KillCounter liczy nawet gdy jest nieaktywny.
Sposób ze zmianą taga w PawnSpawner też jest do dupy, bo ta opcja(Use Tag) chyba nie działa w AW.

Nie mam pomysłu jak zrobić by nie nabijało 1 zabitego.
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Nie nam pojęciaArtekXDPL pisze:upewnić mnie że w poradniku jest wszystko okej?
Przypomniał mi się BloodJak zrobić sklep
Zwiększając jej odwagęArtekXDPL pisze:Jak ustawić, aby postać nie uciekała, gdy ma mało życia, i wypada jej broń?
Wpisując w spawner odpowiedni tag, którego nie pamiętam bo jest gdzieś napisany wArtekXDPL pisze:Jak ustawić, aby można było kupić wsparcie?
Dokładne wytłumaczenie:
Idziesz do NPC, on coś gada, zabiera ci pieniądze, a obok ciebie respi się np. Żółnierz (military), który podąża za tobą jak champ i cie broni (strzela do wrogów)
Ustawić im AI za pomocą ScriptedSequence Action_MoveToPlayer, lub MoveToPointArtekXDPL pisze:Ponawiam pytanie jak zrobić, aby ludzie do mnie podbiegali, gdy jestem daleko?
Bo ja jestem na drugim końcu mapy, a policjanci stoją w miejscu i strzelają do mnie i nie trafiają.
Pewnie się da, ale trzeba napisać odpowiednie skryptyArtekXDPL pisze:Da razy zrobić w AW tak jak w Paradise Lost, że jest kilka takich ikonek pod sobą jak w przypadku licznika zabójstw?
Jak ustawić, aby boss respił się w momencie rozpoczęcia fali 03, i pokazywał się licznik życia?
Zrobiłem go w taki sam sposób jak zwykłych przeciwników do zabicia, boss pokazuje się w 3 fali, jednak nie ma licznika życia. Jeśli zaś zrobię bossa poprzez postawienie "Pawna", to w fali 03 pokazuje się licznik, jednak boss respi się już po wczytaniu mapy.
Nic z tego nie rozumiem.Ustawić im AI za pomocą ScriptedSequence Action_MoveToPlayer, lub MoveToPoint
Nie wiem, nie chcę mi się nad tym zastanawiać. Sam pokombinujArtekXDPL pisze:Nie odpowiedziałeś na pytanie:
1 wstawiasz ScriptedSequence i wpisujesz mu "jakiś tag"ArtekXDPL pisze:Nic z tego nie rozumiem.
Dupa, nie działa1 wstawiasz ScriptedSequence i wpisujesz mu "jakiś tag"
2 dodajesz akcję Action_MoveToPlayer
3 w spawnerze masz opcję AI-Cośtram tam wpisujesz ten "jakiś tag"
Po pojawieniu się pawna będzie biegł do playera
wejdź na mapę suburbs i sobie spiszArtekXDPL pisze:Rychu, napisz mi jeszcze, nazwy paczek tekstur, i nazwy tekstur, które znajdują się w okół przyczepy kolesia, na mapie suburbs-3.