowało). Innymi słowy policja bardziej poluje na usługodawców internetu i żąda od nich listy rzeczy jakie zdzierają użytkownicy, a potem wybierają kilku największych z listy. Prawda jest taka, że poluje się na grube ryby. Na akademikach studenckich jeśli nadarzy się nalot to i tak nie sprawdzają wszystkich pokoi, tylko mają już upatrzonych ludzi.

Dawaj składak, dawaj koło, bo ci przypierdolę w czoło!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
micha
Badass Multikiller

28 lis 2008, 15:36

Robsessed pisze:

Nie rozumiem takich głupich pytań jak coś ci sie nie podoba w mojej wypowiedzi to napisz...
Jak już musisz wiedzieć to mam lat 14 - prawie 15

Awatar użytkownika
Bam
Niedorobiony bandzior

28 lis 2008, 17:04

Staram się jak najczęściej kupować oryginalne gry, ale jeszcze nie mam pracy, więc mogę tylko liczyć na hojność rodziców ^^
Ściągam muzykę i gry z internetu tylko dla własnego użytku, nie rozprowadzam tego albo coś... Więc myślę że aż taki zły nie jestem.
Jak już będę miał własne zyski to z pewnością pozbędę się pirackich gier i postaram się je zastąpić tymi oryginalnymi.
To tyle.

Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

28 lis 2008, 17:07

micha pisze:
Robsessed pisze:
Nie rozumiem takich głupich pytań jak coś ci sie nie podoba w mojej wypowiedzi to napisz...
Nie dziwimy się że nie rozumiesz. Ale nie martw się, podrośniesz - zrozumiesz xD

Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

28 lis 2008, 19:26

Uhuhu :D
Gdyby mieli zamknąć każdego kto ma chociaż jednego pirata... 3/4 świata by pozamykali w więzieniu xD
No.. w tym mnie :D
ale piractwo jest ZUE :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

28 lis 2008, 19:28

Alixo pisze:Uhuhu :D
Gdyby mieli zamknąć każdego kto ma chociaż jednego pirata... 3/4 świata by pozamykali w więzieniu xD
Lol, nie znam ŻADNEJ osoby, która ma wszystkie `dobra komputerowe` : D oryginalne.

Obrazek
Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

28 lis 2008, 19:51

Robsessed pisze:
Alixo pisze:Uhuhu :D
Lol, nie znam ŻADNEJ osoby, która ma wszystkie `dobra komputerowe` : D oryginalne.
Są tacy ludzie, i to naprawdę niemało. Zdziwiłbyś się. To trochę tak, jak się chwalić, że wszystkie rzeczy co mam kupiłem na Allegro, i śmiać się z frajerów którzy nówki kupują. A że sprzedawca na Allegro towar miał kradziony...

Awatar użytkownika
micha
Badass Multikiller

29 lis 2008, 12:08

MastaDJMax pisze:
micha pisze:
Robsessed pisze:
Nie dziwimy się że nie rozumiesz. Ale nie martw się, podrośniesz - zrozumiesz xD
Fajnie nie wiedzałem że czytasz w myślach Robsessed'a bo skąd wiesz o co mu chodzi ?. Może to ty nie rozumiesz coś w mojej wypowiedzi dlatego pytam.

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

29 lis 2008, 22:34

Chyba nie potrzeba umiejętności czytania w myślach, by odgadnąć moje intencje...

Po prostu w taki sposób napisałeś swojego posta, micha, że musiałem cynicznie odpisać... niemniej jednak sorki. ;) Moje zdanie na temat piractwa jest zupełnie inne, może to dlatego.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

23 lut 2009, 21:12

MastaDJMax pisze: W życiu kupiłem kilka oryginalnych gier. Serious Sam 2, UT3 i Worms Forts. Na Worms Forts zawiodłem się kompletnie. UT3 też mnie zawiodło - z radością wróciłem do starego UT. A w SS2 grałem niemal symbolicznie.
Podobnie jak u mnie. Albo mi się nie podobają, albo prawie w ogóle nie gram. Najdłużej gram w gry dołączane do czasopism.

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

01 mar 2009, 14:00

Tu będzie to chyba najlepiej pasowało

Oto dlaczego rynek gier na PC kuleje
https://gry.onet.pl/28061,1544530,artykul.html
Ostatnio zmieniony 01 mar 2009, 14:01 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Zablokowany